TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj Tgm » 06 Tem 2015, 13:38

asymptote tebrikler :champ: Graph 1000 ve smash aldığını söylememiştin :geek:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj asymptote » 06 Tem 2015, 14:04

Sağolun beyler.. :champ:
Tgm yazdı:asymptote tebrikler :champ: Graph 1000 ve smash aldığını söylememiştin :geek:

Evet, söylemedim. Onlar yımırtadan çıktı. Steadler de öyle.. ;) Yakına in-house kalem üretimine de başlıyorum.. :lol:
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 06 Tem 2015, 14:22

Cengiz abi hayırlı olsun. :champ:

Ben uzun vadede Smash ve Graph1000'den memnun kalmamıştım.

Steadlerse bir arkadaşımda vardı, hatırladığım kadarıyla kalite hissiyatı konusunda daha başarılıydı.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj cance » 06 Tem 2015, 14:31

Oooo asymptote cete tamamlanmis :lol: Inceleme bekliyoruz artik, gule gule kullanin :champ: :champ:

Ozellikle Pentel Sharp Kerry yorumlarini merakla bekliyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
cance

Mesaj Caner1983 » 06 Tem 2015, 17:33

Tebrikler özellikle bende sharp kerry qsmash kıyaslaması bekliyorum
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj asymptote » 06 Tem 2015, 22:37

Bugün iş yerinde zaman buldukça gün boyu bütün kalemleri denedim. Hiçbiri beni hayal kırıklığına uğratmadı, hepsi harika kalemler. Zaten öyle olmaları gerekiyor, sipariş vermeden önce epey araştırmıştım.. ;) Lakin içlerinde bir tane zayıf halka seçmeye beni zorlayacak olsanız herhalde Pentel GraphGear 1000 derdim. O da kötü bir kalem olduğu için değil ancak tümüyle çizimde kullanılmaya yönelik tasarlandığı için.

Steadler: İçi dışı çok kaliteli. Şık ve sade bir görüntüsü var. Tutuşu ve yazım konforu çok iyi. Tek olumsuz yanı mekanizmanın ucu dışarı fazla salması. .7'de problem olmaz muhtemelen ancak .5'te bu olumsuzluk zaman zaman uç kırılmalarına neden olabilir..

Uni Ball Kuru Toga: Bilginiz var mı bilmiyorum ama bu kalemlerin ilginç bir özelliği var. Siz yazdıkça ucu çeviriyor. Bunu uca yakın bir pencereden izleyebiliyorsunuz:
Resim
Uca her basınç uygulayıp serbest bıraktığınızda ucu birkaç derece döndüren bir mekanizmaya sahip. Bu özelliği sayesinde uç tek taraflı aşınıp sivrilmiyor ve uç kırılmaları çok daha az yaşanıyor. Ayrıca yazı her zaman aşağı yukarı aynı kalınlıkta görünüyor. Kullanıcıları çok seviyor bu kalemi. Gerçekten başarılı bir kalem. Normal ve High Grad olanları var. Benim aldığım high grad. Uzun vadede belki de en çok bu kalemi seveceğim, şimdilik hoşnut olduğumu söylemekle yetineyim.

Pentel GraphGear 1000: Geldik en zayıf halkamıza :) Bu kalem daha önce de belirttiğim gibi harika bir çizim kalemi. Yazı için de elbette kullanılabilir ve kullanan kişi sayısı epey fazla. Ancak metal uç kısmı çok uzun ve bu özelliği yazımda maalesef çok fazla konfor sağlamıyor..

Pentel Smash: Bütün kalemler içinde en rahat ve en güvenli tutuşa sahip olanı. Oldukça hafif, bu da uzun süreli ve yoğun kullanımlarda (özellikle yazı için) kalemi avantajlı kılıyor. Dışı ucuz plastik görünümü veriyor (sanıyorum hafif olması için öyle yapmışlar) ancak içini açıp baktığınızda kaliteli bir mekanizma ile karşılaşıyorsunuz..

Gelelim assoliste:
Pentel Sharp Kerry: Öncelikle kalem fotoğrafta göründüğünden daha zarif ve biraz daha küçük. Ancak endişe etmeyin, aşırı büyük bir eliniz yoksa boyutu yazı için gayet uygun. Smash ile kıyaslandığında biraz ağır fakat çok dengeli, yazarken sizi asla yormuyor, hatta ağırlığından faydalanıyorsunuz diyebilirim. Tutuşu ise Smash kadar iyi değil. Tutuş konusunda Smash'e 10 vereceksek buna ancak 7 verebiliriz. Yalnız ara vermeden sayfalar dolusu yazmayacaksanız bence tutuşu gayet yeterli, kesinlikle elinizden kaymıyor. Belirtmem gereken bir diğer nokta kapaktaki klips biraz daha büyük yapılabilirdi, bu haliyle gömlek ya da ceket cebine asarken parmak uçlarıyla klipsi biraz maharetlice çekmek gerekiyor. Sharp Kerry, bütün kalemler içinde tartışmasız en iyi malzeme kalitesine sahip olanı diyebilirim. Bu kalemin eskiyebileceğini ya da üzerine çekiçle vurmanız dışında kullanılmaz hale gelebileceğini pek düşünemiyorum. "Durable" sıfatını sonuna kadar hak ediyor. Böyle kaliteli bir kalemin 13 dolara satılması gerçekten ilginç. Yabancıların "steal" dedikleri bir fiyata satılıyor bana sorarsanız.

Bütün bunlar bir günlük tecrübenin sonunda yazılmış değerlendirmeler. Görüş ve değerlendirmeler zaman içinde değişebilir, bu hakkımı saklı tutuyorum.. ;)

Sunumun sonuna geldik, sorularınız varsa alabilirim.. :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Caner1983 » 06 Tem 2015, 23:02

asymptote yazdı:Bugün iş yerinde zaman buldukça gün boyu bütün kalemleri denedim. Hiçbiri beni hayal kırıklığına uğratmadı, hepsi harika kalemler. Zaten öyle olmaları gerekiyor, sipariş vermeden önce epey araştırmıştım.. ;) Lakin içlerinde bir tane zayıf halka seçmeye beni zorlayacak olsanız herhalde Pentel GraphGear 1000 derdim. O da kötü bir kalem olduğu için değil ancak tümüyle çizimde kullanılmaya yönelik tasarlandığı için.

Steadler: İçi dışı çok kaliteli. Şık ve sade bir görüntüsü var. Tutuşu ve yazım konforu çok iyi. Tek olumsuz yanı mekanizmanın ucu dışarı fazla salması. .7'de problem olmaz muhtemelen ancak .5'te bu olumsuzluk zaman zaman uç kırılmalarına neden olabilir..

Uni Ball Kuru Toga: Bilginiz var mı bilmiyorum ama bu kalemlerin ilginç bir özelliği var. Siz yazdıkça ucu çeviriyor. Bunu uca yakın bir pencereden izleyebiliyorsunuz:
Resim
Uca her basınç uygulayıp serbest bıraktığınızda ucu birkaç derece döndüren bir mekanizmaya sahip. Bu özelliği sayesinde uç tek taraflı aşınıp sivrilmiyor ve uç kırılmaları çok daha az yaşanıyor. Ayrıca yazı her zaman aşağı yukarı aynı kalınlıkta görünüyor. Kullanıcıları çok seviyor bu kalemi. Gerçekten başarılı bir kalem. Normal ve High Grad olanları var. Benim aldığım high grad. Uzun vadede belki de en çok bu kalemi seveceğim, şimdilik hoşnut olduğumu söylemekle yetineyim.

Pentel GraphGear 1000: Geldik en zayıf halkamıza :) Bu kalem daha önce de belirttiğim gibi harika bir çizim kalemi. Yazı için de elbette kullanılabilir ve kullanan kişi sayısı epey fazla. Ancak metal uç kısmı çok uzun ve bu özelliği yazımda maalesef çok fazla konfor sağlamıyor..

Pentel Smash: Bütün kalemler içinde en rahat ve en güvenli tutuşa sahip olanı. Oldukça hafif, bu da uzun süreli ve yoğun kullanımlarda (özellikle yazı için) kalemi avantajlı kılıyor. Dışı ucuz plastik görünümü veriyor (sanıyorum hafif olması için öyle yapmışlar) ancak içini açıp baktığınızda kaliteli bir mekanizma ile karşılaşıyorsunuz..

Gelelim assoliste:
Pentel Sharp Kerry: Öncelikle kalem fotoğrafta göründüğünden daha zarif ve biraz daha küçük. Ancak endişe etmeyin, aşırı büyük bir eliniz yoksa boyutu yazı için gayet uygun. Smash ile kıyaslandığında biraz ağır fakat çok dengeli, yazarken sizi asla yormuyor, hatta ağırlığından faydalanıyorsunuz diyebilirim. Tutuşu ise Smash kadar iyi değil. Tutuş konusunda Smash'e 10 vereceksek buna ancak 7 verebiliriz. Yalnız ara vermeden sayfalar dolusu yazmayacaksanız bence tutuşu gayet yeterli, kesinlikle elinizden kaymıyor. Belirtmem gereken bir diğer nokta kapaktaki klips biraz daha büyük yapılabilirdi, bu haliyle gömlek ya da ceket cebine asarken parmak uçlarıyla klipsi biraz maharetlice çekmek gerekiyor. Sharp Kerry, bütün kalemler içinde tartışmasız en iyi malzeme kalitesine sahip olanı diyebilirim. Bu kalemin eskiyebileceğini ya da üzerine çekiçle vurmanız dışında kullanılmaz hale gelebileceğini pek düşünemiyorum. "Durable" sıfatını sonuna kadar hak ediyor. Böyle kaliteli bir kalemin 13 dolara satılması gerçekten ilginç. Yabancıların "steal" dedikleri bir fiyata satılıyor bana sorarsanız.

Bütün bunlar bir günlük tecrübenin sonunda yazılmış değerlendirmeler. Görüş ve değerlendirmeler zaman içinde değişebilir, bu hakkımı saklı tutuyorum.. ;)

Sunumun sonuna geldik, sorularınız varsa alabilirim.. :) :thumbup:

Asy teşekkürler sonuç qsmash beni yanıltmadı ama fırsat da bulursam sharp kerry alacam Ama graph 1000 forpro da smash a yakın bir kalem onuda önerrim
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj cance » 07 Tem 2015, 07:37

asymptote cok guzel bir inceleme :super: :champ: Steadler'in lacivert rengi cok guzelmis, incelemeyi okurken bir yandan da fotolarina bakayim diyince farkettim :lol: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
cance

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners