SeRxx yazdı:Zerre araştırma yapılmadan yazılmış bir yorum bu Clk![]()
Clk yazdı:Rolex saatcilik tarihine yön veren Omega'nin ürettigi saat adedi kadar Patent'i olan bir sirket.
Clk yazdı:Onat, senin bahsetmis oldugun Explorer hatasi ile ilgili "bu sadece bir tane saate bile ait olsa Rolex gibi bir marka icin kabul edilemez" yazdigimi hatirliyorum! Yanlis mi hatirliyorum?
Clk yazdı:Bezel konusu bence cok afaki olmus. Camur at izi kalsinO sikir sikir sallanan bilezikler ise en az 30 yasinda. O yasta ki Omegalarda ya yeni bilezik var ya da deri kayis (yeni)
Clk yazdı:Günes balcikla sivanmaz demis birileri. Yazdiklarimin tamami ve yorumlar Serxx arkadasimizin ve Onat arkadasimizin yazdiklarindan yola cikarak yorumlanmistir. Benim kattigim sadece 6. maddedir.![]()
OnatOzer yazdı:Clk yazdı:Rolex saatcilik tarihine yön veren Omega'nin ürettigi saat adedi kadar Patent'i olan bir sirket.
Bu cümleye göre Rolex'in sadece 2008 yılında 377,514 adet patenti olması gerekiyor. Farazi abartılarla konuşacaksak "Kıraathane Sohbetleri" başlığı vardı, oradan devam edelim.
Clk yazdı:Onat, senin bahsetmis oldugun Explorer hatasi ile ilgili "bu sadece bir tane saate bile ait olsa Rolex gibi bir marka icin kabul edilemez" yazdigimi hatirliyorum! Yanlis mi hatirliyorum?
Kesinlikle doğru sevgili Clk, kabul edilemeyen bu hata nedeni ile ile Rolex'e ÇÖP diyebiliriz değil mi?
Clk yazdı:Bezel konusu bence cok afaki olmus. Camur at izi kalsinO sikir sikir sallanan bilezikler ise en az 30 yasinda. O yasta ki Omegalarda ya yeni bilezik var ya da deri kayis (yeni)
Sadece forumdaki Rolex bezel fotograflarını bile buraya postlasam ciddi oranda ortalanmamış bezel çıkacaktır. Üyelerin saatlerini izinleri olmadan rencide etmemek adına buraya takır takır koymuyorum. Eğer sponsor bayi ya da üye olursa bu 12'de durmayan bezelleri çok rahat belgeler, buraya da sayfa sayfa koyabilirim.![]()
Bilezik konusuna gelince, benim bahsettiğim bilezikler hiç öyle 30 yıllıklar değil, gayet 2000li hatta 2010'lu yılların oysterları bile nasıl şangırdıyor, teneke hissi yaratıyor. Bahsettiğim bileziğin ait olduğu saatler öyle instagramdan, forumlardan bakıp da "bu şıngırdar yahu" dediğim saatler değil. Gayet yakınımda ulaşımımda saatler, yine isteyen üyeye denemesi bedava kanıtlayabilirim.Bir önceki serilerdeki klipslerden niye hiç bahsetmiyoruz sevgili Clk? Onlar da 30 senelik değil, ama senin tabirinle Omega'nınkiler kadar "teneke" Omega'nınkiler kadar "çöp".
Ayrıca 10.000TL lik farkın PR değeri haricinde nereye gizlendiğini hala göremiyorum.
Clk yazdı:Günes balcikla sivanmaz demis birileri. Yazdiklarimin tamami ve yorumlar Serxx arkadasimizin ve Onat arkadasimizin yazdiklarindan yola cikarak yorumlanmistir. Benim kattigim sadece 6. maddedir.![]()
Güneş balçıkla sıvanmaz katılıyorum, 1661x lerin harika bileziği, ışıl ışıl seramik bezellerinden ben de gözlerimi alamıyorum.
Ancak "Kral Çıplak!" demekten korkmayalım, kraldan çok kralcı olmayalım.![]()
daha birkaç yıl önceye kadar satılan 16xxx serilerini unutmayalım. Nasıl Omega'nın fiyat arttırdığında hem fikir oluyorsak, Rolex'in de aynı oranda hataları olduğunda, büyütüldüğü kadar hele ki 10k li rakamlar kadar ciddi farklar olmadığını kabullenelim.
Clk yazdı: 2- Zerre arastirma yapilmamis, %50 denmis Serxx cok fazla kayip yok deyip PO'nun aktuel fiyatini atlayip (12.900 TL) o zaman ki indirimli fiyatini yazmis. 5.300 TL her sartta 12.900 TL'nin yarisindan az!
Clk yazdı: Zerre arastirma yapilamamis ama yazilan yazilarin hicbir yerinde Omega AR-GE calismalarindan bahsedilmemis. Si14 Outsourcing, mekanizma ETA ama Omega parcalarin belli kisminda modifiye yapip kendi bünyesinde üretmeye basliyor. AR-GE'mi bu? Bu arada parcalarin %30'luk kisminin Cin'den geldigi gercegini lütfen unutmayalim.
Clk yazdı: Zerre arastirma yapilmamis ama otomobiller bile plaka takildiktan sonra %20-30 deger kaybederken bizim Omega daha vitrinde kaybediyor bu degeri. Eger bu Omega'nin satis politikasi ise o zaman Omega'nin kendisi bile saatlerin üzerine koydugu satis fiyatlarinin gercekci olmadigini biliyor. Bir müsteri kitlesi habersiz o ayriYine bu örnekler Serxx tarafindan verilmis.
Clk yazdı: METAS, Rolex'in COSC ile edinmis oldugu basarinin arkasindan Omega'nin kendin cal kendin oyna prensibi ile ortaya cikarttigi bir pazarlama yöntemidir. Bu noktada ne COSC ne de Metas benim icin bir anlam ifade ediyor. Cünkü ortada Grand Seiko kriterleri var
Clk yazdı: Rolex saatcilik tarihine yön veren Omega'nin ürettigi saat adedi kadar Patent'i olan bir sirket. Kisacasi Coban belli'de her sürüde oldugu gibi cobanliga soyunan koyunlar var![]()
Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check
Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis ve 38 misafir
|