TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sorunlu Meistersinger Pangea ve Tevfik Aydın Saat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sorunlu Meistersinger Pangea ve Tevfik Aydın Saat

Mesaj manil » 28 Kas 2015, 09:38

Yazılanlar, şayet somut gerçeğe aykırı ise entry girenlerin -zarar gören tarafından şikayet edilirse- hukuki sorumluluğu da doğacaktır. Çünkü ticari bir işletmenin kötülenmesi söz konusu.

Bunu şunun için yazıyorum, saat alınabilir, sorun yaşanabilir ancak burada olayı aksettirme tarzı sorun çözme değil de kin duygusu ve intikam alma hissi olursa orada durmak gerek.

Zaten baştan bana saçma gelen bir şey var, adam parayı iade etmiş, daha n'apması gerekiyor?

Kurumsal konu da şikayet olabilir ama somut olgular kişisel kanaatlerle çarpıtılmamalı. Burada bilgi paylaşan, zaman ve emek harcayan insanları tabiri caizse sömürüp; örnek veriyorum, 26 Kasım günü üye olup, tek mesaj atıp, onda da 'uzun zamandır takip ettiğim' diye yumuşak viraj alıp sonrasında bombardımana başlayıp sonra aradan sıyrılmak benim yapacağım iş değil. Saate, horolojiye ya da gündelik hayata dair bir bilgi vermeden, insanlara bi faydası dokunmadan sadece zevk sahibi insanlar topluluğunu istismar ederek normal şartlar altında kaale alınmayacak kişisel sorunların çözümüne alet edilmek hoşuma gitmiyor, bu tarz paylaşımlardan rahatsızlık duyuyorum.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj serhatyal » 28 Kas 2015, 10:25

Timing yazdı: ...bir ustaya sordum durmuş makinelerde yağsızlıktan böyle problem olurmuş dedi. gün içinde ileri gidip tekrar kendini toparlıyor, ben size bunu ispat edeceğim dedi. Saatin tepesini çekip yavaş yavaş çevirmeye başladı, bak işte yaptı dedi ,bende tepenin tam sonuna kadar çekilmesi gerektiğini söyledim. Bunun mekanik olarak olma ihtimalinin zor olduğunu, saatin
sevisimizde incelendiğini söyledim...

Omer Bey'in yazisinda olayin koptugu yer burasidir ve verilen bilgi yanlistir. Tepe sonuna kadar cekildigi halde bu takilma olmustur, video da kanitidir. Ustalar bakabilirler. Bunun normal oldugu iddia edilmis ise de normal olamayacagi asikardir.

Diger taraftan Omer Bey tum surecte efendiligini korumus, saygili davranmistir. Bircok esnafin yapmayacagi sekilde... Bu konuda kesinlikle bir suclamam yok, hatta en son cikarken bile bu ozelliginden oturu tesekkur ederek ciktim. Konu lutfen buraya cekilmesin.

Burada mevzu : Musterinin soyledigi sorunu tespit edecek teknik yeterlilikten uzak olmak ve musteri degisim talep ederken para iadesi ile konuyu kapatmak.

Tuketici kanununun ayipli mal icin uygun gordugu 3 yontem var. Burada musteri talebi esastir. 1) Onarim 2)Degisim 3)Para iadesi

Ben para iadesi talep etmedim. Etseydim, bu konu memnuniyetle cozulmus olacakti. Ben sorunsuz bir urunle degisim talep ettim ve talebim karsilanmadi. Sanirim simdi herkes icin konu daha ne olmustur. Para iadesi ideal cozum degildir.

Son olarak, basimdan geceni aktarmanin ve forum uyelerini uyarmanin saygisizlik olduguna inanmiyorum. Yazilarim oldukca acik, Omer Bey de ne guzel kendi goruslerini paylasmis. Herkes yetiskin ve okuyup kendi kararini verebilir.
Kullanıcı avatarı
serhatyal

Mesaj serhatyal » 28 Kas 2015, 10:43

@manil

Saldirgan tarzdaki yazini dogru bulmuyorum.

Bir kere surada yaniliyorsun: Benim bir problemim kalmadi, forumu alet ederek kendime sahsi cikar saglama gayretim yok. Ne cikarim olabilir su saatten sonra?

Ilk yazimda ben bu saatin duzgununu nasil alabilirim diye sordum, bir kisi bile cevap vermedi. Verselerdi daha mutlu olurdum.

Burasi bildigim kadariyla ozgur bir platform. Insanlar okur, degerlendirir ve karar verir. Her iki tarafin da yazi yazma hakki var. Dogru mu? Kisisel yorum da yapsam, bu beni baglar. Sen okuyup inanabilirsin veya inanmayabilirsin. Karsi taraf beni yalanlayabilir de, okursun kararini verirsin.

Evet, yeni uyeyim. Saat merakim yeni, bugune kadar foruma soru sorma veya cevap verme ihtiyaci duymadim. Paylasmaya deger bir bilgin varsa yazi yazarsin, oldugunda da yazdim.

Burasi esnaf veya musteri koruma platformu degil. Bazi mesajlar yayimlanmasin vs gibi oneriler bana tutarsiz geliyor. Ticari bir alan olsa, icerigi suzgecten gecirebilirsin.

Son olarak, kimsenin faydalanmayacagi kisisel amacli bir mesaj olarak faytalamissin. Ben insanlarin faydalanacagini dusundugum icin yazdim. Baska olumlu, olumsuz ornekler de geldi. Meistersinger alacak olan birine faydali olur diye dusunuyorum.

Yazilmasin cizilmesin diyerek burasi amacindan saptirilmamali.
Kullanıcı avatarı
serhatyal

Mesaj redbaron » 28 Kas 2015, 10:45

Ben de baştan sona konuyu okudum ve şu kanaate vardım ki Ömer Bey'den gönül rahatlığıyla saat alınır, kendisini tebrik ediyorum.

Serhatyal'e de konuyu açtığı için kendi adıma teşekkür ederim, bizi bilgilendirmiş oldu, fikir ayrılıkları olabilir ama güzel bir ortamda kendi görüşlerimizi oluşturmuş olduk, umarım içine sinen güzel bir saate kavuşur.

Not: Ne Serhatyal'i ne Ömer Bey'i ne de Tevfik Aydın saati tanımıyorum....
Kullanıcı avatarı
redbaron

Mesaj manil » 28 Kas 2015, 10:53

Tavrın saldırgan olduğunu düşünmüyorum. Şayet saldırganlık söz konusu ise baştan sona şahsi kanaat içeren yazınıza bakınız.

Şayet bilgilendirme başlığı actiysaniz ona uygun bir tarzda olurdu. Yazınızı okuyan normal zekaya sahip kişi, hayatın olağan akışı içinde bunu marka bazlı entry olarak mı görür yoksa şikayetvar.com entry si mi takdiri forum üyelerine bırakıyorum.

Yazdığım entrynin her satırını tekrar teyit ederim. Verdiğiniz cevapta bunu ayrıca teyit ediyor. Polemiğe girmek istemiyorum bu nedenle bu konu hakkında yazdıklarınıza da artık cevap vermeyeceğim.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj SeRxx » 28 Kas 2015, 11:37

Bence artık konuyu farklı noktalara çekmeye gerek yok.

Tevfik Aydın'a detaylı açıklamaları için teşekkür ederiz.
Bu durumda aklıma takılan bir konu var: Mekanizmaları değiştirilen bu 2 saatin akıbeti ne olacak?

Serhatyal, şahsi düşüncem aradığınız saatin o olmadığı yönündedir. Bence önünüze böyle bir fırsat çıkmışken kendinize biraz zaman verip yeni saatler deneyin; belki de sizi daha çok mutlu edecek bir modele rastlayacaksınız ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj eyimen » 28 Kas 2015, 11:52

Ben aslinda iki tarafi da hakli goruyorum. Bence kritik olan nokta saatin makinasinin baska bir saatin makinasi ile degistirildigi kisim. Oncelikle sunu belirtmeliyim ki ben bu degisiklik onerisini asla kabul etmezdim. Tevfik Aydin Saat bunu musteri memnuniyeti icin yapiyor, kesinlikle iyi niyetli oldugunu dusunuyorum. Ancak musteri bu islemin sonucunda memnun kalmiyor ve muhtemelen bu yuzden de bu hareketi olumsuz yorumluyor. Ama bu degisiklik sonrasi musteri memnun da kalabilir ve buraya cok farkli yorumlar yazmis olabilirdi.

SeRxx yazdı:Serhatyal, şahsi düşüncem aradığınız saatin o olmadığı yönündedir. Bence önünüze böyle bir fırsat çıkmışken kendinize biraz zaman verip yeni saatler deneyin; belki de sizi daha çok mutlu edecek bir modele rastlayacaksınız ;)

Bu yoruma da %100 katiliyorum [emoji106]
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj ozanozi » 29 Kas 2015, 00:52

En nihayetinde yinede Tevfik Aydın saatin esnaflığı ve müşteri memnuniyeti gerçekten takdire şayan :thumbup: . Sonuçta bu yaklaşımı Türkiye'deki saatçilerin %90 ı maalesef sergilemez :? . Aslında benim dikkat çekmek istediğim husus Meistersinger marka saat alacak olan birileri şu satırları okuduysa alır mıydı acaba ? İçinde bir şüphe bir uhte kalmaz mıydı ?. :?: Serhat beyin dikkat çekmeye çalıştığı bir konunda bu olduğunu düşünüyorum. Tabi ki Ömer Beyin de sorumlu davranış gösterip foruma yazması ve saatin arızasının olmadığını söylemesi gerçekten çok önemli çok ince bir davranış. :champ: Ama marka sanki şu aşamada biraz güven endeksi olarak poztiften durağana geçmedi mi :?: :roll:
Her zaman doğruyu söyle, ama her zaman her doğruyu değil.
Kullanıcı avatarı
ozanozi

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 107 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners