Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
Tgm » 01 Eki 2015, 10:21
Shinigami yazdı:bu arada bir firma concorde uçuşlarına tekrar başlama kararı vermiş
Bundan emin misiniz?

Bir havacılık aşığı olarak beni de çok mutlu etti bu haber

Ama 2003 yılından bu yana yerde bu uçak. Tekrar uçurmak için yakıt tankını doldurmaktan daha fazlasına ihtiyaç var sanırım
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
-

Tgm
-
Shinigami » 01 Eki 2015, 10:25
Tgm yazdı:Shinigami yazdı:bu arada bir firma concorde uçuşlarına tekrar başlama kararı vermiş
Bundan emin misiniz?

Bir havacılık aşığı olarak beni de çok mutlu etti bu haber

Ama 2003 yılından bu yana yerde bu uçak. Tekrar uçurmak için yakıt tankını doldurmaktan daha fazlasına ihtiyaç var sanırım
fizibilite çalışmaları yapılıyor şu anda, umutlular bu konuda. detaylar şu linkte var, bende çok heyecanlıyım açıkcası, umarım gerçek olur.
http://www.bbc.com/future/story/20150925-how-do-you-bring-an-aircraft-back-from-the-dead
-

Shinigami
-
Tgm » 01 Eki 2015, 10:35
Okudum. Bizim gibi havacılıkseverleri mutlu edecek bir haber tabi ki

ama biraz romantizm gibi sanki. Yani ticari anlamda concorde un ömrü bitmedi mi acaba? 182 miyon dolar tekrar uçurmaya yetecek bir bütçe mi? Tekrar uçarmak şirkete kar sağlar mı, yada ne kadar sağlar?
Takip edelim bakalım

-

Tgm
-
Archimed » 01 Eki 2015, 10:44
Yıllar önce Orly'de Airbus A340'ın içindeyken park halinde bir Concorde görmüştüm; Concord'un uzaktan görüntüsü bile beni heyecanlandırmıştı. 1960'lı yılların mühendislik harikası olan Concorde'un aradan geçen yıllarda neden geliştirilmediğini anlamış değilim. Bu özel tarz tasarımlı uçağı günümüz teknolojisi ile üretilmiş yeni motorlar sayesinde daha düşük yakıt sarfiyatına sahip olacağını düşünüyorum. Üstelik aradan geçen yaklaşık 45-50 yılda yeni ürün tasarım, ar-ge ve test süreçleri de çok daha hızlı şekilde yapılabilir.
Veya kim bilir; belki yeni nesil Condorde türü uçaklar günümüzün yeni zenginlik göstergesi olabilir. Petrol zengini Araplar ile Rus Oligark takımı Gulfstream, Boeing Business Jet yerine Concorde sahibi olmayı tercih edebilirler...
-

Archimed
-
Tgm » 25 Eki 2015, 12:55
-

Tgm
-
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Bazbey, Google [Bot], Majestic-12 [Bot], ringrang ve 200 misafir