TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Lada Vega n Konsol Zaman Saati Ar覺zas覺 ve Tamiri

Saat Tamiri Ustalar覺, Ekipmanlar覺, Servis Ve Bak覺m Merkezlerinden Bilgiler
Forum kurallar覺
Say覺n yelerimiz, Saat Servis Merkezi b繹l羹m羹m羹zde saat tamiri ve servisi konular覺ndaki sorular覺n覺z覺 saat ustalar覺na sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler taraf覺ndan verilecek tavsiye ve yard覺mlar g繹n羹ll羹l羹k prensibi neticesinde yap覺lmaktad覺r. Forumumuza 羹ye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yard覺m zorunluluu bulunmamaktad覺r, sorular覺n覺z覺 sorarken bu durumu dikkate alman覺z覺 rica ederiz.

TSF

Lada Vega n Konsol Zaman Saati Ar覺zas覺 ve Tamiri

Mesaj ototorlak » 15 Eyl 2010, 11:15

Hep kol saatlerinden bahsedecek deiliz ya,ben de otomobillere ait bir ar覺zadan bahsedeyim.

Lada'n覺n sevilen modeli Vega'ya g繹g羹s 羹zerine 癟ok g羹zel ve fonksiyonel bir saat konmu.Markas覺 da hepimizin 癟ok iyi bildii "Vostok".

Ancak bu saatler zaman i癟erisinde ar覺zaya ge癟iyor.nce ayar koluyla oynay覺nca durmaya bal覺yor,daha sonralar覺 da bu kolla oynay覺nca k覺sa s羹reli olarak 癟al覺覺p duruyor.

Saati yerinden 癟覺karmak biraz zor.Alt ve 羹st羹nde ve bir yan覺nda t覺rnaklar覺 var.Bu t覺rnaklar ince bir tornavida ile bast覺r覺l覺p torpido g繹z羹n羹n solundan el sokularak ittirildiinde saat d覺ar覺 al覺nabiliyor.Arkadan fiini de s繹k羹nce saatimiz d覺ar覺da demektir.

nce arkadaki iki viday覺 s繹k羹yoruz.Alt覺ndan iki vida daha 癟覺k覺yor ,onlar覺 da al覺yoruz,mekanizma ortaya 癟覺k覺yor.Kadran覺 da ay覺rmak isterseniz buradaki plaka 羹zerindeki d繹rt viday覺 da s繹kebilirsiniz.Ancak s繹kerken step motora giden iki kabloya dikkat edin ,koparabilirsiniz.

Benim s繹kt羹羹m saatte ayd覺nlatma i癟in konulan iki adet lamban覺n mavi muhafaza borular覺 ampullerin yayd覺覺 s覺cakl覺ktan gevreyerek ufalanm覺lar ve unufak olarak saat i癟erisine da覺lm覺lard覺.Bu birikintiler 癟arklar aras覺na girerek saatin 癟al覺mas覺n覺 engelliyordu.

Bas覺n癟l覺 hava ile bu d繹k羹nt羹y羹 temizledikten sonra step motorun plastik 癟arklar覺n覺n yataklar覺na "癟ok 癟ok az" ya verdim.Saati toplamadan 12V adapt繹r ile yapt覺覺m denemede 癟al覺t覺覺n覺 g繹rd羹m ve ufalanan mavi ampul muhafazalar覺n覺 komple s繹k羹p att覺m ve yanmaz makaronla deitirip saati toplad覺m.Ve saati monte ettim.

Daha sonra da otomobildeki yerine takt覺m.Gayet g羹zel 癟al覺t覺.

Not:Bu saatin yeni modeli Lada servislerinde 25 TL.den sat覺lmaktad覺r.Uramak istemeyenler i癟in bir ip ucu.
Kullan覺c覺 avatar覺
ototorlak

Kay覺t: 06 ub 2010, 07:58

Re: Lada Vega 繹n konsol zaman saati ar覺zas覺

Mesaj razz » 15 Eyl 2010, 11:46

S羹per bir Do-It-Yourself payla覺m覺 olmu Lada Vega kullan覺c覺lar覺 i癟in.. :thumbup:
Bu arada nick'inizi g繹r羹nce sormak istedim, Mercedes servisi olan Torlak'la bir balant覺n覺z var m覺?
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Mesaj ototorlak » 15 Eyl 2010, 13:15

Mercedes servisi olan Torlak'la bir balant覺n覺z var m覺?

Hay覺r yok.Kendimce amat繹r bir tamirciyim.
Kullan覺c覺 avatar覺
ototorlak

Mesaj razz » 15 Eyl 2010, 13:18

OK, teekk羹rler..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Re: Lada Vega n Konsol Zaman Saati Ar覺zas覺 ve Tamiri

Mesaj Bond » 15 Eyl 2010, 14:14

Detayl覺 bir DIY payla覺m覺 olmu, yenisi elbette al覺nabilir ama bu ekilde insan覺n kendi kendine tamir etmesi ise olduk癟a keyif verici bir durum. Bilgiler i癟in teekk羹rler.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Re: Lada Vega n Konsol Zaman Saati Ar覺zas覺 ve Tamiri

Mesaj ototorlak » 15 Eyl 2010, 16:47

Asl覺nda resim de 癟ekmitim ama haf覺za kart覺n覺n oyununa geldim.Kurtarabilirsem onlar覺 da ekleyeceim.
Kullan覺c覺 avatar覺
ototorlak

D繹n TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners