TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Omega Master Club / Sadece Omega

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Omega Master Club / Sadece Omega

Mesaj Bond » 29 May 2015, 08:34

Bg17 yazdı:
kilimanjaro yazdı:Bond , buralarda mısın ?

Omega paylaşımları için açılan bu konuda yazılanlar için yorum yapmanı bekliyorum ... lütfen insanlar özgürdür dilediklerini yazar deme kardeşim ... bu durumda özgürlüğümü sonuna kadar kullanırım.

Bu mesajin bana gelmedigini biliyorum ama sahsen emek verdigim vakit ayirarak yazdigim mesajlarimin silinmesinden, su ana kadar pek ses cikartmadiysam da, pek memnun degilim.

Ne yorumu yapayım tam bilemiyorum ancak yazayım birşeyler. Birbirini kıran varsa hatalı yazan varsa düzeltir mesajını editler veya birbirine mesaj atar şu kısım beni rahatsız etti diye. Kocaman adamlar sanal ortamda tartışma yapıyor ondan sonra dışarıda görüşünce arkadaş oluyorlar. Forumda bazı şeyler çok ciddiye alınıyor benim gördüğüm bu aslen, gerçek hayatla sanal ortamı çok karıştıranlar var. Karşısındakine yalancı diyen var, çocuk diyen var, çeşitli ithamlar var vs. Ama bana sorarsan elle tutulur bir şey yok. Şaka ile yazılanı veya yakınlıktan doğan dalgayı ciddiye alan var almayan devam ettiren de var. Elbette herkesin önünde olması iyi değil. Herkesin stili farklı önemli olan küfür olmaması vb teknik anlamda burası için. Herkesin stili farklı derken I mean it. Bazı kişiler tartışmayı burada bırakıyor bazıları diğerlerinin arkasından laf ediyor bazısı ortalığı birbirine katıyor vs. Bu insanlar herhangi bir ortamda da bu şekilde tartışabilir. Genel olarak diğer forum sitelerine veya sosyal mecralara bakarsanız bu tartışmadaki düzey onların yanında devede kulak kalır diyebilirim. Döviz sitesinde, forum sitelerinde, facebook, ekşi vb bir sürü sitede küfür hakaret dolu milyonlarca tartışma var. Mesajları Omegadan alıp ayrı konuya almaktan başka çare gelmiyor aklıma şu an. İsteyerek buradan mesaj kaldırmıyoruz diyebilirim. Ben forumdan mesaj veya konu silmem genelde arşive alırım. En çokta kendi mesajımı kaldırmışımdır sanırım. ( Muhtemelen bu mesajımı da kaldırım daha sonra ) Bazı moderatör arkadaşlar işin içinde büyük hakaret küfür vb olunca çat diye sildi son zamanlarda ancak kimse kötü niyetle mesaj kaldırmamıştır. Bende rica etmişimdir silmeyelim arşive alalım diye sonradan. Dışarıdan burayı idare etmek çok kolay görünüyor olabilir ancak bu gibi durumlara özellikle çok aktif senelerdir burada olan kişiler işin içinde olunca herkesi kırmadan bir çare bulmak o kadar kolay değil. Herkes kendine göre haklı olabilir ayrıca herkes hatasını biliyordur ancak yazılanlar ani yazıldığı için bazı aşırıya kaçan cümleler olmuş olabilir. Ancak karşısındakileri yakın gördüğünden bazı yazıların yazıldığına eminim. Bazı iletilerde ise editler görülüyor bazılarında ise yok veya mod kendi mesajını editlerse görünmez zaten. Kısacası büyütmemenizi tavsiye ederim bir arkadaşınız olarak burada seneler içinde bir sürü insan geldi gitti. Sadece saat sitesi değil burası saat sevgisi veya ilgisi ile girenler dışında, sadece öneri için giren, mal satmaya / almaya gelen, bilgi için gelen, kişisel tatmin için giren var, yanlızlıktan giren var, ailesel probleminden giren var, sıkıntıdan giren var, çevre edinmek için giren var, sevdiği için giren var, sevmediği için giren var, para kazanmaya giren var, kıskancı var, kıskanç olmayanı var, görmemişi var, görmüş geçirmişi var, vicdanlısı var, vicdansızı var, pisliği var, temizi var, iyisi var, kötüsü var, sünepesi var, karakterlisi var, ete süte karışmayım aman diyeni var, delikanlısı var, sahtekarı var, mert olanı var, başkasının arkasından iş çevireni var, çevirmeyeni var, buranın iyiliğini veya kötülüğünü isteyen var, varda var yani daha çok yazılır örnek. Bu tip sanal ortamlarda her çeşit insan olabilir bu çok normal binlerce hatta yüz binlerce üyeli forumlar var dünyada. Hepside normal şeyler bize sürpriz gelen hiç bir şey olmadı bu forumda 6 senede. Hayatın her alanında karşılaşılabilecek şeyler. Buradaki herşeyi çok ciddiye almayın benim tek tavsiyem budur.

Birde not yazmak istiyorum. Ben ve bazı arkadaşlarımız 6 sene içerisinde buradan öyle mesajlar sildik ki üyeler uyurken veya normal saatlerde daha iletileri görmeden çok çabuk şekilde onlara teşekkür edersiniz bilseniz. Eğer onlar silinmese idi 5 sene içinde burada edinilen bir sürü arkadaşlık başlamadan biterdi veya daha uzun sürebilecek dargınlıklara sebebiyet verirdi. Ondan bize bazen sitem etseniz de halen buranın en iyi idare edilen forum sitelerinden birisi olduğunu düşünüyorum. Örnek olarak 6 senede TSF'ye bakmadığım bir gün / gece dahi olmadı, cenazem olan günde baktım, en mutlu / mutsuz günümde baktım, hasta iken baktım, seyahatte baktım, tatilde baktım, işim varken baktım, partide baktım vs ama ancak bu kadar idare edilebilir bir yer diyebilirim. Artık aktif kişiler burada aileden sayılıyor herkes tanışıyor biliyor senelerdir birbirini. Mesaj silen / kaldıran arkadaşımız varsa da inanın sizi koruma amaçlı uzamasın diye veya anlayışınıza sığınırak yapmıştır. Telden facebooktan whatsapptan konuşuyor herkese zaten oradan halledilebilir bazı şeyler eğer ortada büyük sorun varsa. Birde bu mecralarda bu gibi basit tartışmalar için kimse birbirinin arkasında konuşmasın yerin kulağı var. Aktif kişilerden herkes arkadaş herkes tanışıyor dolaylı veya direkt, laf taşınır. Bu ve benzeri sebepler ile kendini zor durumlara sokan, küçük düşüren veya düzeltemeyeceği şeylere sebep olan önceden çok insan gördüm burada zaman içerisinde. Böyle olmasın gereksiz yere birbirinizi kirmayin diye dikkat edilmesini tüm arkadaşlara öneri olarak tavsiye ederim.

Konu adına kısacası bir şey yok rahat olun böyle ufak tefek atışmalar olur forumlarda herkes hatasının veya gereksiz yaptığı bir şey varsa farkındadır. Thevenine bir öneri yapmıştım emin olamadık, chat bölümü açalım günlük 24 saate bir silinsin olan tartışma veya tartışılan konular kalksın diye belki denenebilir siyaset, din vs olmadan ama tam net düzen nasıl olur öngörmek zor.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj SeRxx » 29 May 2015, 08:39

Rizusnophere, harika özetlemişsiniz :thumbup: "jumping hour" olayı saat ayarında çok işlevsel olsa da maalesef tarih ayarı yaparken insanı verem edebiliyor.
Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj SeRxx » 29 May 2015, 08:53

Bu saniyeden sonra konunun amacı dışına çıkan tüm mesajlar silinecektir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Clk » 29 May 2015, 09:29

Bg17 yazdı:Clk, her hukuki konuda oldugu gibi tabiki mensei konusu da tartismaya acik, ve hareket edilebilecek noktalari var.(eh olsun tabi, benim de bi yerden ekmek yemem lazim ki saat alabiliyim). Fakat, parcalarin montaji mense kriterlerini saglamaz. Bu noktada beyan onemlidir, firmanin urununun mensei ni kontrol altinda tutup beyan etmesi gerekir. Burda da cok cok detayli kurallar olmakla beraber, daha once yazdigim %30 onemli bir kuraldir, ve bu kuralin tamamen yikilip %50 sinin Cinden geldigine inanmak hakkaten zor. Bu demek degil ki hic yabanci parca olmasin, tabiki olacak. Ama esas olan firmanin kendi ic kontrol sistemi cercevesinde mevcut yasal zorunluluklar icinde davrandigini varsaymak. aksine ciddi bir delil olmadigi surece bu tarz ithamin tutmayacagini dusunuyorum, ki burda bahsedilen sadece itibar riski degil.

Uzun lafin kisasi, sadece montaj yaparak isvicre menseli diyemez. Detay istersen Pan Avrupa Mense Kumulasyonu cercevesinde de tartisirim.

Ayrica gunumuz uretim teknolojisinde, onemli olan unsurlardan biri kalip, digeri de hammadde kalitesi. Ozellikle de kasa ve bilezik gibi komponentlerde nerde yapildigi beni hic ilgilendirmiyor. Makenizma icin ayni seyi soylemem. Hani swatch grubun kendi fabrikasini acmasi ancak uretim maliyetlerini dusurdugunu gosterir, ki bi sekilde daha ucuza saat almam demektir. (tamam tartismaya acik)
Ozellikle fason urettirmemesi, kalite olgusunun onemli oldugunun gostergelerinden biri. Ayrica Cin de de ozellikle sahil seridinde uretim maliyetleri giderek artiyor, eskisi kadar ucuz iscilik demek cok da mumkun degil. Ayrica moduller uretim giderek artiyor, saat sektorundeki durumunu bilmiyorum ama yayginlasmasi beni hic sasirtmaz.

Acikcasi, tartismalari zevkle okusam da, Omega Rolex karsilastirmasini hic dogru bulmuyorum. Farkli segmette farkli saatler. 700.000 - 1.000.000 adet hassas uretimde tabiki hatalar olacaktir. Bu kadar para veriyoruz mukemmel olacak diye birsey yok. Alirken dikkat etmek onemli.

Ayrica bir cok rolex kullandim, hepsinden cok memnun kaldim, Omega da kullaniyorum, gayet memnunum. Alim listemde her iki saatden de var. Kesinlikle taraf degilim. Illaki araba dunyasindan ornek vermek gerekirse, limozinle 911 gibi bir abuk karsilastirma yapiyoruz. Ama her iki markaya da cop, kotu demeyelim. Aslinda bence bir sakincasi yok ama, millet olarak, herseyi kisillestirme egilimiz cok yuksek, takim tutmaya bayiliyoruz, kendimizi sahip olduklarimizla ozlestiriyoruz. Bu da, Clk nin ince uslubu ile birlesince :) tartismaya yatkin hale geliyor.

Belirtmeden edemeyecem, rolex de ciddi bezel sorunu var, omega nin da bilezikleri kotu...:)

Basar, bugün ay sonu önce ciromuzu yapalim yarin yada bu aksam devam ederiz.

Bu linkten http://www.fhs.ch/file/8/ordonnance_swiss_made_1971_En.pdf öncelikle swiss made ile ilgili resmi belgelere ulasabilirsin. 30% degil 50%! Iscilik bunun disinda tabii ki. Bu sadece mekanizma icin saat kasasi, bilezigi, cami v.s. icin hicbir sinirlama yok.

Uyanin arkadaslar uyanin :D

Aciklamayi söyle yapayim. Degerinin %50'si neye göre belirleniyor? Mini bir Torna aynasi Avrupa'da 800 Euro Cinde'de ayni mal(cünkü 800 Euro'luk saticinin tedarikcisi) 25 USD deger belirlerken 800 Euro'mu alinacak yoksa 25 USD'mi? ;)

Dedim ya bugün zamanim yok. Sonra detayli olarak Hayek demeclerini de 77Cent ile birlikte yüklerim. Senlik ciksin :)

Not: Ögretmenin (Bond) clk parmagini gözüme soktu :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj onatozer » 29 May 2015, 09:49

Sevgili Clk, kendini kendi silahın ile vurmuşssun :lol:
Koyduğun dökümanın ikinci maddesini aynen paylaşıyorum, sondaki B bendine dikkat etmemişsin galiba:

For the calculation of the value of the component parts of Swiss manufacture according to
paragraph 1) c above, the following rules are applicable :
a. The cost of the dial and hands is taken into consideration only when they are fitted in
Switzerland;
b. The cost of assembly may be taken into consideration when a certification procedure
provided for by an international treaty guarantees that, owing to close industrial cooperation,
the foreign and the Swiss component parts are of equivalent quality

Yabancı dili olmayan forumdaşlar için özetlemek gerekirse, mekanizmanın komponentlerinin İsviçre dışında yapılıp halen swiss made sayılması için eşdeğer kalitede üretim yapılıp, İsviçre sınırları içerisinde montajının yapılması gerekir diyor. Bu döküman Omega'nın Çin'de üretilip de Swiss Made damgası kullanamayacağının adeta kanıtı. :thumbup:
Kendi ithamını kendin çürüttüğün için teşekürler Clk. :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Bg17 » 29 May 2015, 16:31

Clk, aynen bugunu atlatiyim, bende yazacagim.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Bg17 » 29 May 2015, 21:20

Bulent verdigin link, saat uzerine marka degeri olan swiss ve Switzerland isaretini kullanma konullarinu belirliyor. Bir nevi marka hakki. Eger buna aykiri davranilirsa markayi haksiz yere kullanmis duruma dusersin. Oradaki sartlara birazdan gelecegim. Ayrica yasal bir metin, uyulmasi zorunlu, uymamanin yaptirimlari olacaktir. Tavsiye veya yonlendirme iceren bir belge degil.

Benim bahsettigim konu ise, marka kullanimindan cok daha ciddi mense konusu. Uluslararasi ticarette kullanilan tanimlama olcusu.

Simdi bir nokta cok onemli, bu tarz dokumanlari okurken and ve or kelimelerinin nerelerde kullanildigina bakmak gerekir. Eger and diyorsa, butun sartlar ayni anda gecerlidir. Or diyorsa sartlardan birinin olmasi yeterlidir. Ayni zamanda genel cercevede butunsel bir bicimde bakmak gerekir. Tek kelime ve cumle aradan cekerek yorum yapilmasi yanlis sonuca yonlendirir. Ayrica bu tarz metinlerde mevzuat okumak konusunda genel bir kultur yoksa, hukuki tanimlara asinalik yoksa nerdeyse kesinlikle yanlis yapilir. Ben sahsen avukat degilim, kendi capimda vergi efektif bir tedarik zinciri tasarlayan biriyim, vergi mevzuatlari konusunda bilgim var, trademark konusunda hukuki yorum yapmak istemem. Fakat sunu goruyorum, bu markayi almanin sartlari hic de kolay degil.

Mense konusuna gelirsek, orda biraz daha yorum yapabilirim. mesela fabrika cikis fiyati fabrikanin sattigi fiyattir. Cinde uretim isvicreye sattiginizda cin in satis fiyati esas alinir. Bu durumda sen dersin ki, adamin kendi fabrikasi 1 CHF ye de satar 100 CHF`ye de. Maalesef bu kadar basit degil. OECD nin acikladi transfer fiyatlamasi kurallari geregince kime sattigindan bagimsiz degerine satman gerekiyor, yani swatch group bana ne kadara satiyorsa Omega ya da ayni fiyata satmasi lazim. Fiyatla oynadigi zaman hem isvicre de hem cin de ciddi vergi riski cikarir. Ayni zamanda gumruklerde de sorun yasar, cunku bir malin bir fiyati olur. Demek istedigim system cok kapalidir. Bu kadar basit olsa ben issiz kalirdim, ki bi sure daha calismayi planliyorum :lol: piyango cikmadigi surece.

Bu cervevede Omega icin bakarsak, saatin uzerine bu isareti kullanmasi icin bu sartlari tutturmasi lazim. Mense konusunda ise isvicre nin dahil oldugu pan avrupa mense kumulasyonu cervesindeki kurallara uymasi gerekir. Bu kurallar daha da detayldiir. saat icin ayri, makenizma aksam icin ayri, bilezik icin ayri bakilir. %30 un yaninda bir kural daha vardir, (cok var da basitlestiriyorum) kullanilan girdilerin %40 mensesiz olmayacak, ve yani arti olarak menseli girdiler de menseli girdielrden fazla olacak. Yani basitcene iscilik haric yaridan daha fazla isvicreli parca kullanacaksin ve ustune uretimi isvicrede yapacaksin.

Peki diyelim mense tutmadi, o zaman kadrana swiss yazamaz misin? yazamazsin, yazarsin yaniltici beyan ve isaret kullanmis olursun, marka kullanim hakkin olmasina ragmen.

Simdi swatch grubu, en onemli varligi (asset) I marka degeri olan ve marka degerinin en buyuk kapsami da isvicre markasi olan reputasyonunu riske atmaz. Istese de atamaz, ic denetim makenizmalari izin vermez, kimse boyle bir risk alamaz. Bir daha hatirlatiyim, para cezasinin yaninda hapis cezasindan bahsediyoruz. Hemde de sadece karliligi arttirmak icin karlilik sorunu olmayan bir firmada.... Sektorde rekabet pazar payi uzerinden gidiyor, ve bizim sandigimizin aksine rekabetten cok pazari buyutmek icin bir caba var, birbirinden pazar payi kapmak yerine.

Bu durumda Omega hic Cinde yapilmis parca kullanmaz mi? Kullanir, kullansinda, kaliteli oldugu surece neden olmasin, kurallar detayli ve belli. Eger ciddi arastirilirsa ve supheler ciddiyse ihbar edilebilir, muhtemelen delil ciddiyetine gore incelemeye alirlar, ve soylemem lazim bu tarz rakamlarda ciddi miktarda ihbar tazminati odemesi vardir. Yani kisa zamanda ciddi para kazanmak mumkun.

Benim geldigim sonuc sudur, Omega nin icinde cin menseli parcalar olabilir, ama hic bir zaman belli orani gecmez, gecemez. Cin menseli parca kullanilsa bile belli bir kalite control prosesine tabidir.

Ayrica hangi parcanin ne kadara alindigi ticari olarak gizli bilgidir, firmanin hesaplarini detayli incelemeden bu bilgilere ulasamazsin. Geri kalan demecler, bilgi kirintilari, makaleler butunu gostermekten acizdir, tumevarim methodu bu konularda ise yaramaz. Butunu gormeden, bilgilerin tamamina sahip olmadan bu tarz yorumlar yapilmasi gercekci olmaz.

Ama eger Swatch grup bu konuda bir cezayediyse, sorusturma varsa, o zaman konusalim. Makul suphe sayilir. Tahminimce ETA krizi doneminde bu tarz saldirilar oldukca yogunlasti ve kamooyu yaratmak icin pompalandi. Senin gosterdigin belgelerin tarihi de bunu destekliyor.

Eger kalite konusacaksak, saat bazli gidebilriiz, burda tumevarim ise yarar. Misal kronik uretim hatalari, toplatilan saatler, ornek, AP Diver tarih carki sorunu, Rolex bezel sorunu vs...Bizim konusmamiz gereken de bence budur. Cunku tuketici icin onemli olan budur, uretimin tedarik zinciri degil.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Clk » 29 May 2015, 22:02

Basar seni bulsam alnindan öpecegim. Benim burada Made in China- Swiss Made ile atesledigim fitilin en mantikli ve dogru cümlesini

"Bu durumda Omega hic Cinde yapilmis parca kullanmaz mi? Kullanir, kullansinda, kaliteli oldugu surece neden olmasin, kurallar detayli ve belli." yazarak kurdun.

Onat'in vermis oldugu paragraftata ki

b. The cost of assembly may be taken into consideration when a certification procedure
provided for by an international treaty guarantees that, owing to close industrial cooperation,
the foreign and the Swiss component parts are of equivalent quality

the foreign and the Swiss components are of equivalent quality cümlesi zaten yurtdisi kaynakli parca kullanildigi kabul ediyor. Ben bu baslik altinda hic bir yerde Cin'de yapilan kalitesizdir yazmadim. Swatch Grup salak mi? Adamlar dünya saat sektörünün en büyük sirketi (adet olarak) kendi makinesini Cin'e gönderiyor, kendi suprvisor'ini oraya egitim icin gönderiyor. Cikan kalite belki ilk yillarda tatmin edici olmaya bilir ama yillar gectikce Cin'de ögreniyor.

Bu yüzden önce ki mesajlarindan birinde yazdigim gibi ticaret dünyasi 15 sene önce ki gibi degil. 135 USD aylik maasla Cin'li calistirmak varken bilmem kac yüz milyon mekanizma ve saat üreten Swatch yada diger herhangi bir grup bu avantaji neden kullanmasin ki iddia ettigim ve kaynaklarla destekledigim gibi kullaniyorlarda. Sen kullanmiyorlar diyorsun ben bence Rolex bile kullaniyor diyorum. Hangi üründür, hangi komponenttir bunlari bilemeyiz.

Yalniz benim takildigim konu senin yaptigin fabrika cikis fiyati kismi. Burada da büyük bir delik var. Sonucta son ürün Isvicrede ki fabrikadan cikiyor ve bu son ürünün cikis fiyati baz aliniyor. Kurallara göre mekanizma icin %50 olayindan yola cikarsak Isvicre'de ki fabrikadan cikan ürünün son satis fiyatinin %50'si ile Cin'den neler alinabilecegini sen düsün derim. Bu yazdiklarimin tamami ticari bakis acisi...

Sadece olayi genel "swiss made" kriterleri yerine Omega'ya indirgeyince ortalik karisiyor o ayri :lol:

Bahsettigin "Markalar ve Sorunlari" icin bir baslik acmak lazim. Orada daha fazla bilgi ve paylasim toplariz.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners