TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Omega Master Club / Sadece Omega

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Omega Master Club / Sadece Omega

Mesaj kilimanjaro » 28 May 2015, 21:15

Bond , buralarda mısın ?

Omega paylaşımları için açılan bu konuda yazılanlar için yorum yapmanı bekliyorum ... lütfen insanlar özgürdür dilediklerini yazar deme kardeşim ... bu durumda özgürlüğümü sonuna kadar kullanırım.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Architecte » 28 May 2015, 21:22

SeRxx mesajın çok tahrik edici ve kışkırtıcı yeminlen. Gidip Omega alası geliyor insanın. Ama ben Omega alırsam mümkünse 'camlı' olsun diyeceğim :thumbup:

Arkadaş bu fotografı stüdyoda mı çektin bea :thumbup: :champ:

SeRxx yazdı:Resim
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Bg17 » 28 May 2015, 21:35

kilimanjaro yazdı:Bond , buralarda mısın ?

Omega paylaşımları için açılan bu konuda yazılanlar için yorum yapmanı bekliyorum ... lütfen insanlar özgürdür dilediklerini yazar deme kardeşim ... bu durumda özgürlüğümü sonuna kadar kullanırım.

Bu mesajin bana gelmedigini biliyorum ama sahsen emek verdigim vakit ayirarak yazdigim mesajlarimin silinmesinden, su ana kadar pek ses cikartmadiysam da, pek memnun degilim.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj SeRxx » 28 May 2015, 21:41

Kesinlikle camlı olsun, camsız olanı çok tahrik ediyor :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Architecte » 28 May 2015, 22:11

mitvaa yazdı:Resim

Tamam anladım sen de camsız Omega kullanıyorsun, ama bari üzerine ince bir folyo çek yapıştır, kadran tozlanıp kirlenmesin en azından yazıktır.

Mitvaa :thumbup:
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj rizusnophere » 29 May 2015, 02:48

Clk yazdı:
OnatOzer yazdı:
Clk yazdı:http://www.take5people.com/wp-content/uploads/2014/03/Take5-case-study-EN-.pdf

Customer background kismina dikkatinizi cekerim ;) from high range through to childeren's watch

Rüyamda gördüklerim bunlar :D

Pembe Rüyalar son buldu, ben de kabusları paylaşıyorum Ozaman:
ResimResim

Bu karelerin hiçbiri göbeğimi kasırken bulduğum Google'dan, instagramdan alıp ahkam kestiğim kareler degil, canlı kanlı kareler. Bunun disinda da üyelerin bana attığı bu tarz hata icerikli özel danışma mesajlarını Kişilerin izni olmadığı için paylaşmıyorum. :geek:

Kaç yıl uğraştık, çok çalıştık diye abarta abarta anlatılan çift renk seramik bezellerin Çin'deki sahte saatçilerin kaç günde kopyalayıp satışa sunduklarını düşünürsek, Rolex Çin'e taşınırsa enazından kopyacı çekiklerden birşeyler kaparlar belki. :lol: :lol: :lol:

Lutfen yanlış anlaşılmasın benim sozum Rolex'e degil, aksine çok takdir ettigim, beğendiğim bir marka. Benim derdim gözü kapalı fanatizme. Takımın, memleketin fanatizmi gibi markanın fanatizmini de anlayamıyorum.
Hele ki insanların heves edip, para döküp aldığı seylere cer-cop-teneke denecek fanatizmi hiç anlayamıyorum. Şahsım adına AP'den Panerai'ye Rolex'den Seiko'ya her markaya eşit sempatide yaklaşıp, üstünlüklerini de eksiklerini de saatseverler ile paylaştığımı düşünüyorum. Hatta açık gördüğüm an sahip olduğum markalar dahil ciddi eleştrilerde bulunmaya çalışıp el oğlunun markasını sempatimden dolayı savunmamaya çalışıyorum.
Bir saat forumunda her saatin iyi yanını kotu yanını tartışmak lazım, hiçbiri babamızın markası olmadığı için durduk yere ne yermeye ne yüceltmeye gerek yok.
Bir markanın patronu birinin babası ise orasını bilemiyorum tabi :twisted:

Güzelim başlığı kirletmek istemiyordum aslında ama galiba bu Mesajı atmam gerekiyordu. :?

Onat, aynen bekledigim cevap. Bu noktada da beni sasirtmadiginiz (Serxx, Onat) icin tesekkürler :thumbup:

Fanatizm ile ilgili bir kac cümle yazip sizi "Made in China-Swiss Made" basliginizda yalniz birakayim. :D

Clk diyor ki Omega saat parcalarinin en az %30'u (bunun %49'a kadar yolu var) Cin'den geliyor. Gercek fanatikler önce yalanliyor, sonra Clk buraya Swatch Grubun Cin'de sahip oldugu 3-4 fabrikadan birisini ve Cin ile Omega iliskisi üzerine farkli agizlardan makaleler sunuyor, gercek fanatiklerden cok akademik bir cevap geliyor. Ama Rolex teneke :lol: :lol: :lol: Ben 10 yas üzeri oldugunuzu düsünüyordum :D

Clk diyor ki deger kaybi aktuel liste fiyatlari üzerinden %50. Gercek fanatikler cevap yaziyor. ama PO 2500 ve PO 8500 ayri seriler. BMW 320 coupe ile BMW 420 Coupe ayni araclar. Simdi BMW 320'nin adini degistirip farkli motor kullandi diye 7 serisi fiyatina mi satmali 420'yi? Gercekci olup beyler :lol:

Olay daha da vahim boyutlara geliyor. Rolex seramik bezelin 2 günde replikalarinin yapildigi konusuluyor. Teknik olarak arada ki farki, hatta replikalarda ki malzemenin seramik olmadigini anlatirdim ama bu seferde cevap olarak ama bezelde ki Rolex tac'i tam ortalanmamis gibi bir cevap alirim diye korkuyorum :lol:

Clk hep elestiren oldu. En sevdigi marka Rolex icin "eger müsterisine taahhüt ettigi kaliteyi sunmuyorsa Rolex cöptür" dedi. Ama buna ragmen fanatik ilan edildi. Gercek fanatikler ise "Made in China-Swiss Made" bir marka icin bir araya gelip saf olusturdu :lol: :

Benden bu baslikta bu kadar. Sonucta Japon ürünleri disinda Asya menseeli saatler üzerine yazmak pek huyum degildir. :lol: :D :lol:

Forza "made in China-Swiss Made" Forza Oymega :champ:

Yanlış anlamayın fakat Omega ve Rolexe eşit yakınlığa sahip biri olarak(ikisi de babamın oğlu olmuyorlar anlamına geliyor bu) söyleyebilirim ki üretimin nerede-ne şartlarla olduğu pek de önemli değil bana göre.Öncelikle elinize bu iki saat geldiğinde aldığınız his nasıl bu önemlidir bence.Benim bileğim çok kalın mesela submariner-gmt oyuncak gibi kalıyor bu sebeple omega po 45.5 kullanıyorum günlük olarak fakat bunların dışında da sebepleri var.Sözde çin menşeili Omega, Rolexin yıllar boyu salak politikaları gereği üretmekten kaçtığı solid linkler kullanıyor.Diyeceksiniz ki rahat hafif oysterlock bilmemne bu işleri geçeceksiniz öncelikle.Hayatında hiç rolex ve omega görmemiş birine omega ve rolex bileziği elettirirseniz(bakın incelemesin ellemesi yeterli) rolexe sahte damgası vurur.Kağıt gibi saçma sapan bir deployment,hafif baklalar oyuncak gibi hissettiriyor elde.Taşıdığınız şeye verdiğiniz parayı(biraz ağır oldu cümle sanırım) aynı altın bilezik gibi hissetmeniz lazım biraz,yoksa ne anlamı kalır ''swiss made'' saat takmanın.

Tabiki herkesin kendi görüşüdür kimi hafif kimi ağır sever fakat Omega bileziğinin sağlamlık hissi hiç bir rolexde yok ne yazıktır ki.YM2 bicolor gibi listesi 17000+ euroluk saatte bile bilezikteki ''hafiflik'' hissiyatı çok canımı sıkıyor.İşte bu sebeple Omega daha yakın geliyor bana,ağırlık dert olup aynı hissiyatı hafif olarak isteyenlere de Ti PO sunulmuş ki liste olarak uçuk bir farkı yok normal PO ile.

Bonus olarak şunu da yazayım DSSD şuan omegadaki CRPO 45mm'nin rakibi sayılabilir.Fakat kalitede ''tartışılabilir bu konu'' pek de farklı olmayan iki yakın kasa ölçüsüne sahip model 2.5 kat fiyat farkıyla satılıyor.Günlük kullanımda belirleyici olan AR kalitesi,bilezik rahatlığı,kadranın kalitesi iki modelde de yakın,kimse zaten 3900m dalmadığından su geçirmezlik bir pazarlamadan başka bir şey değil bu sebeple bunu bir artı olarak yazmıyorum.EVET dssd deep blue kadran çok güzel duruyor fakat bir kadran için bu farka değer mi bu mevzu tartışılır.

Mekanizma olarak günlük kullanımda 3135-8500 arasında bu üstün demek gibi bir durum söz konusu değil fakat çok saati olanlar için saat ayarı sırası jumping hour olayı Omega için çok ufak bir artı olabilir.3135 in yıllardır üretilip(yakında 3235 olacak olsa da) güven sağlaması ufak bir artı olarak Rolexe yazılabilir dediğim gibi iki mekanizma da kendini kısa vadede kanıtlamış günlük kullanımda pek fark yaratmayacak mekanizmalar.

Daha önceki mesajlarımda da yazdım parlak bezel tercih meselesidir fakat benim hoşuma gitmiyor.Bu sebeple ''Çin menşeli seramik'' önde ayrıca liquidmetal gibi patenti ''çin menşeli bir firmada'' olan teknolojinin alınması da ihtimal dahilinde.

Özetle biraz kendi seçimimden Omegayı savunmuş gibi oldum fakat sözün özü bence kimin nerede ürettiğinin prestije , kaliteye en ufak bir katkısı yok.Özellikle sizin Omegayı yerden yere vurmanızı pek anlayamadım.Yerden yere vuracaksanız panerai,tag heuer var niye yılların Omegasına saldırıyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
rizusnophere

Mesaj Baran » 29 May 2015, 06:51

Okuyorum okuyorum gercekten luzumsuz tartisiyosunuz.Bu saat forumunda hicbir saat markasini cok agir elestirmemek degil,aşağilamamak gerektigini dusunuyorum.Begeniler ve alım gucu herkesin ayni olmak mecburiyetinde degil.Saat isi zevk ve tercih meselesi.

Son senelerde kac saat markasinin kac farkli modelini kullandim bilmiyorum ama nedense elim hic Omegaya gitmedi.Begendigim modelleri var kalite olarakta oldukca yeterli bulmama ragmen elektrik alamadim satin alacak kadar.Bu ne kadar normalse cebinde parasi olsun olmasin Rolexi begenip alacak kadar elektrk sahibi olmayanlarin olmasida normaldir.

Benim bu konudaki genel fikrim iki firmaninda iyi oldugu fakat ayni klasmanda olmadiklari yonunde bu yuzden kim karsilastiriyorsa bosuna tartisiyor.Omeganin bana hissiyati Skoda VW Grubu ise Rolex Mercedes.Bu cok guzel acikliyor aslinda.Mercedesin hatalari varmi ohoo ben kac sene 2 mercedes sahibi oldum soleyin yazayim uyduruk taraflarini ama Omeganinda bazi modelleri Skoda bazilari Audi.Yahudi Mercedesi derler Audiye piyasada,zamaninda quattro b7 kasa A4 sahibiydim cok seviyodum arabami ama sattim uzulmedim pek.Skodami? Dat yok duz yok ondan almam yoksa fiyat performans orani mukemmel.

Son olarak birtek su konuda yorum yapacagim Rolex alanlarin cogu zarar etmemek icin Rolex aliyor deniliyor.Ben kac tane Rolex aldim sattim hatirlamiyorum ama beni az cok taniyanlar bilir birtek Rolex alir satarken ettigim zarara bakmam ki bu zamana kadar sadece Rolex alim satimlarimdan 2.el bir Rolex parasi zarar etmisimdir umrumdada olmamistir gozunun yasina bakmam begenmissem alirim.Avukatligini yapmak gibi olmasin ama CLK yida az cok Bond dan biliyorum Rolexi zarar etmemek icin alip kullandigini hicmi hic dusunmuyorum.

Son ama gercekten son olarakta marka fanatikligi yapmayin diyen sevgili arkadaslarimin kac tanesi tuttuklari takim gol atinca bagirmiyor yada sevinmiyor merak ediyorum.Mesela ben takim tutmam ve cok gulerim arkadaslarimin tuttuklari takim yenilince oturup aglamalarina gunlerce somurtarak gezmelerine ama bu hayatin gercegi herkesin bir markaya digerlerinden daha sempatisi olabilir.

Rolex degil hicbir saat markasi konusunda detayli bilgi sahibi degilim ahkam kesemem ama keske Razz geleydide size 2 cift laf edeydide demedim degil :) Ben anlamam cahilim yalan yok ama araba konusunda ciksin bir babayigit BMW ye laf atsin bak nasi karistiriyorum ortaligi ahahahahah saka bir yana bosuna tartismayin mahvolmus guzelim omega konusu yakinda temizlik gelir umarim konuya mesajlarla ilgili.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj onatozer » 29 May 2015, 08:03

Barancım çok güzel yazmışssın, aynen dediğin gibi markaların ruhunu, kişilere hissettirdiği hissiyatın tartışması olamaz. :thumbup:
Ben Beyaz gömlek beğenirsin sen siyah, bunun nedeni niyesi olmaz, görecelidir. Gömlekte delik varsa çok yakışmış ama şurası delinmiş demek dostluğun borcudur. ;) Benim gömleğim en güzeli, seninki çöp dersem yakışık almaz. Sen de beğendiğin, en keyif aldığın markaya ulaşıp mutluluğunu sürenlerdensin, ki zaten herkes için marka-model ne olursa olsun gerçek saat hobisinin temeli budur :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 124 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners