Bu merakımı üstadlara özel mesaj yoluyla sorup o şekilde de giderebilirdim lakin belki benim gibi merak eden veya edebilecek başkaları da olur düşüncesiyle bir konu açmayı uygun buldum. Şimdi sorum şu;
1. Diver, Scuba Diver, Submariner, Marinemaster kavramları ne anlama gelmektedir, farkları nelerdir?
2. Örneğin WR si 300 m olan bir saati WR si 200 m olan bir saatten ayıran teknik farklar ve yapımda kullanılan teknoloji nasıl bir fark arz etmektedir? ( Aynı soru 200m WR-100m WR, 100m WR- 50m WR için de geçerlidir) Yani demek istediğim kolumuzda 300 m WR li Marinemaster ve 200m WR li Scuba Diver ile dalış yapıyoruz, teorik olarak 200 m ye kadar herşey güzel, fakat ne hikmetse 200 ncü metrede Marinemaster bana mısın demez iken, Scuba su koyvermeye başlıyor.. Tam da bu safhada Marinemaster'a Seyyid Onbaşı kuvvetini sağlayan ve suya dayanmaya devam etmesini temin eden teknik farklar nelerdir?

Verilecek cevapların foruma ve WR li saat meraklılarına faydalı olacağı düşüncesindeyim.
( Bu arada bu konunun daha önce başka bir başlık altında açılmış olma ihtimali olabileceği şimdi aklıma geldi eğer öyle ise yetkili arkadaşlar yönlendirme yapıp silebilirler, kalabalık etmesin.. )