TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

T覺ra Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel T覺ra

Geleneksel T覺ra ve Ekipmanlar覺 zerine B繹l羹m

Re: T覺ra Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel T覺ra

Mesaj asymptote » 27 May 2015, 21:29

Bu arada ben Proraso losyonu 繹nerdim, ferahlat覺c覺 olduu i癟in. Proraso yeili kullanmad覺覺m i癟in nas覺l bir sabun olduu hakk覺nda bir fikrim yok. Proraso k覺rm覺z覺dan ise ben de memnun kalmad覺m..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj hakan1970 » 27 May 2015, 22:17

Proraso k覺rm覺z覺y覺 s覺rf sandalwood kokusunu merak ettiimden ald覺m. Yar覺n sabah Cella ile tra olmay覺 d羹羹n羹yorum. Proraso losyon gayet g羹zel kokuyor. Speick ise 癟ok hafif ama ho bir koku.
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullan覺c覺 avatar覺
hakan1970

Ya: 55
Kay覺t: 30 Oca 2013, 18:17

Mesaj asymptote » 27 May 2015, 22:57

Sandalwood kokusunu duyumsamak istiyorsan覺z Taylor of Bond Street Sandalwood Shaving Cream 繹neririm. Art of Shaving i癟in de iyi diyorlar, ben denemedim..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj fbolukbas » 27 May 2015, 23:29

Asym, biraz da bilimsel konulara davet ediyorum seni :D
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Mesaj hakan1970 » 27 May 2015, 23:54

asymptote bu kadar sandalwood san覺r覺m yeter ama yazd覺klar覺nla ben de baya覺 bir heves olutu. Geleneksel tra覺 da bir deneyeceim yak覺nda
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullan覺c覺 avatar覺
hakan1970

Ya: 55
Kay覺t: 30 Oca 2013, 18:17

Mesaj asymptote » 28 May 2015, 08:40

fbolukbas yazd覺:Asym, biraz da bilimsel konulara davet ediyorum seni :D

Kes t覺ra覺 diyorsun yani?.. :D imdilik saat ve t覺ra yeter abi, fazlas覺 bende ve 癟evrede alerji yap覺yor.. ;) :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj manil » 31 May 2015, 22:11

Sevgili Asymptote'un da ufak yard覺m覺yla ad覺m覺m覺 att覺覺m Double Edge jilet ser羹venimde belli noktalar覺 paylamak istedim.

1-Makine olarak Merkur Futur ald覺m. Uzun s羹re kullanmak niyetiyle al覺nd覺覺 i癟in biraz pahal覺 olmas覺 g繹z ard覺 edildi.

2-襤lk bata biraz pahal覺 makine alarak riske girmitim 癟羹nk羹 DE kullanabilir miydim bilmiyorum. bu konuda sadece yakla覺k 9 ay 繹nce ald覺覺m ve 20-25 kez kulland覺覺m jiletli ustura tecr羹beme g羹veniyordum.

3-jiletli usturay覺 b覺rakmam覺n ilk sebebi haftai癟i ie giderken pratik olmamas覺 ve bir t羹rl羹 ayar覺 tutturamay覺覺m oldu. Ya bir perdah daha atmam gerekiyordu ya da yamal覺 boh癟a gibi baz覺 yerler sinekkayd覺 iken baz覺 yerlerde hafif iz kal覺yordu. Hafif izi ortadan kald覺ray覺m derken tahri olmak biraz souttu a癟覺k癟as覺... bunlar覺 yaparken de nerden baksan覺z 15,20 dk gidiyordu...

4-Ustura ile ayar覺n覺 tutturduum elim, DE'de hi癟 zorlanmad覺 ve tahri olmaks覺z覺n hayat覺m覺n en yak覺n t覺ra覺n覺 oldum. bilumum 3-5 b覺癟akl覺 jiletleri kullanm覺 birisi olarak s繹yl羹yorum. Jiletli ustura gibi deil zaten ama olmamas覺 bir a癟覺dan daha iyi. Dierinde hataya kesinlikle yer yok.

5-T覺ra f覺r癟as覺n覺n 繹nemini de anlam覺 oldum. 襤lk f覺r癟a Wilkinson'du. ne kadar dandik olduunu Omega porsuk k覺l覺 f覺r癟aya ge癟timde anlad覺m. Kulland覺覺m porsuk k覺l覺 da hatta 癟ok masraf etmek istememem nedeniyle ald覺覺m en ucuzu, giri modeli.

6-Jilet olarak feather kulland覺m. 襤lk balayanlara tavsiye etmem, an覺nda 癟iziyor inan覺lmaz keskin. Bunun yerine astra, wilkinson daha makul kalacakt覺r.

7-Proraso yeil mentoll羹 tra kremi ve aftershave ile kulland覺m. 癟ok 癟ok memnunum. Abartmadan diyim, insan覺n elinde imkan varsa, sabah sabah gebelik yap覺p zaman harcamama uruna u jelleri kullanmaktan vazge癟sin... :) herkes illa ustura ya da DE kullanacak deil ama surat覺n覺n k覺ymetini bilen ger癟ekten u jel, k繹p羹k, v.s. ile uramas覺n. Bunlarda ekipmanlar覺n temsili resimleri...

T覺ra Sabunu
Resim

F覺r癟a
Resim

Merkur Futur makine
Resim

AfterShave
Resim
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj Aleksey » 01 Haz 2015, 00:01

F覺r癟a olarak Omega, pure badger bir f覺r癟ad覺r. Ne yaz覺k ki en alt seviye k覺ld覺r bu porsuktan 癟覺kan. Herhangi bir durumda tavsiye edeceim bir f覺r癟a deidir pure badger f覺r癟alar. En k覺sa zamanda bir Tipsoft edinmeni 繹neririm say覺n Manil. Ekipman覺n geri kalan覺 zaten 癟ok baar覺l覺. :thumbup:

G羹n羹n t覺ra覺;

Mongoose B2 Polished / iKon SE
Feather Pro (1)
Tipsoft Custom
Faena Vanilla
Pitralon Pure

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
Aleksey

Kay覺t: 22 May 2014, 14:51

ncekiSonraki

D繹n TSF T覺ra - Shaving

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners