TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Rolex Oyster Perpetual No Date 116000 Kutu A癟覺l覺覺

襤svi癟re ve Avrupa Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, 襤svi癟re Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii 襤svi癟re ve Avrupa retimi Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Oyster Perpetual No Date 116000 Kutu A癟覺l覺覺

Mesaj Yase » 05 May 2015, 18:08

Moralim bozuldu su an g繹t羹recegim en kisa zamanda servise.
Yase

Kay覺t: 21 Eyl 2014, 17:19

Mesaj Bora71 » 05 May 2015, 22:31

merhabalar, acaba saatinizi cep telefonunuza yak覺n m覺 b覺rak覺yorsunuz? Bir Rolex bayisinde sat覺c覺 bir m羹terisinin saati her ay servise getirdiini , senebini arat覺rd覺klar覺nda gece yatarken saati cep telefonunun 羹st羹ne koyuyormu :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Bora71

Ya: 53
Kay覺t: 20 Ara 2012, 14:49

Rolex Oyster Perpetual No Date 116000 Kutu A癟覺l覺覺

Mesaj Yase » 05 May 2015, 22:37

Merhabalar Bora, Uzerine koymuyorum ama yanina birkac kez koymus olabilirim kisa sureli. Telefonlar da manyetize ediyor diyenler de var rolex o kadar kolay manyetize olmaz diyenler de var. Ama telefon surekli yanimda yani zaman zaman saate yaklasiyor.
Yase

Mesaj Tgm » 05 May 2015, 22:39

Yase yazd覺:Saati alal覺 17 g羹n oldu, kolumdan sadece uyurken 癟覺kard覺覺m覺 d羹羹n羹rsek bahsi ge癟en s羹rekli 癟al覺ma moduna ge癟tiini d羹羹n羹yorum. Bug羹n saati ayarlay覺p 1 haftal覺k 繹l癟羹m羹 balat覺yorum. Clk'n覺n bahsettii gibi kalibrasyon gerektirse bile saatimi T羹rkiye'de a癟t覺rmay覺 hi癟 d羹羹nm羹yorum. Bir toplant覺ya/randevuya 5 dakika erken gitmek kasada ve kapakta oluacak 癟iziklerden/izlerden ve kadranda kalacak tozlardan daha iyidir.

Kalibrasyon ilemi i癟in 癟ok erken olduunu d羹羹n羹yorum. 襤stikrarl覺 bir ekilde saatiniz hen羹z iki haftad覺r 癟al覺覺yor. l癟羹m羹n羹z羹 yine yap覺n tabi ki. Ama karalar balamak i癟in hen羹z 癟ok erken ;)
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj Yase » 05 May 2015, 22:53

Tgm, forumda baska boyle sorunla karsilasan birini gormedigim icin panik oluyorum. Bir de bisey daha soracagim saatin manyetize olup olmadigini olcmek adina ne yapiliyor? Pusulaya yaklastirma fikri var yabanci forumlarda, ama mantikli degil cunku icinde miknatis var ama yine de merak ettim. Sonucta pusula dunyanin manyetik alanina gore g繹steriyor y繹nleri. Farkli bir manyetik alana maruz kaldiginda sapma yapacaktir. Merak ;)
Yase

Mesaj Tgm » 05 May 2015, 23:27

Yase yazd覺:Tgm, forumda baska boyle sorunla karsilasan birini gormedigim icin panik oluyorum. Bir de bisey daha soracagim saatin manyetize olup olmadigini olcmek adina ne yapiliyor? Pusulaya yaklastirma fikri var yabanci forumlarda, ama mantikli degil cunku icinde miknatis var ama yine de merak ettim. Sonucta pusula dunyanin manyetik alanina gore g繹steriyor y繹nleri. Farkli bir manyetik alana maruz kaldiginda sapma yapacaktir. Merak ;)

Bata cep telefonlar覺 olmak 羹zere TV, PC hoparl繹rleri, buzdolaplar覺n覺n m覺ktan覺sl覺 par癟alar覺 manyetikdir. Mekanizmalar g羹nl羹k hayatta bu manyetik alanlardan etkilenir. Maruz kald覺klar覺 manyetik g羹c羹n 繹l癟羹m羹 i癟in net bir ey s繹yleyemeyeceim. Sanki bir defas覺nda s覺rf bu ilem i癟in 繹l癟羹m cihazlar覺 羹retildiini duymutum. Fakat bu gibi sorunlar genellikle anti-manyetik veya manyetik olmayan par癟alar kullan覺larak giderilir. Bata Rolex, Patek Philippe ve Ulysse Nardin gibi markalar mekanizmalar覺 anti-manyetik par癟alar ile korumaktad覺r. Fakat spesifik olarak hangi modellerde bu par癟alar kullan覺lm覺 maalesef hen羹z bununla ilgili bilgim yok :(
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj Thevenin » 05 May 2015, 23:34

Bu sorun icin hassas pusulalardan baslayarak cesitli araclar mevcut :arrow: http://www.ofrei.com/page_220.html

Ben sorunun bu olmadigini dusunuyorum anlasildigi kadariyla, ama hem dusunce hem temenni tabii ki.
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Mesaj Yase » 05 May 2015, 23:43

Tgm, rolexin sitesinde saatlerin manyetik alandan etkilenmesini 繹nlemek i癟in manyetik alandan etkilenmeye daha az yatk覺n bir malzeme kulland覺klar覺 yaz覺yordu hair spring i癟indi san覺rsam. Ben telefon ve bilgisayarla 癟ok i癟li d覺l覺y覺m, bir de m覺knat覺sla kapanan 癟antam var 癟ok dikkat ettim ama belli olmaz yaklam覺 olablilir saate.
Thevenin, bilgilendirme i癟in teekk羹rler. l癟羹me balad覺m bir sure sonra net rakam gelince ne yapay覺m diye dan覺aca覺m sizlere.
Yase

ncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    G繹r羹nt羹leme
    Yazar

D繹n TSF 襤svi癟re Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 278 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners