Hepinize çok teşekkür ederim.
Aslında benim söylemek istediğim saatlerin faturasından çok insanın işin içine daha detaylı girdikten sonra belirli bir saat kültürünün gelişmesi. Yani her ne kadar bazı markalar çok pahalı olsalar da (onlar da kendi içinde kalite kalite ayrılıyor) kendilerini yoğunlukla saat üretimine adayarak bu konuda salt bir marka olmaktan öte, mekanizmadan kasasına, camından akrep yelkovanına ticari kaygıların ötesinde belirli bir kalite, konsept ve saygı anlayışını kendilerine ilke edinmeleri karşısında duyulan bir saygı duruşu. Nitekim bunun böyle olduğunu forumun duayenlerinin yorumlarında ve seçimlerinde de görüyorum.
Örnek vermek gerekirse; işin içine girdiğinde insan, mesela içine os tipi 10-15 dolarlık bir mekanizma koyan, daha çok moda markası etiketini satan bir diesel yerine, benzer fiyatta valjoux (eta 7750) makinesi bulunan bir hamilton almak insana daha mantıklı ve zevkli geliyor. Mesela ben şimdiki aklım olsa 5 tane pilli swatch'ımı verip yerine otomatik mekanizmalı bir tissot veya hamilton alırdım. (Yanlış anlamayın o saatlerden alanları da eleştirmiyorum, ama insanın bilgisi genişledikçe kaçınılmaz olarak algısında da değişimler oluyor.) İnsan vitrinlere ve kataloglara bakarken artık saatin sadece görünüşüne değil, yukarıda bahsettiğim detaylarına da dikkat ediyor, bunları bir şekilde dışarıdan bile farketmeye başlıyor.
Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
NOT 1: Tanıtım mesajımda imla hataları yapmışım. Dün Capitol'den yazıyordum ve şarjım bitiyordu. Ondan dolayı yazdıklarımı kontrol edemedim. Kusura bakmayın
NOT 2: Sayın Herojd 11 evet bazen 2 saat takıyorum. İşte bu da bir zevk. Umarım bunu görmemişlik olarak algılamazsınız. Sayın Sedir İnşallah ileride diğer saatlerimizi de paylaşırız.
Bol saatli günler dileğiyle