TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sorunlu Meistersinger Pangea ve Tevfik Aydın Saat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sorunlu Meistersinger Pangea ve Tevfik Aydın Saat

Mesaj Cct » 25 Kas 2015, 12:45

Wwtr, bu tip durumlarda genellikle başka bir modelle değişim sunuluyor. Daha önce bu şekilde iade alamayan birçok üye oldu. Tabiki işin hukuki boyutunu bilemem.

Tevfik Aydın Saat markanın distribütörü olduğundan bu tip mekanizması değişmiş saatleri satma gibi bir zorunlulukları olduğunu düşünmüyorum. Sizinde dediğiniz gibi memnuniyetiniz için yapılmış bir uygulama. Zaten size sormadan değiştirmemişlerdir heralde.

Yanlış anlamayın, markanın avukatlığını üstlenmiyorum ama benim görüşüme göre para iadesi demek sorunun çözülmüş olması demektir.
Nomos, Meistersinger gibi kolay kolay herkesin getirmeyeceği özel markaları bizlerle buluşturan bir satıcıya sorununuz çözülmesine rağmen Buradan Saat Alınmaz demek çok doğru değil.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Clk » 25 Kas 2015, 13:14

Cct yazdı:Wwtr, bu tip durumlarda genellikle başka bir modelle değişim sunuluyor. Daha önce bu şekilde iade alamayan birçok üye oldu. Tabiki işin hukuki boyutunu bilemem.

Tevfik Aydın Saat markanın distribütörü olduğundan bu tip mekanizması değişmiş saatleri satma gibi bir zorunlulukları olduğunu düşünmüyorum. Sizinde dediğiniz gibi menuniyetiniz için yapılmış bir uygulama. Zaten size sormadan değiştirmemişlerdir heralde.

Yanlış anlamayın, markanın avukatlığını üstlenmiyorum ama benim görüşüme göre para iadesi demek sorunun çözülmüş olması demektir.
Nomos, Meistersinger gibi kolay kolay herkesin getirmeyeceği özel markaları bizlerle buluşturan bir satıcıya sorununuz çözülmesine rağmen Buradan Saat Alınmaz demek çok doğru değil.

Aynen katiliyorum. :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 25 Kas 2015, 16:24

Ulkemizde olmasi gerekenle olan genelde farklidir. Olmasi gereken para iadesidir, edilmezse tuketici hakem heyetine gidilir, ordan cikan karara esnaf uymazsa dava acmak gerekir. Kolay bir surec degildir, avukat degilseniz ve bolcana vaktiniz ve celik gibi sinirleriniz yoksa tavsiye edilmez.

Vaziyet boyleyken para iadesi lukstur. Her zaman aksilik olabilir, cozuluyorsA kolayca tesekkur etmek gerekir, zira cok az esnaf yapar.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Wwtr » 25 Kas 2015, 19:42

Clk yazdı:
Cct yazdı:Wwtr, bu tip durumlarda genellikle başka bir modelle değişim sunuluyor. Daha önce bu şekilde iade alamayan birçok üye oldu. Tabiki işin hukuki boyutunu bilemem.

Tevfik Aydın Saat markanın distribütörü olduğundan bu tip mekanizması değişmiş saatleri satma gibi bir zorunlulukları olduğunu düşünmüyorum. Sizinde dediğiniz gibi menuniyetiniz için yapılmış bir uygulama. Zaten size sormadan değiştirmemişlerdir heralde.

Aynen katiliyorum. :thumbup:

Ben başka model ile değişim değil de sanki başlarından savar bir şekilde ayıplı mal için bir işlem yapılmıyor şeklinde anlamıştım, bu açıdan her ne kadar para iadesi ve değişim hakları saklı kalmakta da olsa Bg17' nin de belirttiği gibi ülkemizdeki teorik ve pratik işleyişin farklı olması nedeniyle maalesef para iadesi bir lüks, değişim ise bir jest olmakta.
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Mesaj serhatyal » 25 Kas 2015, 20:17

Bence Turkiye'de ki kotu uygulamalar, normal birseyi luks olarak algilamamiza sebep olmus. Gorecelilik kavrami...

Ayipli mal satip, eger tuketici uyanirsa parasini iade eden bir esnafa tesekkur etmekten bahsediyoruz. Esnafin asli gorevini unutuyoruz gibi geliyor.
Kullanıcı avatarı
serhatyal

Mesaj serhatyal » 25 Kas 2015, 20:24

Tevfik Aydın Saat markanın distribütörü olduğundan bu tip mekanizması değişmiş saatleri satma gibi bir zorunlulukları olduğunu düşünmüyorum. Sizinde dediğiniz gibi memnuniyetiniz için yapılmış bir uygulama. Zaten size sormadan değiştirmemişlerdir heralde.

Sizinle ayni fikirde degilim. Talebim yokken para iadesi yapilmasi, sorunun ustunu ortmektir.

Bir saatcinin asil amaci, urunlerini dogru sekilde musterisine sunmaktir. Para iadesi; ayipli mal satildiginin basli basina kanitidir.

Ulkemizdeki kotu uygulamalar sebebiyle, sirf para iadesi yapti diye bir esnafi yuceltmeyelim. Bana gore Tevfik Aydin saat bu vakada iyi bir is cikartmamistir. Eger para iadesi yapmasaydi, daha da kotu bir is cikartmis olacakti.

Yazimda buradan saat alinmaz diye bir ifadem yok. Buradan saat alirken yazdigim hususlari iyi degerlendirilmeli... En kotu para iadesi alirim diyorsaniz, alisverisinizi buradan yapabilirsiniz. Ben para degil , saat istiyorum. O yuzden memnuniyetsizim.
Kullanıcı avatarı
serhatyal

Mesaj fargo » 26 Kas 2015, 13:21

Süreçten midesi bulanmış müşteriye en iyi çözüm para iadesidir. Çünkü o para iadesiyle ister Meistersinger alabilir (bu sefer daha detaylı araştırıp-inceleyerek), isterse de tamamen başka bir marka araştırabilir. Türkiye'deki çok ciddi kurumların bile "git kime istersen şikayet et" mantığındaki yaklaşımları varken, bence güzel bir hareket yapmışlar. Sizi ne üreticiden haber beklemekle, ne heyetle, ne de mahkemeyle uğraştırmışlar.

Ancak, mağazadaki imkanlarla, yeterli kalifikasyona ve ekipmana sahip olmadan makine değişimi gibi oldukça kritik bir işlemi yapmak "EPIC FAIL"dir. Bu işlem mağazada sadece ve sadece içersinde üretici tarafından eğitilmiş ve onaylanmış ekip/teçhizat olduğu durumda yapılmalıdır. Bu konuda hiç de profesyonel olmayan bir harekette bulunmuşlar.

Yakın zamanda ben de babamın Tissot T-Touch saatine pil taktırmak üzere başka bir saat perakendecisine gitmiştim. "Tabi değiştiririz" diye kendinden oldukça emin satış temsilcisi saatin arka kapağına başka bir saatin kapak açma aparatıyla "girişti". Çevirmeye çalışıyor, dönmüyor, "sıkışmış bu" dedi. Aldım saati, internetten araştırdım, pilini satın aldım. Kapağın ise çevirmeli değil, yukarı doğru "snap-up" modeli açıldığını öğrendim. Yani biraz daha güç uygulasa adam resmen saati haşat edecekti.

Bu tecrübemden ve sizin tecrübelerinizden sonra, Türkiye'deki hiçbir saat mağazasında kayış ayarı dışında bir işlem yaptırmamaya karar verdim. Bir sorun yaşarsam da internetten araştırırım ya da doğrudan üretici ile bağlantıya geçerim diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
fargo

Mesaj sedir » 26 Kas 2015, 21:11

Sizlere küçük bir soru dizisi.
Meistersinger almayı düşünüyorsunuz. Yarın almak için bu konuda adı geçen saatçiye gideceksiniz. Öyle denk geldi ve bu konuyu okudunuz.
Saati almaya hiçbir fikir değişikliği olmadan yine o saatçiye mi gidersiniz?
Gittiniz diyelim size sunulan saatin kapağını daha önce açılmış mı acaba merakıyla inceler misiniz?
Makinesinin değişmiş olup olmayacağı aklınıza gelir mi?
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 107 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners