TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj asymptote » 03 Tem 2015, 18:50

Daha gelmedi Caner. Bakarsın incelemeyi Tgm benden önce yapar.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Orca42 » 03 Tem 2015, 19:09

Maalesef çok güzel bir el yazım yok, hiç bir zaman da olmadı ama kalemleri hep sevdim, yazmayı da...

Montblanc kalemlerimiz ve kılıfları (taşlı olan eşimin kalemi).

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Rollerball Meisterstück LeGrand serisinden, Dolma kalem, tükenmez ve kurşun ise Star Walker...

Dolma kalem için koyu yeşil Irish Green MB kartış mürekkep kullanıyorum. Kağıt kalitesi düşükse kalem yazmıyor ve sizi deli ediyor, oysa ki cross dolma kalemim bu konuda beni çok nadir üzmüştür. Kağıt kalitesi iyise kalem süper yazıyor... Zaten estetik olarak bence bir numara... Yeşil renk müfettişlik günlerimden kalan mesleki alışkanlık.

Rollerball'da mavi MB iç kullanıyorum, kullanımı rahat. Tükenmezde MB Jade yeşil iç, kurşunda ise elime ne gelirse 0.5 uç kullanıyorum. Tüm kalemlerin kullanımları son derece rahat.

Ayrıca, günlük olarak klasik Cross dolma kalem ve Scrikss Graph-X Metal Mat Siyah Versatil 0.5 kalem kullanıyorum. Bunları işyerindeki masamda kalemlikte bırakabiliyorum, o yüzden de ilk elimi attıklarım onlar. İşin gerçeği Cross dolma kalemin yazışı ve kullanımı kalitesiz kağıtlarda MB Starwalker'ımdan daha iyi, bu da genel kullanımda tercih sebebi oluyor. Scrikss de kullanışlı bir kalem, gören herkes bir daha bakıyor, oysa 15 tl'lik D&R da kolaylıkla bulabileceğiniz kalem. Onun da linkini verelim;
http://www.dr.com.tr/kirtasiye/scrikss-graph-x-metal-versatil-05-mm-mat-siyah//kalemler/kalemler/versatil-kalemler/urunno=0000000398872
Kullanıcı avatarı
Orca42

Mesaj Tgm » 03 Tem 2015, 19:30

asymptote yazdı:Daha gelmedi Caner. Bakarsın incelemeyi Tgm benden önce yapar.. :)

aman efendim ne incelemesi.. Pentel markasını iki gün önce Asymptote dan öğrendiğimi itiraf ediyim :lol: Fakat internetteki yorumlardan çok kaliteli olduğunu okudum :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj gargamell » 03 Tem 2015, 20:00

Tgm yazdı:
asymptote yazdı:Daha gelmedi Caner. Bakarsın incelemeyi Tgm benden önce yapar.. :)

aman efendim ne incelemesi.. Pentel markasını iki gün önce Asymptote dan öğrendiğimi itiraf ediyim :lol: Fakat internetteki yorumlardan çok kaliteli olduğunu okudum :thumbup:

Süpanallah! İki gündür Pentel (ki 15dk önce sayfayı kapattım) kalem almaya hazırlanıyorum. Graph 100 hedefte.

bir de şu var. http://www.ebay.com/itm/Pentel-GRAPHGEA ... 0915404240
The Time-Tested, Battle-Hardened.
Kullanıcı avatarı
gargamell

Mesaj Caner1983 » 03 Tem 2015, 20:08

orca 42 begenmediğiniz pentel kerry mi montblac mı acaba
scrikss hiç sevmedim şuan attım hatta uç kırıyor
pentel qsmash 1000 var bende önerrim çok iyi bir kalem japonyadan 25 tl ye almıştım
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Orca42 » 03 Tem 2015, 20:14

Yok tüm kalemlerimi çok seviyorum, MB'larımı baya seviyorum. Sadece MB dolma kalemim kalitesiz kağıtta yazmıyor ( o da marka bağımsız tük dolma kalemleri için geçerli normalde), ama cross kağıt kalitesine bakmaksızın gayet iyi performans veriyor.
Kullanıcı avatarı
Orca42

Mesaj Caner1983 » 03 Tem 2015, 20:16

versatil kalemde shaker bu ürün(PILOT H-1010-B 0,5 SHAKER VERSATİL KALEM) galiba bide yorumlarınız ve yazımı hakkında öneriniz ne olur asy gelince bir sorumda shaker mı kerry mi diye soracam teşekkürler
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj asymptote » 05 Tem 2015, 19:13

Pilot Shaker almayın arkadaşlar, kaçın ondan, uzaklaşın.. Elimdeki Schmidt mekanizmaları uyduramadım, kendisi de adam olacağa benzemiyor. Konforu, ergonomisi ve yazımı ne kadar iyiyse mekanizması da o kadar kötü.. Schmidt mekanizmalarla kıyaslayınca onların yanında oyuncak gibi kalıyor. Zamanım olduğu bir vakit dremel ile girişeceğim, gövdeyi biraz genişletirsem belki uydurabilirim..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners