TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Yat覺r覺m Kl羹b羹

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Yat覺r覺m Kl羹b羹

Mesaj eraslani » 23 Eyl 2015, 13:32

platinum yazd覺:2 g羹n boyunca sert d羹en Volkswagen hissesi dikkatimi 癟ekti ve bug羹n biraz ald覺m.

Ayn覺 paraya 2. el full alt覺n bir rolex al覺nabiliyordu. 襤yi bir i mi yapt覺m yoksa k繹t羹 bir hata m覺 yapt覺m zaman g繹sterecek art覺k.

Hay覺rl覺s覺 olsun.
Vw i癟in olduk癟a zor g羹nler yaanabilir..ABD den sonra Asya ve Avrupa i癟inde y羹ksek cezalar 繹demesi s繹zkonusu bildiim kadar覺yla.
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj platinum » 23 Eyl 2015, 13:48

eraslani yazd覺:Hay覺rl覺s覺 olsun.
Vw i癟in olduk癟a zor g羹nler yaanabilir..ABD den sonra Asya ve Avrupa i癟inde y羹ksek cezalar 繹demesi s繹zkonusu bildiim kadar覺yla.

Evet ve de bu cezalar覺n hepsi 繹denecek olursa pahal覺 fiyattan alm覺 olurum.

Ben klasik T羹rk mant覺覺yla d羹羹nd羹m, bu kadar b羹y羹k bir irket illa ki orta bir yol bulur, daha k羹癟羹k cezayla y覺rtar diye. Bizde hep 繹yle oluyor 癟羹nk羹. :)

Yan覺ld覺ysak ta ne yapal覺m art覺k.
Kullan覺c覺 avatar覺
platinum

Ya: 42
Kay覺t: 04 Haz 2015, 09:15

Mesaj Clk » 23 Eyl 2015, 13:49

Platinium bence g繹nder gitsin.

Bu d羹s羹s sadece imaj kaynakli daha ortada bir ceza yok. VW ile ilgili gercekler ve gelecekte yasanabilecek durumlar.

1- Pek gercekci olmasa da USA'da satilan otomobil basina 33.000 USD ceza ki 432.000 dizel arac yapar 18 Milyar USD
2- Arac sahiplerinin sirkete acacagi sahsi davalardan kaynaklanacak mali kayiplar
3- USA'da satisi yapilan t羹m araclarin geri cagirilmasi ve gerekli d羹zenlemelerin yapilmasinin getirecegi mali y羹k
4- USA'da dizel arac satisinin durdurulmasi ve VW'nin imaj kaybindan dolayi benzinli ve elektro araclarda yasayacagi satis buna bagli kar kaybi
5- T羹m bunlarin Avrupa ve diger kitalarda da yasanma riski
6- USA'da satilmadigi icin konusulmasa da SEAT, SKODA, VW ve AUDI'nin de bu olaylardan zarar g繹recegi.
7- Hali hazirda Avrupa'da dizel arac satisinin yasaklanmasinin konusulmasi

Kisacasi 繹n羹m羹zde ki 1-2 sene icin olasi riskleri ve pazar payi kayiplarini d羹s羹n羹nce VW hissesi almak Harakiri yapmak gibi birsey. Ama herkesin kendi bilecegi is ;)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj platinum » 23 Eyl 2015, 14:04

Clk yazd覺:Platinium bence g繹nder gitsin.

Bu d羹s羹s sadece imaj kaynakli daha ortada bir ceza yok. VW ile ilgili gercekler ve gelecekte yasanabilecek durumlar.

1- Pek gercekci olmasa da USA'da satilan otomobil basina 33.000 USD ceza ki 432.000 dizel arac yapar 18 Milyar USD
2- Arac sahiplerinin sirkete acacagi sahsi davalardan kaynaklanacak mali kayiplar
3- USA'da satisi yapilan t羹m araclarin geri cagirilmasi ve gerekli d羹zenlemelerin yapilmasinin getirecegi mali y羹k
4- USA'da dizel arac satisinin durdurulmasi ve VW'nin imaj kaybindan dolayi benzinli ve elektro araclarda yasayacagi satis buna bagli kar kaybi
6- USA'da satilmadigi icin konusulmasa da SEAT, SKODA, VW ve AUDI'nin de bu olaylardan zarar g繹recegi.

Kisacasi 繹n羹m羹zde ki 1-2 sene icin olasi riskleri ve pazar payi kayiplarini d羹s羹n羹nce VW hissesi almak Harakiri yapmak gibi birsey. Ama herkesin kendi bilecegi is ;)

Normalde satmak ama癟l覺 alm覺yorum, ald覺klar覺m覺 Allah kaza bela vermezse 繹m羹r boyu ta覺may覺 planl覺yorum. Ald覺覺m t羹m hisse senetlerinde b繹yleyim.

VW'nin tarihi zirvesi 253 euro, benim maliyet 114.25 euro ayr覺ca euro'da dolara g繹re %20 deer kaybetmi durumda.

G羹n羹n birinde herey d羹zelir ama bu 6 ay m覺 s羹rer, 2 sene mi s羹rer, 5 sene mi s羹rer bilemiyorum ama birg羹n herey eskisi gibi olur.

Bu sebeple u an daha da d羹me ihtimali y羹ksekte olsa uzun vade de kazanaca覺ma inan覺yorum. Tabii zaman g繹sterecek.

K覺sa vadede %50 deerde kaybetse etkilemez beni. Zaten portf繹y羹m羹n k羹癟羹k bir k覺sm覺 ile ald覺m. Tek hisse senedinde y羹kl羹 al覺m yapmam.
Kullan覺c覺 avatar覺
platinum

Ya: 42
Kay覺t: 04 Haz 2015, 09:15

Mesaj MertYe » 23 Eyl 2015, 15:27

Ben sadece mideme yat覺r覺m yap覺yorum mutluyum tavsiye ederim
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj Bg17 » 23 Eyl 2015, 22:13

Clk yazd覺:Platinium bence g繹nder gitsin.

Arti ayni olay AB de de yapildiysa, motorlu tasitlar vergisi emisyon bazli yapildigi icin milyarlarca dolar vergi riski ortaya cikabilir.

Fakat bir denklemde bir bilinmeyen var ki, sonucu farklilastirabilir. Firmada alman devletinin altin hissesi var. ki almanlar oldukca korumacidir. Bence butun bu olayin firmaya ufak bir cezayla gecistirilmesi, gercek kisilerin (mevcut yonetim) ustune atilmasi, diplomatik olarakta halledilmesi gayet buyuk bir olasilik.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj Clk » 24 Eyl 2015, 00:16

Basar global holdinglerin devlet desteksiz is yapmadigini benden daha iyi bilirsin. Bu baglamda Avrupa pazari icin yazdiklarina harfiyen katilsam da USA pazari icin ayni seyleri s繹ylemem imkansiz.

USA sofrasinda ortada bir kek var ve herkes ac. Fransizlar masanin disina itilmis, Italyanlar sindirilmis. Geriye USA, Germany ve Japan kalmis. VW'yi USA pazarindan silme sansini sence iflasin esiginden d繹nm羹s GM kacirir mi?
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Bg17 » 24 Eyl 2015, 00:36

Dogru soyluyorsun... Ama burada wv inanamayacagin kadar iyi satiyor. Tabii amerikali rakiplerini dusununce cok sasirtici degil.

Bakalim.. Amerikada ustunu ortmek kolay olmayacaktir ama burdaki meshur settlement makenizmasi hizlica isleyebilir... Gorecegiz.

Fiat crysler ile baya girdi pazara...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 77 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners