Bg17 yazdı:kilimanjaro yazdı:Bond , buralarda mısın ?
Omega paylaşımları için açılan bu konuda yazılanlar için yorum yapmanı bekliyorum ... lütfen insanlar özgürdür dilediklerini yazar deme kardeşim ... bu durumda özgürlüğümü sonuna kadar kullanırım.
Bu mesajin bana gelmedigini biliyorum ama sahsen emek verdigim vakit ayirarak yazdigim mesajlarimin silinmesinden, su ana kadar pek ses cikartmadiysam da, pek memnun degilim.
Ne yorumu yapayım tam bilemiyorum ancak yazayım birşeyler. Birbirini kıran varsa hatalı yazan varsa düzeltir mesajını editler veya birbirine mesaj atar şu kısım beni rahatsız etti diye. Kocaman adamlar sanal ortamda tartışma yapıyor ondan sonra dışarıda görüşünce arkadaş oluyorlar. Forumda bazı şeyler çok ciddiye alınıyor benim gördüğüm bu aslen, gerçek hayatla sanal ortamı çok karıştıranlar var. Karşısındakine yalancı diyen var, çocuk diyen var, çeşitli ithamlar var vs. Ama bana sorarsan elle tutulur bir şey yok. Şaka ile yazılanı veya yakınlıktan doğan dalgayı ciddiye alan var almayan devam ettiren de var. Elbette herkesin önünde olması iyi değil. Herkesin stili farklı önemli olan küfür olmaması vb teknik anlamda burası için. Herkesin stili farklı derken I mean it. Bazı kişiler tartışmayı burada bırakıyor bazıları diğerlerinin arkasından laf ediyor bazısı ortalığı birbirine katıyor vs. Bu insanlar herhangi bir ortamda da bu şekilde tartışabilir. Genel olarak diğer forum sitelerine veya sosyal mecralara bakarsanız bu tartışmadaki düzey onların yanında devede kulak kalır diyebilirim. Döviz sitesinde, forum sitelerinde, facebook, ekşi vb bir sürü sitede küfür hakaret dolu milyonlarca tartışma var. Mesajları Omegadan alıp ayrı konuya almaktan başka çare gelmiyor aklıma şu an. İsteyerek buradan mesaj kaldırmıyoruz diyebilirim. Ben forumdan mesaj veya konu silmem genelde arşive alırım. En çokta kendi mesajımı kaldırmışımdır sanırım. ( Muhtemelen bu mesajımı da kaldırım daha sonra ) Bazı moderatör arkadaşlar işin içinde büyük hakaret küfür vb olunca çat diye sildi son zamanlarda ancak kimse kötü niyetle mesaj kaldırmamıştır. Bende rica etmişimdir silmeyelim arşive alalım diye sonradan. Dışarıdan burayı idare etmek çok kolay görünüyor olabilir ancak bu gibi durumlara özellikle çok aktif senelerdir burada olan kişiler işin içinde olunca herkesi kırmadan bir çare bulmak o kadar kolay değil. Herkes kendine göre haklı olabilir ayrıca herkes hatasını biliyordur ancak yazılanlar ani yazıldığı için bazı aşırıya kaçan cümleler olmuş olabilir. Ancak karşısındakileri yakın gördüğünden bazı yazıların yazıldığına eminim. Bazı iletilerde ise editler görülüyor bazılarında ise yok veya mod kendi mesajını editlerse görünmez zaten. Kısacası büyütmemenizi tavsiye ederim bir arkadaşınız olarak burada seneler içinde bir sürü insan geldi gitti. Sadece saat sitesi değil burası saat sevgisi veya ilgisi ile girenler dışında, sadece öneri için giren, mal satmaya / almaya gelen, bilgi için gelen, kişisel tatmin için giren var, yanlızlıktan giren var, ailesel probleminden giren var, sıkıntıdan giren var, çevre edinmek için giren var, sevdiği için giren var, sevmediği için giren var, para kazanmaya giren var, kıskancı var, kıskanç olmayanı var, görmemişi var, görmüş geçirmişi var, vicdanlısı var, vicdansızı var, pisliği var, temizi var, iyisi var, kötüsü var, sünepesi var, karakterlisi var, ete süte karışmayım aman diyeni var, delikanlısı var, sahtekarı var, mert olanı var, başkasının arkasından iş çevireni var, çevirmeyeni var, buranın iyiliğini veya kötülüğünü isteyen var, varda var yani daha çok yazılır örnek. Bu tip sanal ortamlarda her çeşit insan olabilir bu çok normal binlerce hatta yüz binlerce üyeli forumlar var dünyada. Hepside normal şeyler bize sürpriz gelen hiç bir şey olmadı bu forumda 6 senede. Hayatın her alanında karşılaşılabilecek şeyler. Buradaki herşeyi çok ciddiye almayın benim tek tavsiyem budur.
Birde not yazmak istiyorum. Ben ve bazı arkadaşlarımız 6 sene içerisinde buradan öyle mesajlar sildik ki üyeler uyurken veya normal saatlerde daha iletileri görmeden çok çabuk şekilde onlara teşekkür edersiniz bilseniz. Eğer onlar silinmese idi 5 sene içinde burada edinilen bir sürü arkadaşlık başlamadan biterdi veya daha uzun sürebilecek dargınlıklara sebebiyet verirdi. Ondan bize bazen sitem etseniz de halen buranın en iyi idare edilen forum sitelerinden birisi olduğunu düşünüyorum. Örnek olarak 6 senede TSF'ye bakmadığım bir gün / gece dahi olmadı, cenazem olan günde baktım, en mutlu / mutsuz günümde baktım, hasta iken baktım, seyahatte baktım, tatilde baktım, işim varken baktım, partide baktım vs ama ancak bu kadar idare edilebilir bir yer diyebilirim. Artık aktif kişiler burada aileden sayılıyor herkes tanışıyor biliyor senelerdir birbirini. Mesaj silen / kaldıran arkadaşımız varsa da inanın sizi koruma amaçlı uzamasın diye veya anlayışınıza sığınırak yapmıştır. Telden facebooktan whatsapptan konuşuyor herkese zaten oradan halledilebilir bazı şeyler eğer ortada büyük sorun varsa. Birde bu mecralarda bu gibi basit tartışmalar için kimse birbirinin arkasında konuşmasın yerin kulağı var. Aktif kişilerden herkes arkadaş herkes tanışıyor dolaylı veya direkt, laf taşınır. Bu ve benzeri sebepler ile kendini zor durumlara sokan, küçük düşüren veya düzeltemeyeceği şeylere sebep olan önceden çok insan gördüm burada zaman içerisinde. Böyle olmasın gereksiz yere birbirinizi kirmayin diye dikkat edilmesini tüm arkadaşlara öneri olarak tavsiye ederim.
Konu adına kısacası bir şey yok rahat olun böyle ufak tefek atışmalar olur forumlarda herkes hatasının veya gereksiz yaptığı bir şey varsa farkındadır. Thevenine bir öneri yapmıştım emin olamadık, chat bölümü açalım günlük 24 saate bir silinsin olan tartışma veya tartışılan konular kalksın diye belki denenebilir siyaset, din vs olmadan ama tam net düzen nasıl olur öngörmek zor.