TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Bir Saatin Kaliteli Olmas覺n覺 Ne Belirler?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Bir Saatin Kaliteli Olmas覺n覺 Ne Belirler?

Mesaj cetin35 » 13 Eyl 2010, 17:28

Selamlar Arkadalar Saat Alaca覺m Fakat O kadar ok Teknik terim varki
Hangisi daha iyidir yada bir saatte kaliteyi ne belirler. "i癟ilik mi Kullan覺lan Malzememi Yoksa teknolojisimi"
bunlar覺 merak ediyorum bilgili arkadalardan bize yard覺mc覺 olmas覺n覺 rica ederim

Saatin kalitesini belirleyen unsurlar..
1-
2-
Kullan覺c覺 avatar覺
cetin35

Ya: 52
Kay覺t: 12 Eyl 2010, 09:32

Re: Bir Saatin Kaliteli Olmas覺n覺 Ne Belirler?

Mesaj polemik » 14 Eyl 2010, 00:02

Kalite bence i癟i 癟ok dolu bir kavram deil. Kalite ile neyi kast ettiiniz 繹nemli.
Kullan覺c覺 avatar覺
polemik

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:22

Mesaj Clk » 14 Eyl 2010, 01:32

Diger baslikta ki mesaji referans alarak bir cevap vermeye calisabilirim. Nautica icin hic kimse kalitesiz demedi yada bu y繹nde bir yorumda bulunmadi. Tissot hem marka degeri olarak hem de saat sekt繹r羹nde ki pozisyonu itibari ile Nautica ile karsilastirilamayacak bir marka. Bunun nedenlerini yazarsak 3 g羹n bu basliktan cikamayiz.

ncelikle Tissot tarihi bir marka ve yarinda bug羹n ki kadar 繹nemli olacagi kesin. Nautica ise moda markasi. Diger taraftan tarihte bircok ilklere yada basarilara imza atmis Tissot markasinin servisi, finishingi makinesi ile Nauticadan 繹nde olmasi tartisilmayacak bir gercek. Dizayn konusuna gelince bence nautica Tissot'u ezer ancak bu tamamen moda dizayna sahip olmasindan kaynaklaniyor.

Sorunun direkt cevabini bulamadigini biliyorum, c羹nk羹 b繹yle bir cevap yok maalesef... Polemik, y繹neltigi soruda hakli (her ne kadar day-date konusunda biraz farkli d羹s羹nse de) :D
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj mlm » 14 Eyl 2010, 02:00

Saatin kalitesini onun kullan覺c覺s覺, talep edeni belirler.. Saat, onu kullanan kiiye g繹re anlam kazan覺r ve tasvir edilir.. Saatin kullan覺c覺s覺 ve saatin kendisi c羹mlenin tamamlan覺p noktan覺n konulmas覺 i癟in ayr覺 ayr覺 ama birbirini tamamlay覺c覺 unsurlard覺r. Yani bu unsurlardan birisi eksik olduunda c羹mle her zaman yar覺m kal覺r. C羹mlenin alaca覺 mana da dolay覺s覺yla saatin kalitesi de o saati takan kimsenin i癟inde bar覺nd覺rd覺覺 kalite ve mana ile doru orant覺l覺 olarak artar veya azal覺r diye d羹羹n羹yorum.. Yani bir saat hi癟bir zaman tek ba覺na vitrinde bir anlam/mana ifade etmez. yle olsa idi kimse saatleri sat覺n almazd覺. O c羹mlenin bir ekilde kurulmas覺 laz覺md覺r ki c羹mle olmas覺 hasebiyle bir eyler ifade edebilsin. Kime mi? Kimine g繹re kendisine, kimine g繹re bakalar覺na...
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Mesaj 2fast4u » 14 Eyl 2010, 11:24

behsedilen kol saati ise elbette kola takildiginda bilegimizle uyumu rahatligi ikinci olarak teknik detaylari yani mekanizmasi ve diger ozellikleri.Tissot nautica kiyaslamasi ne alaka bilemiyorum fakat kendi yorumum denizcilik temali urunler satan nautica saat konusunda tamamlayici aksesuar olarak islevini yerine fazlasiyla getiriyor.Fakat bir saat forumunda hic sansi yok hele ki karsisinda tissot gibi dedemizin bile kolunda takili bir marka var ise
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Eterna » 14 Eyl 2010, 14:42

Deerli Dostlar,

Bir saatin kalitesini "fiyat覺" belirler mi sizce?
Kullan覺c覺 avatar覺
Eterna

Ya: 50
Kay覺t: 28 May 2010, 13:44

Mesaj razz » 14 Eyl 2010, 15:02

Saatin kalitesini, saati biraraya getiren par癟alar覺n kalitesi ve bu par癟alar覺 saate hayat verecek ekilde birletiren i癟iliin detay覺 belirler.. Fiyat bu bahsettiim parametrelerin doal sonucu olup marka bilinirlilii a癟覺s覺ndan aa覺 veya yukar覺 doru deiiklik arz edebilir..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Mesaj cetin35 » 14 Eyl 2010, 15:27

Resim
Resim
Resim
Resim

Merhaba arkadalar.
Deerli yorumlar覺n覺z i癟in teekkur ederim . nautica ve tissot kar覺lat覺rmas覺 derken gorsellik a癟覺s覺ndan bakm覺t覺m san覺r覺m orda nautica daha 繹n plana 癟覺karyor.
Saatin kalitesinden bahsederken 繹ncellikli kurallara deyinmek istemitim
*kullan覺lan teknoloji
*i癟ilik kalitesi
*salaml覺g覺
*saatin bilekteki duruu.

gelelim benim soruma,
ben yukar覺daki resimleri yay覺nlarken 1 nci 繹ncelik saatin duruu 2 nci olarak fiyat覺 g繹z onunde bulundurmutum
internette bakm覺 oldugum saat fiyatlar覺nda 癟ok deiik rakamlarla kar覺lat覺m benim tercihlerim aras覺nda olmayan saatlerden y羹ksek rakamlar 癟覺kabiliyor. burda hangi teknik 繹zellikten dolay覺 bu fiyatlar tavan yap覺yor.
uzay teknolojisimi ,nano teknoloji mi kullan覺yorki bunda fiyatlar覺 etkiliyor.
diye d羹羹n羹yorum,

Sayg覺lar覺mla,
Kullan覺c覺 avatar覺
cetin35

Ya: 52
Kay覺t: 12 Eyl 2010, 09:32

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: barismismis, heyb ve 185 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners