TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Omega Master Club / Sadece Omega

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Omega Master Club / Sadece Omega

Mesaj Baran » 26 May 2015, 10:53

Omega ne ya laa :lol:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Clk » 26 May 2015, 14:26

SeRxx yazdı:Zerre araştırma yapılmadan yazılmış bir yorum bu Clk :thumbup:

Ahahaha. Ironinin bu kadari olur. Kendi yazdigin yazi icerisinde ki ironinin farkindamisin bilmiyorum ama ben aciklayayim.

1- Zerre arastirma yapilmadan yazilmis ama verilen kaynak clk tarafindan yazilmis

2- Zerre arastirma yapilmamis, %50 denmis Serxx cok fazla kayip yok deyip PO'nun aktuel fiyatini atlayip (12.900 TL) o zaman ki indirimli fiyatini yazmis. 5.300 TL her sartta 12.900 TL'nin yarisindan az!

3- Zerre arastirma yapilamamis ama yazilan yazilarin hicbir yerinde Omega AR-GE calismalarindan bahsedilmemis. Si14 Outsourcing, mekanizma ETA ama Omega parcalarin belli kisminda modifiye yapip kendi bünyesinde üretmeye basliyor. AR-GE'mi bu? Bu arada parcalarin %30'luk kisminin Cin'den geldigi gercegini lütfen unutmayalim.

4- Zerre arastirma yapilmamis ama otomobiller bile plaka takildiktan sonra %20-30 deger kaybederken bizim Omega daha vitrinde kaybediyor bu degeri. Eger bu Omega'nin satis politikasi ise o zaman Omega'nin kendisi bile saatlerin üzerine koydugu satis fiyatlarinin gercekci olmadigini biliyor. Bir müsteri kitlesi habersiz o ayri :D Yine bu örnekler Serxx tarafindan verilmis.

5- METAS, Rolex'in COSC ile edinmis oldugu basarinin arkasindan Omega'nin kendin cal kendin oyna prensibi ile ortaya cikarttigi bir pazarlama yöntemidir. Bu noktada ne COSC ne de Metas benim icin bir anlam ifade ediyor. Cünkü ortada Grand Seiko kriterleri var!

6- Rolex saatcilik tarihine yön veren Omega'nin ürettigi saat adedi kadar Patent'i olan bir sirket. Kisacasi Coban belli'de her sürüde oldugu gibi cobanliga soyunan koyunlar var ;)

Onat, senin bahsetmis oldugun Explorer hatasi ile ilgili "bu sadece bir tane saate bile ait olsa Rolex gibi bir marka icin kabul edilemez" yazdigimi hatirliyorum! Yanlis mi hatirliyorum?

Bezel konusu bence cok afaki olmus. Camur at izi kalsin ;) O sikir sikir sallanan bilezikler ise en az 30 yasinda. O yasta ki Omegalarda ya yeni bilezik var ya da deri kayis (yeni)

Günes balcikla sivanmaz demis birileri. Yazdiklarimin tamami ve yorumlar Serxx arkadasimizin ve Onat arkadasimizin yazdiklarindan yola cikarak yorumlanmistir. Benim kattigim sadece 6. maddedir. :champ:

Bu arada zerre kadar arastirma yapilmadan yazilmis :lol: :lol: :lol: Cok yasa Serxx :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj onatozer » 26 May 2015, 15:25

Clk yazdı:Rolex saatcilik tarihine yön veren Omega'nin ürettigi saat adedi kadar Patent'i olan bir sirket.

Bu cümleye göre Rolex'in sadece 2008 yılında 377,514 adet patenti olması gerekiyor. Farazi abartılarla konuşacaksak "Kıraathane Sohbetleri" başlığı vardı, oradan devam edelim. :thumbup:

Clk yazdı:Onat, senin bahsetmis oldugun Explorer hatasi ile ilgili "bu sadece bir tane saate bile ait olsa Rolex gibi bir marka icin kabul edilemez" yazdigimi hatirliyorum! Yanlis mi hatirliyorum?

Kesinlikle doğru sevgili Clk, kabul edilemeyen bu hata nedeni ile ile Rolex'e ÇÖP diyebiliriz değil mi? ;)

Clk yazdı:Bezel konusu bence cok afaki olmus. Camur at izi kalsin ;) O sikir sikir sallanan bilezikler ise en az 30 yasinda. O yasta ki Omegalarda ya yeni bilezik var ya da deri kayis (yeni)

Sadece forumdaki Rolex bezel fotograflarını bile buraya postlasam ciddi oranda ortalanmamış bezel çıkacaktır. Üyelerin saatlerini izinleri olmadan rencide etmemek adına buraya takır takır koymuyorum. Eğer sponsor bayi ya da üye olursa bu 12'de durmayan bezelleri çok rahat belgeler, buraya da sayfa sayfa koyabilirim. :twisted:

Bilezik konusuna gelince, benim bahsettiğim bilezikler hiç öyle 30 yıllıklar değil, gayet 2000li hatta 2010'lu yılların oysterları bile nasıl şangırdıyor, teneke hissi yaratıyor. Bahsettiğim bileziğin ait olduğu saatler öyle instagramdan, forumlardan bakıp da "bu şıngırdar yahu" dediğim saatler değil. Gayet yakınımda ulaşımımda saatler, yine isteyen üyeye denemesi bedava kanıtlayabilirim. :thumbup: Bir önceki serilerdeki klipslerden niye hiç bahsetmiyoruz sevgili Clk? Onlar da 30 senelik değil, ama senin tabirinle Omega'nınkiler kadar "teneke" Omega'nınkiler kadar "çöp".

Ayrıca 10.000TL lik farkın PR değeri haricinde nereye gizlendiğini hala göremiyorum. :oops:

Clk yazdı:Günes balcikla sivanmaz demis birileri. Yazdiklarimin tamami ve yorumlar Serxx arkadasimizin ve Onat arkadasimizin yazdiklarindan yola cikarak yorumlanmistir. Benim kattigim sadece 6. maddedir. :champ:

Güneş balçıkla sıvanmaz katılıyorum, 1661x lerin harika bileziği, ışıl ışıl seramik bezellerinden ben de gözlerimi alamıyorum.
Ancak "Kral Çıplak!" demekten korkmayalım, kraldan çok kralcı olmayalım. :thumbup:
daha birkaç yıl önceye kadar satılan 16xxx serilerini unutmayalım. Nasıl Omega'nın fiyat arttırdığında hem fikir oluyorsak, Rolex'in de aynı oranda hataları olduğunda, büyütüldüğü kadar hele ki 10k li rakamlar kadar ciddi farklar olmadığını kabullenelim. :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Clk » 26 May 2015, 18:06

OnatOzer yazdı:
Clk yazdı:Rolex saatcilik tarihine yön veren Omega'nin ürettigi saat adedi kadar Patent'i olan bir sirket.

Bu cümleye göre Rolex'in sadece 2008 yılında 377,514 adet patenti olması gerekiyor. Farazi abartılarla konuşacaksak "Kıraathane Sohbetleri" başlığı vardı, oradan devam edelim. :thumbup:

Clk yazdı:Onat, senin bahsetmis oldugun Explorer hatasi ile ilgili "bu sadece bir tane saate bile ait olsa Rolex gibi bir marka icin kabul edilemez" yazdigimi hatirliyorum! Yanlis mi hatirliyorum?

Kesinlikle doğru sevgili Clk, kabul edilemeyen bu hata nedeni ile ile Rolex'e ÇÖP diyebiliriz değil mi? ;)

Clk yazdı:Bezel konusu bence cok afaki olmus. Camur at izi kalsin ;) O sikir sikir sallanan bilezikler ise en az 30 yasinda. O yasta ki Omegalarda ya yeni bilezik var ya da deri kayis (yeni)

Sadece forumdaki Rolex bezel fotograflarını bile buraya postlasam ciddi oranda ortalanmamış bezel çıkacaktır. Üyelerin saatlerini izinleri olmadan rencide etmemek adına buraya takır takır koymuyorum. Eğer sponsor bayi ya da üye olursa bu 12'de durmayan bezelleri çok rahat belgeler, buraya da sayfa sayfa koyabilirim. :twisted:

Bilezik konusuna gelince, benim bahsettiğim bilezikler hiç öyle 30 yıllıklar değil, gayet 2000li hatta 2010'lu yılların oysterları bile nasıl şangırdıyor, teneke hissi yaratıyor. Bahsettiğim bileziğin ait olduğu saatler öyle instagramdan, forumlardan bakıp da "bu şıngırdar yahu" dediğim saatler değil. Gayet yakınımda ulaşımımda saatler, yine isteyen üyeye denemesi bedava kanıtlayabilirim. :thumbup: Bir önceki serilerdeki klipslerden niye hiç bahsetmiyoruz sevgili Clk? Onlar da 30 senelik değil, ama senin tabirinle Omega'nınkiler kadar "teneke" Omega'nınkiler kadar "çöp".

Ayrıca 10.000TL lik farkın PR değeri haricinde nereye gizlendiğini hala göremiyorum. :oops:

Clk yazdı:Günes balcikla sivanmaz demis birileri. Yazdiklarimin tamami ve yorumlar Serxx arkadasimizin ve Onat arkadasimizin yazdiklarindan yola cikarak yorumlanmistir. Benim kattigim sadece 6. maddedir. :champ:

Güneş balçıkla sıvanmaz katılıyorum, 1661x lerin harika bileziği, ışıl ışıl seramik bezellerinden ben de gözlerimi alamıyorum.
Ancak "Kral Çıplak!" demekten korkmayalım, kraldan çok kralcı olmayalım. :thumbup:
daha birkaç yıl önceye kadar satılan 16xxx serilerini unutmayalım. Nasıl Omega'nın fiyat arttırdığında hem fikir oluyorsak, Rolex'in de aynı oranda hataları olduğunda, büyütüldüğü kadar hele ki 10k li rakamlar kadar ciddi farklar olmadığını kabullenelim. :champ:

Onat, kiraathane sohbetlerine katilan sendin ben degil ;) Bu arada senin kiraathane sohbeti kategorisine indirdigin patent olayi Rolex'i Rolex yapan 10.000 TL'lik farki yaratan done.

Rolex ismine yakismayacak her ürüne cöp diyebiliriz. O Kadar para verip aldigim maldan fiyatinin karsiligini beklemek benim en büyük hakkim. :thumbup: Ayni sekilde tam 12'de durmayan bezel konusuna da aciklik getir lütfen ;) Burasi Saat forumu bunlari konusmayacaksak ne konusacagiz? Carmen Electra'nin son estetik operasyonunu mu? :lol:

Bilezik olayini tek tek Video ile kanitlamani bekliyorum. Cok merak ettim. Sakirdayan bilezikleri sakirdat bizde oynayalim burada :D

Ben hicbir Zaman her hangi bir marka hatasizdir demedim. Hatta hatayi yakaladigim anda ilk yazanda yine ben oldum. Son aldigim Deepsea icin kutu acilis basliginda "hala kabul edemedigim hatalari olsa da" diye yazdim.

Ama Omega severlerde markayi ispatlama; oldugu yerden daha yukari cikarma istemi var. ben bunu anlamiyorum.

Yukarida yazdiklarim Omega üzerineyken kalkipta afaki sekilde Rolex'e dönmek argümaniniz kalmadigini mi gösteriyor?

Hodri meydan, diyorum ki Rolex cöp!!! Önde gideni... Ne oldu? Omega büyüdü mü? Markalari karsilastirarak degil kendi icerisinde elestirelim :champ: Hos gerci karsilastirinca ne oluyor? Yenilen Pehlivan gürese doymazmis :lol: :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj SeRxx » 26 May 2015, 18:58

Hayatta en zor iş, algısını bilinçli olarak kapatan birisine bir şeyler anlatmaktır :thumbup:

İşin Rolex kısmına değinmeyeceğim ki gerekli bilgileri özenli şekilde, araştırma yaparak Onat vermiş :champ:

Yazacaklarım markayı savunma amacı taşımayıp; burada insanlara yalan/yanlış bilgi verilmesinin önüne geçmektir kesinlikle :thumbup:

Planet Ocean serisi 2005 yılında piyasaya sürülen Calibre 2500'lü model ve 2011 yılında piyasaya sürülen Calibre 8500'lü model olarak 2'ye ayrılmaktadır. Çok aktüel bir yapın olduğu için aktüellik gibi tamamen kişisel uydurma bir ifade ile ikinci elde Cal.2500'ün fiyatı referans alınmış, sıfırda ise Calibre 8500'ün fiyatı referans alınmış. İki saatin de aynı anda vitrinde sıfır fiyatları 8,400TL ve 12,300 TL idi. Şimdi şöyle anlatayım 8,400 lira liste fiyatına sahip bir saatin 5,300'e satılmasının neresi acayip ?

Clk yazdı: 2- Zerre arastirma yapilmamis, %50 denmis Serxx cok fazla kayip yok deyip PO'nun aktuel fiyatini atlayip (12.900 TL) o zaman ki indirimli fiyatini yazmis. 5.300 TL her sartta 12.900 TL'nin yarisindan az!

ETA kime ait ? Omega'ya ... Adamın babasının malı istediği gibi kullanır kime ne bundan? En önemli olan şey işlevi değil mi bu makinelerin? Yıllarca Tudor dahil yüzlerce markayı beslemedi mi ETA?
Elinde Çin'den geldiğine dair bir kaynak var mı? Hadi araştırma yaptıysan göster bu kaynağı bize Clk.

Clk yazdı: Zerre arastirma yapilamamis ama yazilan yazilarin hicbir yerinde Omega AR-GE calismalarindan bahsedilmemis. Si14 Outsourcing, mekanizma ETA ama Omega parcalarin belli kisminda modifiye yapip kendi bünyesinde üretmeye basliyor. AR-GE'mi bu? Bu arada parcalarin %30'luk kisminin Cin'den geldigi gercegini lütfen unutmayalim.

Ben sana 750,000 satış rakamından bahsediyorum sen ise habersiz müşteri kitlesinden bahsediyorsun. :D

Clk yazdı: Zerre arastirma yapilmamis ama otomobiller bile plaka takildiktan sonra %20-30 deger kaybederken bizim Omega daha vitrinde kaybediyor bu degeri. Eger bu Omega'nin satis politikasi ise o zaman Omega'nin kendisi bile saatlerin üzerine koydugu satis fiyatlarinin gercekci olmadigini biliyor. Bir müsteri kitlesi habersiz o ayri :D Yine bu örnekler Serxx tarafindan verilmis.

Yine gece rüyada görülmüş bir ifade daha :D Rolex'in başarısıyla ne alakası var? Elinde bu bağlantı ile iligili bir kaynak var mı? Ayrıca JLC 1000 Hours ile Grand Seiko'ya duyduğum saygı ayrıdır ;)

Clk yazdı: METAS, Rolex'in COSC ile edinmis oldugu basarinin arkasindan Omega'nin kendin cal kendin oyna prensibi ile ortaya cikarttigi bir pazarlama yöntemidir. Bu noktada ne COSC ne de Metas benim icin bir anlam ifade ediyor. Cünkü ortada Grand Seiko kriterleri var

Bu ifadeye katılmasam da Rolex yön verebilir bunda sıkıntı yok. Çoban da belli, koyun da belli; koyunun üzerindeki bit de belli ;)
Clk yazdı: Rolex saatcilik tarihine yön veren Omega'nin ürettigi saat adedi kadar Patent'i olan bir sirket. Kisacasi Coban belli'de her sürüde oldugu gibi cobanliga soyunan koyunlar var ;)

Bize uydurma bilgilerle gelme Clk, somut verilerle gel hadi bekliyoruz ;) :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Anesthesia » 26 May 2015, 19:13

Kavga var dediler geldik :D

her iki markaya da saygim sonsuz, calisan ureten markalar, onlar sayesinde gözlerimiz şenleniyor. Bir de böyle tatlı tatlı atışmalar yok mu, harikulade kıvamında maşallah
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj kilimanjaro » 26 May 2015, 19:31

Yok ben yine omega saflarına geçtim.Serkan kardeşim bit dedinde ben ona takıldım ... bitten hiç hoşlanmam ... hayırlısı bakalım ;)
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Çingene » 26 May 2015, 19:44

Çok uzamış bu omega-rolex tartışması. Bence tartışmaya gerek yok zati. Bu tür konulara bi es verip konu başlığı gibi omega konuşalım.

Ve mağaza da deneme fırsatı bulduğum 300m le devam ediyorum.
Önce çoğu kimsenin sevmediği bilezikle başlıcam ki, bana göre bu saatin en karakteristik yani. Bu gün hemen hemen her saatte gördüğümüz ikisi paralel üçlü bilezik formuyla kullanılan bilezik modellerini hiç mi hiç modeline özgü olduğunu söyleyemeyiz. Tamam bende muhteşem bişi demiyorum lakin saate hangi açıdan bakarsanız bakın bu seamaster 300 dersiniz. Gel gelelim (çok sevdiğim için bu saati örnek veriyorum) bi sub'la bi atıyorum yachtmaster ı çok ilgili değilseniz karıştırırsınız. Hiç bi zaman bi Royal Oak yada nautilus kadar estetik durmuyor ama karakterli.
Gelelim kasaya. Bence çok güzel. :lol: :lol: :lol: Bu kadar. Benim içinde önrmli olan bu. Her zaman bi saat meraklısıyım. Teknik konularda ahkam kesicek kadar usta biti değilimde, olmakta istemiyorum. Son kullanıcı olarak banane 316 mı 904 mü çelik kullandıkları. Aman aman ilgilendirmiyor şu anda.
Deneme fırsatı bulduğum mavi seramik bezeliydi. Pek öyle ben mavi yada laciyim diye bağırmıyodu. Mavi Terra ve mavi Aquaracer 300 kullanıcısıyım ve bu saatlere göre siyah sandım ilk baş ama bi iki dakikada alışıyosun bu maviliğe ve ki yapay ışık altındaydım, hoşuma gitti. Malzeme kalitelisi yönünden iyidir herhalde. En azından bu Aquaracerın seramik bezeli gibi değildir umarım. Çünkü o beni üzmüştü.
Mekanizma gelince de demin dediğim gibi anlamam ama terra 8500 bu 2500. Bişeylere daha dayanıklılımıymış ne. Kolumdayken durmadığı sürece sorun yok.

Resim

Resim

Resim
Çingene'ye beylik vermişler...
Kullanıcı avatarı
Çingene

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners