serhatyal yazdı:Cct yazdı:Wwtr, bu tip durumlarda genellikle başka bir modelle değişim sunuluyor. Daha önce bu şekilde iade alamayan birçok üye oldu. Tabiki işin hukuki boyutunu bilemem.
Tevfik Aydın Saat markanın distribütörü olduğundan bu tip mekanizması değişmiş saatleri satma gibi bir zorunlulukları olduğunu düşünmüyorum. Sizinde dediğiniz gibi memnuniyetiniz için yapılmış bir uygulama. Zaten size sormadan değiştirmemişlerdir heralde.
Yanlış anlamayın, markanın avukatlığını üstlenmiyorum ama benim görüşüme göre para iadesi demek sorunun çözülmüş olması demektir.
Nomos, Meistersinger gibi kolay kolay herkesin getirmeyeceği özel markaları bizlerle buluşturan bir satıcıya sorununuz çözülmesine rağmen Buradan Saat Alınmaz demek çok doğru değil.
Sizinle ayni fikirde degilim. Talebim yokken para iadesi yapilmasi, sorunun ustunu ortmektir.
Bir saatcinin asil amaci, urunlerini dogru sekilde musterisine sunmaktir. Para iadesi; ayipli mal satildiginin basli basina kanitidir.
Ulkemizdeki kotu uygulamalar sebebiyle, sirf para iadesi yapti diye bir esnafi yuceltmeyelim. Bana gore Tevfik Aydin saat bu vakada iyi bir is cikartmamistir. Eger para iadesi yapmasaydi, daha da kotu bir is cikartmis olacakti.
Yazimda buradan saat alinmaz diye bir ifadem yok. Buradan saat alirken yazdigim hususlari iyi degerlendirilmeli... En kotu para iadesi alirim diyorsaniz, alisverisinizi buradan yapabilirsiniz. Ben para degil , saat istiyorum. O yuzden memnuniyetsizim.
Size katiliyorum serhatyal.
Bence de burada ele alinmasi gereken asil nokta, Tevfik Aydin'in aliciyi inatla problem yok vs deyip basindan savmasi ve son care is buyumesin diye para iadesi yapmasi. Burada Tevfik Aydin'in savunulacak tek bir tarafi yok, vitrindeki saatin icin acmasi zaten ayri bir konu. Bir diger nokta ise verilen tamir hizmetinin kalitesizligi. Daha onceden bende kendisinden saat aldim, cok kisiye de onerdim ta ki basima benzer bir olay gelene kadar. Aldigim saat Meistersinger modeliydi ve hatali cikti. Tamirden geldiginde arka kapak cizik, kadranda tozlar ve cizikler mevcuttu. Ardindan sergilenen yaklasim ise 'olur boyle seyler' tarzi bir yaklasimdi. Sonuc olarak buradan bir daha saat almadim, buyuk ihtimal de almam, kimseye de onerdem. Vitrinden begendigim saate bile guvenemezsem ne yapayim esnafin egitimli ve de hossobbet versiyonunu.
Benzeri olaylar ayni yerde baska kisilerin de basina geldi biliyorum. Kusura bakmayin ama ayni hata surekli tekrarlanirsa bende bir daha buradan saat almayin derim, ve diyorum da. Sifir saate bile guvenemezsem niye saat alinsin buradan ?
Para iadesi almaniza sevindim, olmasi gereken de buydu ama nadiren oldugu icin bir lutuf gibi bahsedilmis burada.