TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Omega Master Club / Sadece Omega

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Omega Master Club / Sadece Omega

Mesaj Bg17 » 28 May 2015, 17:12

Cam var mi yok mu simdi?

Resim
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj zafeer » 28 May 2015, 18:26

Resim
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj necati » 28 May 2015, 19:31

Bg17 yazdı:Cam var mi yok mu simdi?

Resim

Cam yok. İşte ispatı :D
https://www.youtube.com/watch?v=eKUzGLOcGto
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj Clk » 28 May 2015, 20:18

Bg17, yazdiklarinin tamami dogru olmakla beraber kurallarda belli aciklar mevcut. Saatin parcalarini yurtdisinda üretmek saati yurt disinda üretmis olmak anlamina gelmiyor. Burada ki en büyük acik bu. Demek istedigim mekanizmada kullanilan pim de bir parca koskoca kasada bir parca. Kurallara göre 250 parcadan olustugunu saydigimiz bir saatin tüm carklarini pimlerini Isvicrede üreten ve diger parcalarin tamamini yurtdisindan tedarik eden firma montajini, kontrolünü Isvicre'de yaptigi sürece Swiss Made yazma hakkini elde ediyor.

Omega salak mi ki bilezikten kasasina (biliyorum yine uyduruyorum) bir cok parcanin Cin'den geldigini beyan etsin. Zaten bu yüksek fiyatlarin altinda yatan Swiss Made terminolojisi degil mi?

Sacma sapan fanatizmi birakirsak ve gözlerimizi dünya gerceklerine acarsak Omega ve kardes sirketlerinin tamami Swatch Grubuna ait ve bu holding diger tüm holdingler gibi kar bazli is yaptigini görebiliriz. Bu'da sistemde ki aciklari kullanip en fazla karin nereden yapmak demek. Bunu yapan sadece Swatch grubu sirketleri degil. Ama tabii ki bizimkiler yine olayi sadece Oymega olarak algilayip aglar birazdan :D

Paylasimini yaptigim makaleler gibi 100 tane makale dökerim buraya ama photoshop tarzi programlarda vetical perpektifi ayarlayip horizantal perfektifte ayar yapamayanlara ne atlasan bos ;) Bu'da Rolex bezellerine cevap olsun. Bu cevabi yazilanlari ciddiye aldigimdan degil siz saldirin ki eglencem artsin diye yaziyorum :lol:

Modern60 keske bu satirlari okusa da yorumlarini eklese. Büyüyün artik sadece saat sektörü degil hicbir sektör artik eskisi gibi degil. Pardon unuttum herkes yapar Oymega yapmaz :D Nasilsa siz Modern60'tan da daha iyi biliyorsunuz :D

Diger sacma sapan yorumlara cevap vermeye bile gerek duymuyorum.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 28 May 2015, 20:42

Bu arada yazmayi unuttugum bir nokta: Swatch grup duayeni Hayek hayatta iken bir makalesinde Cin'de üretmis oldugu ve Asya pazarina verdigi mekanizmalarin fiyatini 77 cent ile 1 CHF olarak acikliyor. Ayni demecte bilezik, kasa v.s. üretimlerinden bahsediyor.

Tabii ki Hayek gibi bir duayen salak olmadigi icin biz bunlari Isvicre'de kullaniyoruz demiyor. Bu demec 10 sene önce verilmis. 10 senede ticaret hayatinda cok sey degisti. Belki bugün hayatta olsa cok farkli bir demec verecekti.

Bu durumda gercek satis degeri 77 cent ile 1 CHF arasinda olan bir makinaya PO 2500 ve PO 8500 farkindan dolayi 4000 TL'den fazla ödüyoruz ve bunu savunabilenler var :shock: Güleyim mi aglayayim mi bilemedim.

Makaleyi koymadim ki yalan yanlis densin bir tane daha yapistirayim :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 28 May 2015, 20:47

Clk, her hukuki konuda oldugu gibi tabiki mensei konusu da tartismaya acik, ve hareket edilebilecek noktalari var.(eh olsun tabi, benim de bi yerden ekmek yemem lazim ki saat alabiliyim). Fakat, parcalarin montaji mense kriterlerini saglamaz. Bu noktada beyan onemlidir, firmanin urununun mensei ni kontrol altinda tutup beyan etmesi gerekir. Burda da cok cok detayli kurallar olmakla beraber, daha once yazdigim %30 onemli bir kuraldir, ve bu kuralin tamamen yikilip %50 sinin Cinden geldigine inanmak hakkaten zor. Bu demek degil ki hic yabanci parca olmasin, tabiki olacak. Ama esas olan firmanin kendi ic kontrol sistemi cercevesinde mevcut yasal zorunluluklar icinde davrandigini varsaymak. aksine ciddi bir delil olmadigi surece bu tarz ithamin tutmayacagini dusunuyorum, ki burda bahsedilen sadece itibar riski degil.

Uzun lafin kisasi, sadece montaj yaparak isvicre menseli diyemez. Detay istersen Pan Avrupa Mense Kumulasyonu cercevesinde de tartisirim.

Ayrica gunumuz uretim teknolojisinde, onemli olan unsurlardan biri kalip, digeri de hammadde kalitesi. Ozellikle de kasa ve bilezik gibi komponentlerde nerde yapildigi beni hic ilgilendirmiyor. Makenizma icin ayni seyi soylemem. Hani swatch grubun kendi fabrikasini acmasi ancak uretim maliyetlerini dusurdugunu gosterir, ki bi sekilde daha ucuza saat almam demektir. (tamam tartismaya acik)
Ozellikle fason urettirmemesi, kalite olgusunun onemli oldugunun gostergelerinden biri. Ayrica Cin de de ozellikle sahil seridinde uretim maliyetleri giderek artiyor, eskisi kadar ucuz iscilik demek cok da mumkun degil. Ayrica moduller uretim giderek artiyor, saat sektorundeki durumunu bilmiyorum ama yayginlasmasi beni hic sasirtmaz.

Acikcasi, tartismalari zevkle okusam da, Omega Rolex karsilastirmasini hic dogru bulmuyorum. Farkli segmette farkli saatler. 700.000 - 1.000.000 adet hassas uretimde tabiki hatalar olacaktir. Bu kadar para veriyoruz mukemmel olacak diye birsey yok. Alirken dikkat etmek onemli.

Ayrica bir cok rolex kullandim, hepsinden cok memnun kaldim, Omega da kullaniyorum, gayet memnunum. Alim listemde her iki saatden de var. Kesinlikle taraf degilim. Illaki araba dunyasindan ornek vermek gerekirse, limozinle 911 gibi bir abuk karsilastirma yapiyoruz. Ama her iki markaya da cop, kotu demeyelim. Aslinda bence bir sakincasi yok ama, millet olarak, herseyi kisillestirme egilimiz cok yuksek, takim tutmaya bayiliyoruz, kendimizi sahip olduklarimizla ozlestiriyoruz. Bu da, Clk nin ince uslubu ile birlesince :) tartismaya yatkin hale geliyor.

Belirtmeden edemeyecem, rolex de ciddi bezel sorunu var, omega nin da bilezikleri kotu...:)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Architecte » 28 May 2015, 20:52

China üretimi, China malı çok çok farklı konulardır sevgili forumdaşlar. İkincisi Rolex'e kimse çer çöp demedi dediyse de espire yapmıştır.

Lakin şu patent- sertifika konusu fena abartılıyor. Sertifika ve patent alım sürecini eğer patentli sertifikalı bir firmada çalışıyorsanız mutlaka nasıl alındığını da biliyor olmanız lazım. Örnek olsun diye yazıyorum bizim şirkette en işe yaramaz elemanlar sertifika alıp gelen elemanlardır. :D

TSE CE belgesi almak için şirketin üretim bölümlerini kontrole gelecek patent sertifikasyon elemanları için uzay istasyonuna çevirmiştik bir zamanlar. Aldıktan sonra gene Çarşamba pazarına çevirmiştik ortalığı.

Bir de hakikaten Clk arkadaşımın dediği gibi Moderno60 gelse de şu işe bir el atsa. Ama ben hala Omega neden cam kullanmıyor anlamış değilim. Bir de birisi yazmış Omega babamızın markası değildir' diye. Valla kusura bakmayın Omega babamın markasıdır savunrum yani :=)))

Ayrıca umarım duygularımıza yenilip konuyu çığırından çıkartıp bir birimize karşı kışkırtıcı ve kırıcı olmayız. Mesela beni şirazeden çıkaran mesajlara denk geliyorum ama şirazeden çıkmıyorum içinde kalıyorum. : ))
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj SeRxx » 28 May 2015, 21:08

Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kogan ve 153 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners