Bir suredir taktigim Tag Heuer Carrera saatimi sizler icin incelemeye aldim.
Beni bilenler Vintage saat meraklisi oldugumu bilirler ve modern saatlerim olmasina ragmen pek takmiyorum.
Tercihim Tag Heuer den ziyade Heuerden yana olurdu normalde fakat bu model cok hosuma gidiyor.
Ikinci el alma firsatim oldu ve artik bi inceleme hak ettigini dusunuyorum.
Marka: Tag Heuer
Model: Carrera
Referans: CV2A10
Mekanizma: Calibre 16 (Valjoux 7750) Day-Date
Yil: 2011
Kasa: Celik - 43mm
Cam: Sapphire
Deri kordonlu net agirlik: 134gram
Liste fiyati: €4700
Ikinci el fiyati: €2000+
Sunu soylemeliyimki, Tag Heuer ''Date'' modellerini cikardiktan sonra ''Day-Date'' modellerine ilgi artti ve ikinci el fiyatlari sabit kaldi.
Kutu
Kutusunun gayet guzel ve kaliteli oldugunu soyleyebilirim. Ozellikle saatin biraz daha sportif oldugunu goz onunde bulundurursak, kutu gayet uyumlu olmus. Fakat yeni model kutularin daha klas bir gorunum verdiklerini dusunuyorum.
Kasa
43mm lik kasanin kolda cok klas ve ayni zamanda sportif durdugunu dusunuyorum. Gayet agir olmasida bence ayri bir ek.
Bircok kisinin agir kasa sevmedigini gordum fakat boyle buyuk kasali bir saatin hafif olmasi bence ucuz bir his verebilir.
Celik kasasi ile siyah kadar kombinasyonu ve ozellikle ''sapphire back'' cok hos olmus.
Kinadigim tek nokta saatin sadece 100m su gecirilmemezligi olmasi. Boyle robust bir saatin en az 200m veya 300m olmasi gerektigini dusunuyorum. Bunun ustune ''crown'' cekmeli olmasida biraz ucuz kacmis. Civatali olmasi bence bi ekstra kalite katabilirmis.
Ornek Omega Seamaster 300m.
Kadran
Cok guzel ve detayli bir kadrana sahip oldugunu dusunuyorum. Celik numaralar ve kirmizi detaylar saate hos bir hava katmis.
Biraz karisik ve dolu bir kadrana sahip olsada kolay okunurlugu oldugunu dusunuyorum. Tam kivaminda olmus, biraz daha fazla olsaymis cok ucuz bir gorunum verebilirmis.
Mekanizma
Sanirim hepimizin bildigi gibi Valjoux 7750 mekanizmasi bircok pahali marka saatlerde kullaniliyor.
Mekanizma cok guclu ve agir bir mekanizma. Chronograph fonksiyonlarida gayet iyi calisiyor.
Saati 2 aydir takiyorum ve sadece 3 saniyelik bir fark olusmus durumda. 2011 de alindigindan beri hic servis gormemis olmasina ragmen.
Tabi Tag Heuer in bu mekanizmayi kendi standartlarina gore modifiye etmis olmasida buna etki yapmis olabilir.
Sonuc olarak saati ikinci el fiyatina tavsiye edebilirim, yeni fiyatlarinin biraz fazla yuksek oldugunu dusunuyorum.
Saatin kolda cok iyi oturdugunu, agirlinin rahatsiz edici olmadigini ve kadraninda ayri sportif bir hava kattigini soyleyebilirim.
Puanim 7,5/10.
Iyi keyifler