TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Aptallar İçin Saat Önerisi (Watches for Dummies)

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Aptallar İçin Saat Önerisi (Watches for Dummies)

Mesaj Kaybolus » 05 Eyl 2010, 13:36

Öncelikle merhabalar..

Konu başlığını böyle yazmamın sebebi, Amerikalıların herhangi bir konu için hemen " blabala for Dummies" kitabı çıkarması :)
Şimdiki yeni kitabımızın adı "Watches for Dummies" :)

Başlıktan da anlaşılacağı üzere, konu hakkında herhangi bir bilgi birikimim yoktur. Saati sadece giydikleriyle uyum göstersin ve zamanı bana hatırlatsın diye kullanan biriyim. Şimdilik özel bir tutkum, hevesim yok. Ondan dolayıdır ki, markaları, çalışma presiplerini, özel teknik terimlerini bilmem.

Forumu biraz kurcalamama rağmen dediğim gibi konuya uzak olduğum için kullanılan terimleri bilmediğimden anlayamadım.

Lafı uzatmadan soruma geçeyim :)

Benim bütçem inanılmaz kısıtlı. En fazla 200 TL ayırabilirim bir saat için şimdilik. Gösteriş meraklısı biri değilimdir. Sade olsun, zamanı doğru göstersin, koluma yakışsın istiyorum.

Ben bir kaç model bakmıştım ama bizantolog arkadaş onların sadece moda markaları olduğunu söylemişti. Ama vereceğim linkler nasıl bir model istediğim hakkında bilgi verecektir sizlere. Bu modellere yakın, ucuz :) , beni okul süresince yani 4-5 yıl boyunca götürecek bir saat arıyorum.

http://www.saatvesaat.com/urun.asp?id=28225&urun=Burberry+BU7683
http://www.alisverissaati.com/urun.asp?id=17353&urun=Slazenger+SL9578202

Bu sitelere bakmam, bunlardan alışveriş yapacağımı göstermemektedir. Sadece bir fikir sahibi olayım diye bakmaktayım. Sizin önereceğiniz saatleri, herhangi bir saatçide deneyerek, görerek, dokunarak almak istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim :)

Barış.
En son Kaybolus tarafından 05 Eyl 2010, 14:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
bizi fırsatlar tanımlar, kaçırdıklarımız da dahil.
Kullanıcı avatarı
Kaybolus

Re: Aptallar İçin Saat Önerisi

Mesaj Clk » 05 Eyl 2010, 13:53

Iyi de 200 liralik bütceden bahsedip neden 2000 TL'lik saat bakiyorsun ki? :D

Basliga süper uygun oldu diyecegim :D Espri tabii ki.

Slazenger'i unut sana uygun birsey bulunur. Biraz zaman vermen lazim. Mutlaka fikri olan birisi cikar.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Kaybolus » 05 Eyl 2010, 13:55

clk yazdı:Iyi de 200 liralik bütceden bahsedip neden 2000 TL'lik saat bakiyorsun ki? :D

Saat hoşuma gitmişti, ilk önce fiyatına bakmamıştım. Sonra fiyatını görünce saatten soğudum :)
Kullanıcı avatarı
Kaybolus

Mesaj polemik » 05 Eyl 2010, 14:25

Seiko 5 uygun olmaz mı acaba?
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj Bond » 05 Eyl 2010, 14:28

TSF'ye hoşgeldin Kaybolus. Başlık süper olmuş, "Watches for Dummies"ide ekleyelim oraya :)

Şimdi bence sana kullanım alışkanlığın ve merak durumun sebebi ile otomatik bir saat olmaz, zaten bu bütçe ile alınabilecek otomatik saatte ancak Seiko 5 yurtdışı düşük modelleri olur. Görerek inceleyerek almak istiyormuşsun. Moda markası olmasın diyorsan aklıma örnek Seiko'nun ürettiği farklı markalar geliyor. Yurtdışı olsa envayi çeşit marka varda. Quartz chrono bir model istediğine göre bu fiyatlara burada Casio, Pulsar, Lorus, yada Timex, Orient vardır sanırım. Alt seviye VSA yada Wenger Swiss Quartzlar ne kadar bir bakmak lazım. Şu an direk birşey gelmedi aklıma ama bakarız bir sitelere.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Aptallar İçin Saat Önerisi (Watches for Dummies)

Mesaj Kaybolus » 05 Eyl 2010, 14:55

Hoşbuldum Bond. Başlıktaki gerekli düzenlemeyi yaptım :D

Görerek almak istememin sebebi, ekran önünden bakacağım saatini koluma taktığım zaman yakışıp yakışmayacağını, iyi durup durmayacağını kestiremeyecek olduğumdandır. Yoksa netten almayacağım gibi genel bir kuralım yok. Polemik arkadaş Sekio 5 demiş Google amcaya nasıl bir saattir diye arattığımda bana bu linki gösterdi : http://www.amazon.com/Mens-Seiko-Automatic-Green-Fabric/dp/B000LTAY1U Kötü bir model değil. Tabii bu sadece diğerleri gibi bir örnek. Öyle aman aman bir acelem yok. Şu gün gidip alacağım da demiyorum. Yeni yıla yeni bir saatle gireyim yeter bana :)
Kullanıcı avatarı
Kaybolus

Mesaj RSürma » 05 Eyl 2010, 15:04

Polemik yazdı:Seiko 5 uygun olmaz mı acaba?

+ 1

..
Kullanıcı avatarı
RSürma

Re: Aptallar İçin Saat Önerisi (Watches for Dummies)

Mesaj razz » 05 Eyl 2010, 18:35

Seiko 5 tam olur ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: bengalli ve 174 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners