TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sorunlu Meistersinger Pangea ve Tevfik Aydın Saat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sorunlu Meistersinger Pangea ve Tevfik Aydın Saat

Mesaj Tolgi06 » 26 Kas 2015, 23:14

serhatyal yazdı:
Cct yazdı:Wwtr, bu tip durumlarda genellikle başka bir modelle değişim sunuluyor. Daha önce bu şekilde iade alamayan birçok üye oldu. Tabiki işin hukuki boyutunu bilemem.

Tevfik Aydın Saat markanın distribütörü olduğundan bu tip mekanizması değişmiş saatleri satma gibi bir zorunlulukları olduğunu düşünmüyorum. Sizinde dediğiniz gibi memnuniyetiniz için yapılmış bir uygulama. Zaten size sormadan değiştirmemişlerdir heralde.

Yanlış anlamayın, markanın avukatlığını üstlenmiyorum ama benim görüşüme göre para iadesi demek sorunun çözülmüş olması demektir.
Nomos, Meistersinger gibi kolay kolay herkesin getirmeyeceği özel markaları bizlerle buluşturan bir satıcıya sorununuz çözülmesine rağmen Buradan Saat Alınmaz demek çok doğru değil.

Sizinle ayni fikirde degilim. Talebim yokken para iadesi yapilmasi, sorunun ustunu ortmektir.

Bir saatcinin asil amaci, urunlerini dogru sekilde musterisine sunmaktir. Para iadesi; ayipli mal satildiginin basli basina kanitidir.

Ulkemizdeki kotu uygulamalar sebebiyle, sirf para iadesi yapti diye bir esnafi yuceltmeyelim. Bana gore Tevfik Aydin saat bu vakada iyi bir is cikartmamistir. Eger para iadesi yapmasaydi, daha da kotu bir is cikartmis olacakti.

Yazimda buradan saat alinmaz diye bir ifadem yok. Buradan saat alirken yazdigim hususlari iyi degerlendirilmeli... En kotu para iadesi alirim diyorsaniz, alisverisinizi buradan yapabilirsiniz. Ben para degil , saat istiyorum. O yuzden memnuniyetsizim.

Size katiliyorum serhatyal.

Bence de burada ele alinmasi gereken asil nokta, Tevfik Aydin'in aliciyi inatla problem yok vs deyip basindan savmasi ve son care is buyumesin diye para iadesi yapmasi. Burada Tevfik Aydin'in savunulacak tek bir tarafi yok, vitrindeki saatin icin acmasi zaten ayri bir konu. Bir diger nokta ise verilen tamir hizmetinin kalitesizligi. Daha onceden bende kendisinden saat aldim, cok kisiye de onerdim ta ki basima benzer bir olay gelene kadar. Aldigim saat Meistersinger modeliydi ve hatali cikti. Tamirden geldiginde arka kapak cizik, kadranda tozlar ve cizikler mevcuttu. Ardindan sergilenen yaklasim ise 'olur boyle seyler' tarzi bir yaklasimdi. Sonuc olarak buradan bir daha saat almadim, buyuk ihtimal de almam, kimseye de onerdem. Vitrinden begendigim saate bile guvenemezsem ne yapayim esnafin egitimli ve de hossobbet versiyonunu.

Benzeri olaylar ayni yerde baska kisilerin de basina geldi biliyorum. Kusura bakmayin ama ayni hata surekli tekrarlanirsa bende bir daha buradan saat almayin derim, ve diyorum da. Sifir saate bile guvenemezsem niye saat alinsin buradan ?

Para iadesi almaniza sevindim, olmasi gereken de buydu ama nadiren oldugu icin bir lutuf gibi bahsedilmis burada.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj ozanozi » 27 Kas 2015, 00:18

bahsi geçen saat özel bir saat , ve yine bahsi geçen sorun ciddi bir sorun. şimdi bahsi geçen olay müşteriyi mağdur etmemiş olabilir ancak Meistersinger gibi ciddi bir markanın üzerindeki kara bulutları silmiş midir ? koca bir HAYIR. Meistersinger markasının Türkiye de ki tek distribütörü aydın saat marka imajını düzeltmek adına bir dizi teknik araştırma yoluna gidip müşteriyi tatmin edici cevaplar verip bunun sonucunda ise isterseniz size paranızı iade edebiliriz demiş olsaydı serhat ta belki şuanda bu şikayeti yapmıyor olacaktı. ancak dediğim gibi profesyonelce teknik açıdan inceleyip raporlar eşliğinde sunsaydı. bunun içine fabrikası ile irtibata geçmekte dahil olacaktır. belkide şuanda biz forum ahalisi olarak şuanda çok daha yararlı bir şeyi tartışıyor olacaktık.
Her zaman doğruyu söyle, ama her zaman her doğruyu değil.
Kullanıcı avatarı
ozanozi

Sorunlu Meistersinger Pangea ve Tevfik Aydın Saat

Mesaj serhatyal » 27 Kas 2015, 00:45

ozanozi yazdı:bahsi geçen saat özel bir saat , ve yine bahsi geçen sorun ciddi bir sorun. şimdi bahsi geçen olay müşteriyi mağdur etmemiş olabilir ancak Meistersinger gibi ciddi bir markanın üzerindeki kara bulutları silmiş midir ? koca bir HAYIR. Meistersinger markasının Türkiye de ki tek distribütörü aydın saat marka imajını düzeltmek adına bir dizi teknik araştırma yoluna gidip müşteriyi tatmin edici cevaplar verip bunun sonucunda ise isterseniz size paranızı iade edebiliriz demiş olsaydı serhat ta belki şuanda bu şikayeti yapmıyor olacaktı. ancak dediğim gibi profesyonelce teknik açıdan inceleyip raporlar eşliğinde sunsaydı. bunun içine fabrikası ile irtibata geçmekte dahil olacaktır. belkide şuanda biz forum ahalisi olarak şuanda çok daha yararlı bir şeyi tartışıyor olacaktık.

Cok haklisin. Meistersinger ile temasa gecerek bilgilendirmeyi ve yonlendirme istemeyi de dusunuyorum.

Gelsinler denetleme yapsinlar. Vitrindeki saatlere kondisyon testi yapsinlar. Servise gelen saatlerin dukkan ortaminda ve maket bicagi ile acildigini gorsunler. Hata kabul etmeyen, bilgi seviyesi yetersiz ustayi egitsinler.

Bu arada boyle ozel saatlerin vitrinde beklemesi dogaldir. Web sitesinde 2-3 yilda bir bakim yapilmasi oneriliyor. Meistersinger, satilmayan saatleri 2-3 yilda bir geri cagirmali ve fabrika ortaminda revizyon yapmali diye dusunuyorum. Diger markalarda bu durum nasil bilmiyorum. Vitrinde 5 yil bekleyen bir Omega icin durum nasildir?
Kullanıcı avatarı
serhatyal

Mesaj Timing » 27 Kas 2015, 18:04

Merhaba,

Serhat bey sanıyorum özel bir gün hediyesi olarak bu saati mağazamızdan aldı, daha sonra gelip tek ibreli saatle zamanı tam takip edemediğini söyledi. saat hiç kullanılmamış idi, isterse çift ibreli modeli ile değiştirebileceğini ancak Meistersinger'in tek ibreli saatleri ile gündemde olduğunu ancak dakika ve saniyelere dikkat edenlerin bu saatle pek mutlu olmayacağını söyledim. Doğru söylüyorsunuz dedi ve gitti. Birkaç gün sonra tekrar geldi bu saat ileri gidiyor daha sonra kendini toparlıyor dedi. O gün ustamız mağazada yoktu saati ayar makinasına koyduk ve pozisyon farklarına dijital ekrandan baktık saat sadece günde 3-4 saniye fark yapıyordu. İleri gidip toparlama diye birşeyin mekanik olarak olamayacağını ama gene ustamızın mağazada olduğu bir sıra yeniden danışmasını söyledim. Müşterimiz tekrar geldiğinde cep telefonu ile ayarladığını ancak bazen ileri gidip tekrar düzeldiğini ustamıza söyledi ! Ayar makinasında saatin pozisyon farklarına ve Amplitude (Balansın salınımına) değişik pozisyonlarda baktık 280- 300 arasında değişiyordu pozisyona göre, ustamız saatin çalışmasında bir problem gözükmediğini ancak mağazımızda birkaç gün kontrol edebileceğimizi söyledi.
Müşterimiz saati servisimize bıraktı. Saat otomatik saat kurma makinasına takıldı yaklaşık 4 gün gözlendi ve bir ayar farkı tespit edilemedi.

Şayet müşterini söylediği gibi durmuş , yağları özelliğini yitirmiş makine olsaydı, günde en az 5-6 saatin bakımının yapıldığı servisimizde bu saat makinesinin bakımının yapılması bizim için hiç sorun teşkil etmezdi.

Müşterimiz geldiğinde süreyi beşer dakikalık indekslerle gösterdiği için bakış açısından olabileceği saatte bir problem olmadığı söylendi.
Müşterimiz saatini alıp gitti, birkaç gün sonra tekrar geldi , bir ustaya sordum durmuş makinelerde yağsızlıktan böyle problem olurmuş dedi. gün içinde ileri gidip tekrar kendini toparlıyor, ben size bunu ispat edeceğim dedi. Saatin tepesini çekip yavaş yavaş çevirmeye başladı, bak işte yaptı dedi ,bende tepenin tam sonuna kadar çekilmesi gerektiğini söyledim. Bunun mekanik olarak olma ihtimalinin zor olduğunu, saatin
sevisimizde incelendiğini söyledim. Müşterimiz ikna olmadı ,sırf müşterimizi memnun bırakmak niyetiyle aynı saatin başka renk kadranlısı ile değiştirmeyi teklif ettim. Müşterimiz ben bu renk kadranı seviyorum dedi. Bunun üzerine bu kadran renginden elimizde şu anda olmadığını ama sırf sizi mutlu etmek ,bize itimat etmenizi sağlamak için isterseniz saatin makinasını gözünüzün önünde değiştirelim dedim. Aynı saatin başka renk kadranlısını çekmecemizden çıkarıp kontrol etmesi için müşteriye verdim. Müşterimiz daha önceki saatte yaptığı gibi tepeyi çekip akrebi yavaş yavaş çevirerek kontrol etti ve bu saatte aynı durum yok gibi dedi.

Bunun üzerine müşterimizin gözü önünde saatin makinesini değiştirdik. Müşterimiz saati aldı ve : " İnşallah bundan sonra buraya yeni bir saat almak için gelirim diyerek " memnun gitti.

Birkaç gün sonra tekrar geldi saatimde aynı şikayet devam ediyor üstelik makinesi değişirken kasada çizik oluşmuş ve kapak tam kapanmamış bu saat artık ayıplı maldır değiştirilmesini istiyorum dedi. Bende komple makinasını değiştirdik yenisini de versek aynı şikayetiniz devam edecek biz size paranızı iade edelim dedim. Müşterimiz kabul etti ve para iadesi yapıldı.

Müşterimize herhangi bir saygısızlığımız olmadı sadece mekanik olarak saatinin bir arızasını tespit etmediğimiz söylendi. Yapılan makina değişikliği de tamamen müşterimizi memnun etmek içindi.

Müşterimizin asla bilemiyeceği bir hususta tamamen varsayımlarla hareket ederek değişmiş bir makinanın başka bir müşteriye satılacağı konusunda bizi yargılamasını, ustamızı yetersiz görmesini, firmamızdan saat alacak olanların iki kere düşünmesi gerektiğinden bahsetmesini çok saygısızca buluyor. Müşteri memnuniyetine odaklanarak yaptığımız davranışımızın da asla bu yorumu hakkettiğine inanmıyorum.

Saygılarımla,

Ömer Aydın
Ömer Fatih Aydın
Tevfik Aydın Saat'in sahibi ve ustasaati blog yazarı
Zamanınız sizin olsun ve hiç tükenmesin...
Kullanıcı avatarı
Timing

Mesaj sedir » 27 Kas 2015, 21:51

Çok nazik ve kendi içinde büyük oranda tutarlı bir cevap.
Hassas ve müşteri odaklı bir işyeri sahibi.
Ancak hiç de "profesyonel olmayan" bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj izmeil » 28 Kas 2015, 04:29

Ben de Tevfik Aydın Saatle ilgili bir anımı paylaşayım. Çok beğendiğim bir saat oldu param çıkışmadı yanımda 50 tl kaparo bıraktım, haftaya gelip kalanını öder saati alırım diye anlaştık. Ama araya bi sürü iş girdi gidemedim. Üç hafta kadar oldu sanırım,parayla beraber gittim. Hemen o gün koydukları dolaptan saatimi çıkardılar, kutuyu açtılar ve ne göreyim üç hafta önce verdiğim 50tl kaparo ismimin yazılı olduğu kağıtla birlikte aynen kutuda duruyor. Hassasiyete bak dedim kendi kendime böyle esnaflar da kalmış demekki diye düşündüm, teşekkür edip mutlu mesut çıktım. Sonra acaba bi de başka rengini de mi deneseydim diye düşündüm ertesi gün denemesem içimde kalacak utana sıkıla aradım ama hiç umudum yok. Saati aldığım arkadaş dedi ki beyefendi o renk bu hafta gelebilir şu an elimde yok ben gelirse cuma gün size haber vereyim ama sizden ricam saati kutusuna koyun takmayın gelir bakar kararınızı verirsiniz dedi. Çok mutlu oldum ve hayret ettim, o renk yok diyebilir, artık saat bizden çıktı değişmeyiz diyebilir, gelebilme ihtimalini söylemeyebilirdi. Dediği gün aradı ama mümkünse bir gün sonra gelmemi başka bir müşterinin de saati almak istediğini ve onu diğer mağazaya yönlendirdiğini o yüzden gelip bakıp karar vermemi rica etti. Ben de hemen çıktım gittim. Diğer rengi denedim ve çok beğendim onu almaya karar verdim, hiç itiraz etmeden o rengi verdiler (bu arada ilk aldığım saati hiç takmamıştım, bana da güvenmiş olmaları da ayrı bi güzellik). Ama Ömer bey rica etti dedi ki beyefendi her ne kadar saati takmamış olsanız da bileziğini değiştirsek, malum sizinkinin jelatinlerini çıkardık, bununkiler duruyor sonradan diğerini alacak olan müşterimize haksızlık etmiş olmayalım dedi!. Bir kez daha esnaflıklarına hayran oldum. Ben dededen esnaf bir ailede yetiştim, alış veriş görgüsünü onlardan öğrendim. Onlardan öğrendiğim nezaketi saygıyı güveni çok uzun zamandır maalesef kimselerde görmemiştim. Tevfik Aydın Saate Ömer beye Yavuz kardeşe aldığım ilk otomatik saatimle ilgili böyle güzel bir anı bıraktıkları için ve özlem duyduğumuz alış verişleri yaşattıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum.
Tartışmada geçen konuyla ilgili olarak da istediğiniz saate sahip olamamanıızın verdiği sıkıntıya üzülmekle birlikte, para iadesinin mağduriyeti giderme adına satıcı tarafından sunulabilecek en iyi çözüm alternatiflerinden biri olduğunu düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
izmeil

Mesaj Bg17 » 28 Kas 2015, 05:21

Bence belli bir mesaj sayisina ulasmadan konu acilamamasi lazim....
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Caner1983 » 28 Kas 2015, 09:19

Ama açılmazsa doğru yanlış(bu kadar keskin de değil) ortaya çıkmaz bende ön yargılı konuşabiliyorum bazen ama sonra doğruyu görebiliyorum dediklerim bu konu için değil genel konuşuyorum
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: HknDrsn, recklesstr ve 91 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners