TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Omega Master Club / Sadece Omega

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Omega Master Club / Sadece Omega

Mesaj Architecte » 28 May 2015, 00:24

Kasapadam :thumbup:

Bu Omega'da birisinin dedesinden kalmış mutlaka ama çok vintage duruyor bea. :D

Resim
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Clk » 28 May 2015, 07:34

OnatOzer yazdı:
Clk yazdı:http://www.take5people.com/wp-content/uploads/2014/03/Take5-case-study-EN-.pdf

Customer background kismina dikkatinizi cekerim ;) from high range through to childeren's watch

Rüyamda gördüklerim bunlar :D

Pembe Rüyalar son buldu, ben de kabusları paylaşıyorum Ozaman:
ResimResim

Bu karelerin hiçbiri göbeğimi kasırken bulduğum Google'dan, instagramdan alıp ahkam kestiğim kareler degil, canlı kanlı kareler. Bunun disinda da üyelerin bana attığı bu tarz hata icerikli özel danışma mesajlarını Kişilerin izni olmadığı için paylaşmıyorum. :geek:

Kaç yıl uğraştık, çok çalıştık diye abarta abarta anlatılan çift renk seramik bezellerin Çin'deki sahte saatçilerin kaç günde kopyalayıp satışa sunduklarını düşünürsek, Rolex Çin'e taşınırsa enazından kopyacı çekiklerden birşeyler kaparlar belki. :lol: :lol: :lol:

Lutfen yanlış anlaşılmasın benim sozum Rolex'e degil, aksine çok takdir ettigim, beğendiğim bir marka. Benim derdim gözü kapalı fanatizme. Takımın, memleketin fanatizmi gibi markanın fanatizmini de anlayamıyorum.
Hele ki insanların heves edip, para döküp aldığı seylere cer-cop-teneke denecek fanatizmi hiç anlayamıyorum. Şahsım adına AP'den Panerai'ye Rolex'den Seiko'ya her markaya eşit sempatide yaklaşıp, üstünlüklerini de eksiklerini de saatseverler ile paylaştığımı düşünüyorum. Hatta açık gördüğüm an sahip olduğum markalar dahil ciddi eleştrilerde bulunmaya çalışıp el oğlunun markasını sempatimden dolayı savunmamaya çalışıyorum.
Bir saat forumunda her saatin iyi yanını kotu yanını tartışmak lazım, hiçbiri babamızın markası olmadığı için durduk yere ne yermeye ne yüceltmeye gerek yok.
Bir markanın patronu birinin babası ise orasını bilemiyorum tabi :twisted:

Güzelim başlığı kirletmek istemiyordum aslında ama galiba bu Mesajı atmam gerekiyordu. :?

Onat, aynen bekledigim cevap. Bu noktada da beni sasirtmadiginiz (Serxx, Onat) icin tesekkürler :thumbup:

Fanatizm ile ilgili bir kac cümle yazip sizi "Made in China-Swiss Made" basliginizda yalniz birakayim. :D

Clk diyor ki Omega saat parcalarinin en az %30'u (bunun %49'a kadar yolu var) Cin'den geliyor. Gercek fanatikler önce yalanliyor, sonra Clk buraya Swatch Grubun Cin'de sahip oldugu 3-4 fabrikadan birisini ve Cin ile Omega iliskisi üzerine farkli agizlardan makaleler sunuyor, gercek fanatiklerden cok akademik bir cevap geliyor. Ama Rolex teneke :lol: :lol: :lol: Ben 10 yas üzeri oldugunuzu düsünüyordum :D

Clk diyor ki deger kaybi aktuel liste fiyatlari üzerinden %50. Gercek fanatikler cevap yaziyor. ama PO 2500 ve PO 8500 ayri seriler. BMW 320 coupe ile BMW 420 Coupe ayni araclar. Simdi BMW 320'nin adini degistirip farkli motor kullandi diye 7 serisi fiyatina mi satmali 420'yi? Gercekci olup beyler :lol:

Olay daha da vahim boyutlara geliyor. Rolex seramik bezelin 2 günde replikalarinin yapildigi konusuluyor. Teknik olarak arada ki farki, hatta replikalarda ki malzemenin seramik olmadigini anlatirdim ama bu seferde cevap olarak ama bezelde ki Rolex tac'i tam ortalanmamis gibi bir cevap alirim diye korkuyorum :lol:

Clk hep elestiren oldu. En sevdigi marka Rolex icin "eger müsterisine taahhüt ettigi kaliteyi sunmuyorsa Rolex cöptür" dedi. Ama buna ragmen fanatik ilan edildi. Gercek fanatikler ise "Made in China-Swiss Made" bir marka icin bir araya gelip saf olusturdu :lol: :

Benden bu baslikta bu kadar. Sonucta Japon ürünleri disinda Asya menseeli saatler üzerine yazmak pek huyum degildir. :lol: :D :lol:

Forza "made in China-Swiss Made" Forza Oymega :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj SeRxx » 28 May 2015, 08:34

Clk yine rüyasında gördüğü ve hiçbir gerçeklik payı olmayan bilgilerle sabah sabah iş başında.

Verdiğin tüm bilgiler kendi kafandan uydurduğun bilgilerdir.

Koyduğun linklerde geçerli hiçbir bilgi olmayıp, tamamen kendi yorumlarındır. Swatch Group'un Çin'de fabrikalarının olması kadar doğal bir durum olabilir mi. Ayrıca Çin'deki bu fabrikaların Omega ile bağlantısının olduğunu gösteren tek bir geçerli kaynak yok. Yıllarca Çin'den gelen mekanizmaları Tudor'a koyup satmadı mı Rolex SA?

Cal.2500 ve Cal.8500 yorumun ve BMW benzetmen yine senin hayal ürünündür. İki modelin de farklı ikinci el piyasa var. Senin gibi kafadan konuşmuyorum bizzat kendim sattığım için biliyorum.

Tekrarlıyorum: Yalan bilgiler sunup, kendi yorumlarını nesnel bilgiler olarak göstererek burada marka karalıyorsun Clk.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj onatozer » 28 May 2015, 08:42

Clk yazdı:Onat, aynen bekledigim cevap. Bu noktada da beni sasirtmadiginiz (Serxx, Onat) icin tesekkürler :thumbup:

Benim de tamamen beklediğim cevap, hiç delil bol demagoji :twisted: O nedenle Ayrıca her yoruma cümle cümle alıntılar yaparak düzenli cevaplar veriyorum ki cevaplamaktan kaçtığım soru olmasın, elmanın kilosunu sorunca armut fiyat endeksi cevabı almayayım. :thumbup:
Clk yazdı:Fanatizm ile ilgili bir kac cümle yazip sizi "Made in China-Swiss Made" basliginizda yalniz birakayim. :D

Fanatizm tanımı ile aşağıdaki satırlarda birşey bulamayıp onun yerine "10 yaşında mısınız yeaaa" ciddiyetinde demagojik cümleler olduğu için vaadedilen fanatizm ile ilgili birkaç cümle yazılmadan atlanmış diye temenni ediyorum. ;)
Clk yazdı:Clk diyor ki Omega saat parcalarinin en az %30'u (bunun %49'a kadar yolu var) Cin'den geliyor.

Kanıt? Ben hiç Swatch Group imzalı ya da üretim yapan fabrikaların irsaliyesinin paylaşıldığını görmedim. OnatOzer de diyor ki Omega'nın parçalarının en az %30'u (bunun %49'a kadar yolu var) Mars'dan geliyor. Nasıl olsa resmi kaynak aynı :D
Clk yazdı:Gercek fanatikler önce yalanliyor, sonra Clk buraya Swatch Grubun Cin'de sahip oldugu 3-4 fabrikadan birisini ve Cin ile Omega iliskisi üzerine farkli agizlardan makaleler sunuyor,

Ben yalanladığımı ya da kabul ettiğimi hatırlamıyorum. %100'ü de Çin'de üretilebilir, bize kakalanmış olabilir, Omega'yla ticari ya da akrabalık ilişkim yok ki endişelenip, yalanlayayım.
Clk yazdı: gercek fanatiklerden cok akademik bir cevap geliyor. Ama Rolex teneke :lol: :lol: :lol: Ben 10 yas üzeri oldugunuzu düsünüyordum :D

Demagoji, demagoji, demagoji... Hiçbir mekaniz saate teneke demeyecek kadar alıcıya da üreticiye de saygım, mekanik saat dünyasına sevgim var. Hele ki Rolex'e teneke diyene ben karşı çıkarım. Ancak bu tarz ithamlar kullanan üyeler tanıyorum. :twisted:

Clk yazdı: Clk diyor ki deger kaybi aktuel liste fiyatlari üzerinden %50. Gercek fanatikler cevap yaziyor. ama PO 2500 ve PO 8500 ayri seriler. BMW 320 coupe ile BMW 420 Coupe ayni araclar. Simdi BMW 320'nin adini degistirip farkli motor kullandi diye 7 serisi fiyatina mi satmali 420'yi? Gercekci olup beyler :lol:

Değer kaybı bu kadar umrumda olsaydı saat değil reşat altını alırdım, ben saat zevkimi tatmin etmek için saat alıyorum. 8-) Zarar etmemek için, aman param kolumda kalsın diye titreyip kutu kutu Rolex alıp da Horoloji kavramından, mekanizmalardan ahkam kesince sırıtıyor. :thumbup:
Clk yazdı:Olay daha da vahim boyutlara geliyor. Rolex seramik bezelin 2 günde replikalarinin yapildigi konusuluyor. Teknik olarak arada ki farki, hatta replikalarda ki malzemenin seramik olmadigini anlatirdim ama bu seferde cevap olarak ama bezelde ki Rolex tac'i tam ortalanmamis gibi bir cevap alirim diye korkuyorum :lol:

Tutup da replikayı tartışacak değilim ama kullanılan malzemenin seramik olduğu kanlı canlı gördüm, teknik olarak fark yoksa zaten bu forumu kapatalım. :lol: Ben bu örnek ile marka ayırt etmeksizin şirketlerin yaptıkları küçük işleri muazzam işler gibi pazarladığına değindim. Hepsi bunu yapıyor, Rolex yapmıyor diyen ya cahildir ya da menfaati vardır.

Clk yazdı:Clk hep elestiren oldu. En sevdigi marka Rolex icin "eger müsterisine taahhüt ettigi kaliteyi sunmuyorsa Rolex cöptür" dedi.
Sevgili Clk, bahsettiğin taahhütlü kaliteyi sunmadığını kanlı canlı örneklerle, birebir deneyimlerimle sundum. Koyduğum karelere neden yorum bile yapmadığını zaten ben dahil tüm forum eminim merak ediyordur. ;) Yukarıda da söylediğim gibi ben Rolex'e çer-çöp-teneke asla demem ve katılmam, sen illa çöp diyeceksen de bu kadar çöpü evde muhafaza etme, sıcakta koku yapar. :lol:
Clk yazdı:Ama buna ragmen fanatik ilan edildi. Gercek fanatikler ise "Made in China-Swiss Made" bir marka icin bir araya gelip saf olusturdu :lol:

Fanatik olmam için Omega'yı övmem, geri kalan rakipleri yermem gerek. Ben burada kötü polisim, her markanın hatasını görünce yerer, başarısını görünce överim. Tek markaya saplantım olmadığı aşikar. Bu durumda kim gerçek fanatik?
Clk yazdı:Benden bu baslikta bu kadar. Sonucta Japon ürünleri disinda Asya menseeli saatler üzerine yazmak pek huyum degildir. :lol: :D :lol:
Forza "made in China-Swiss Made" Forza Oymega :champ:

Yine demagoji :( Peki Omega çin malı peki :lol:
En son onatozer tarafından 28 May 2015, 09:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Miriel » 28 May 2015, 08:48

Gençler yaman çıktı. :D :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj SeRxx » 28 May 2015, 09:42

Clk'nın hiçbir gerçeklik payı olmayan, marka karalamak için uydurduğu bilgiler:

Birbirinden farklı, farklı fiyatları olan saati aynı göstermeye çalışmış.
Clk yazdı:Zerre arastirma yapilmamis, %50 denmis Serxx cok fazla kayip yok deyip PO'nun aktuel fiyatini atlayip (12.900 TL) o zaman ki indirimli fiyatini yazmis. 5.300 TL her sartta 12.900 TL'nin yarisindan az!

Bununla ilgili kaynak istedik; koyduğu kaynakların gerçeklik payı olmadığını gördük. Hem kaynakların resmi niteliği yok hem de içinde Omega bağlantısı yok. Yani tamamen uydurma ve marka karalama amaçlı yazılmış bir yalan.
Clk yazdı:Zerre arastirma yapilamamis ama yazilan yazilarin hicbir yerinde Omega AR-GE calismalarindan bahsedilmemis. Si14 Outsourcing, mekanizma ETA ama Omega parcalarin belli kisminda modifiye yapip kendi bünyesinde üretmeye basliyor. AR-GE'mi bu? Bu arada parcalarin %30'luk kisminin Cin'den geldigi gercegini lütfen unutmayalim.

Tamamen kişisel bir yorumdur. Bir pazarlama yöntemi -belki- olabilir bu çok doğal bir durum; ama bunun Rolex ile hiçbir alakası yok. Ayrıca şu an Omega zaten COSC ile başarılı bir şekilde devam etmekte.
Clk yazdı:METAS, Rolex'in COSC ile edinmis oldugu basarinin arkasindan Omega'nin kendin cal kendin oyna prensibi ile ortaya cikarttigi bir pazarlama yöntemidir.

Yine uydurma bir ifade.
Clk yazdı: Rolex saatcilik tarihine yön veren Omega'nin ürettigi saat adedi kadar Patent'i olan bir sirket.

Yine yalan/yanlış bir fade daha. 5-6 yıllık saatler de mevcut. Çok doğal bir durum bu aslında ama bir markayı karalamak için öne sürülen bir ifade olduğundan doğallığını kaybediyor.
Clk yazdı: O sikir sikir sallanan bilezikler ise en az 30 yasinda.

Forum içinde böyle bir PO satışa sunulmadı; ifadeyi inandırıcı kılmak adına da 1 hafta içinde de denmiş, yazık...
Clk yazdı: Forumda daha bu hafta yeni fiyatinin yarisina bile satilamayan PO

Evet saat dünyası da bu kadar basit idi zaten: "al içine koy bitti. Tekrarlıyorum; ilk parti Co-Axial Calibre 2500 dışında hiçbir Co-Axial eşapman sistemi barındıran mekanizmada sorun yok. Zaten forum içinde bu saati kullanan bir sürü kişinin mekanizmalardan ne kadar memnun olduğu ortada. Bunların hepsi de Ar-Ge çalışması olmadan, yenilik katmadan kendiliğinden oldu zaten.
Clk yazdı:Komik olmasinin nedeni ise yine parayi ver al Co-Axial. Hicbir Ar-Ge calismasi ve yatirimi olmadan Daniels'in sistemini al, saatine koy... Gercekten büyük atilim Omega icin. Bunu yazarken dalga gecmek icin degil Omega'nin kendisinin Daniels'ten daha iyi bir esapman sistemi yapamayacagi icin yaziyorum.

Bak hele Omega ve ETA'yı farklı göstermeye çalışıyor :D Geç bunları Clk, zaten ETA'nın sahibi Omega istediğini yapar ;)
Clk yazdı: Si14 Outsourcing, mekanizma ETA ama Omega parcalarin belli kisminda modifiye yapip kendi bünyesinde üretmeye basliyor.

Swatch Group bünyesinde 20'ye yakın marka bulunduruyor(Flik Flak'ten Breguet'ye). Her fiyat kategorisinde saat ürettiği için Çin'de fabrikası olması çok doğal; ama Clk ne yapıyor bunu Omega'ya bağlıyor. Omega ile Çin'de üretilen mekanizmaların bağlantısını gösterdiği tek bir gerçek kaynak yok. Tamamen marka karalama.
Clk yazdı:Clk diyor ki Omega saat parcalarinin en az %30'u (bunun %49'a kadar yolu var) Cin'den geliyor. Gercek fanatikler önce yalanliyor, sonra Clk buraya Swatch Grubun Cin'de sahip oldugu 3-4 fabrikadan birisini ve Cin ile Omega iliskisi üzerine farkli agizlardan makaleler sunuyor, gercek fanatiklerden cok akademik bir cevap geliyor. Ama Rolex teneke :lol: :lol: :lol: Ben 10 yas üzeri oldugunuzu düsünüyordum :D

Clk'nın inanmak istediği, gerçekleşmesini istediği bir ifade.

Clk yazdı:"Made in China-Swiss Made"

Karşımızda gerçek olmasını ümit ettiği şeyleri gerçek diye sunan ve milletin severek kullandığı saati karalamaya kalkan Clk var. Forum içinde hiçbir markayı şimdiye kadar kötülemedim ve hiçbir markayı gereksiz yere yüceltmedim. Her modelin bir kullanıcısı olduğunu düşünürek uç noktalarda yorum yapmaktan kaçındım. Asla bir kimseyi Omega alması için zorlamadım. Özelden veya başlık altında tavsiye isteyen herkese bütçesi doğrultusunda tavsiyelerde bulundum. "Kendini boşuna zorlayıp Seamaster alma Hydroconquest al" dediğim oldu "Bütçe sıkıntısı yoksa Submariner çok doğru bir karar olur" dediğim oldu. "Bu bütçeyle kesinlikle Omega almalısın" dediğim de oldu. Ama hiç kimseye "Üzerine dünyanın parasını koyup Submariner al" demedim; çünkü biz alnı terleyen insanlarız, üzerine konulacak paranın kolay kazanılmadığını biliriz. :thumbup:

Bu tartışma benim için burada son bulmuştur.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj nicholaihel » 28 May 2015, 11:26

OnatOzer elinize sağlık :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bu arada yazıları okudum. Krizi fırsata çeviren uzak diyarların güzeli Grand Seiko'ya özlemle selam ederim :D

OnatOzer yazdı:
Lutfen yanlış anlaşılmasın benim sozum Rolex'e degil, aksine çok takdir ettigim, beğendiğim bir marka. Benim derdim gözü kapalı fanatizme. Takımın, memleketin fanatizmi gibi markanın fanatizmini de anlayamıyorum.
Hele ki insanların heves edip, para döküp aldığı seylere cer-cop-teneke denecek fanatizmi hiç anlayamıyorum. Şahsım adına AP'den Panerai'ye Rolex'den Seiko'ya her markaya eşit sempatide yaklaşıp, üstünlüklerini de eksiklerini de saatseverler ile paylaştığımı düşünüyorum. Hatta açık gördüğüm an sahip olduğum markalar dahil ciddi eleştrilerde bulunmaya çalışıp el oğlunun markasını sempatimden dolayı savunmamaya çalışıyorum.
Bir saat forumunda her saatin iyi yanını kotu yanını tartışmak lazım, hiçbiri babamızın markası olmadığı için durduk yere ne yermeye ne yüceltmeye gerek yok.
Bir markanın patronu birinin babası ise orasını bilemiyorum tabi :twisted:
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Mesaj mitvaa » 28 May 2015, 14:58

Resim
Kullanıcı avatarı
mitvaa

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 151 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners