Ilk once guzel olacagini dusundugum Komandirskie modeline karar verdim. Izledigim yabanci forumlarda bircok model denenmisti ve bence sonuclar basarisizdi. Bu model denenmemisti.

Saati tuz ruhu -HCl ya da klorik asit- icerisinde uzerindeki kromun kalkmasi icin beklettim. Arada saatin kasasini dis fircasi ile fircalayarak sureci hizlandirdim. Krom kalkti pirinc kasa aciga cikti.
Sira bu pirinc kasayi eskitmeye ya da patina saglamaya geldi. Bunun icin yine arastirmalarimdan ogrendigim yumurta yontemini kullanmaya karar verdim. Haslanmis yumurtayi buzdolabi poseti icerisinde kirdim. Farkli olarak ben icerisine elma sirkesi de ekledim. Saati bunlara temas etmeyecek sekilde posete koyup agzini bagladim. Burada amac aciga cikan kukurt gazinin pirinc kasa ile reaksiyona girip patina saglamasi.
Sonucta yumurtadan bu civciv cikti:

Retro goruntusunu cok sevdim. Deri nato degisimi de retro goruntuye katki sagladi.
Saatin sadece arka kapagi celik ve cok guzel bir islemeye de sahip. O bozulmadi:

Bu arada elim kuru degil, filtrelerden oyle cikmis

Mutevazi koleksiyonumda Rus mekanik kurmali boyle bir saate sahip olmak guzel oldu