TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İstanbul'da Rolex Satan Firma?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İstanbul'da Rolex Satan Firma?

Mesaj 2fast4u » 20 Eyl 2010, 16:45

bizim bahsettigimiz yada benim bahsettigim dubai den ordan burdan alinmis sifir herseyi tamam sadece rhodium faturasi olmayan saatler.(or:rolex icin).Internet sitelerinin apacik seri no su silinmis saatleri hem satip hem afise ettiklerini simdi duyuyorum.Fakat bir arkadasim internetten amerika ya siparis ettigi 2.el saatin numarasi silinmisti.Ne zaman ki saatin servis zamani geldi o zaman anladi yetkili servis bu saat calinti olabilir diyerek saati geri cevirdi. Ulkemizde bu isi yapan zafer vatan veya sadan in bu tarz islere soyunacak firmalar oldugunu sanmiyorum.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj razz » 20 Eyl 2010, 17:06

2fast'in dediğine ben de katılıyorum.. Benim burada Gray Market olarak tabir ettiğim ürünlerin tamamı orijinal ve sıfır saatlerdir.. Tüm kutu, sertifika vs aksesuvarlar saat ile beraber alıcıya teslim edilir .. TR'ye yetkili satıcı kanalıyla giriş yapmış olmamaları dışında, başka bir fark söz konusu değildir.
Gray Market ürünler genelde Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerinden getirilir.. Özellikle bu yolla TR'ye giriş yapmış Rolex'lerin sertifikaları üzerinde üretildikten sonra hangi ülkeye gönderildiği bilgisine erişim sağlayan kodlara bakarak da bu bilgiye ulaşılabilir.Bazı Gray Market Rolex'lerin sertifikası üzerinde saatin satın alındığı bayiye ait bilgiler de yer alabilir.

Saatlerin üretici kodlarının silinmiş bir şekilde satılmasıyla ilgili iki neden vardır;

Birinci neden: ( 2fast'in de dediği gibi ) ürün çalıntıdır veya farklı illegal bir bağlantı söz konusudur..

İkinci neden: Saatin üreticiden sonra ulaştığı parekendeci mağazanın, saati üreticisi tarafından tavsiye edilen parekende satış fiyatının altında bir fiyatla satmak istemesidir.Yine üretici tarafından saatin değerini korumak için konulan alt limitin de altında kalan bu düşük fiyat, markanın yüksek kar marjı ile parekendeci firmayı memnun edecek ancak Rolex'i ürününün etmesi gereken değerin çok daha altında satılıyor olması nedeniyle rahatsız edecektir.İşte bu durumda Rolex tarafından kara listeye alınmak istemeyen parekendeci, saat üzerindeki seri no.sunu silerek kendine ait olan bilgiyi de siler.Rolex ise, liste fiyatının hatırı sayılır nispette altında, online olarak satılan bu ürünü görür ancak bu ürünü piyasaya sunan kişi için bakacağı ilk yer olan seri no.su artık yoktur..

Edit:typo..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Başkan2005 » 20 Eyl 2010, 18:58

Benim için saat orijinal ve sertifikalı oldukça grey market ürünü olmasının bir mahzuru yok. Fakat bu seri numarasını silme olayını tam anlayamadım. Biliyorsunuz Rolex bir süredir saatin seri numarasını alt iki boynuz arasının yanısıra saatin çemberine de yazıyor. Bu numara camdan da rahatlıkla okunuyor. Çember üzerindeki numarayı da mı siliyorlar?

Her halukarda numarası silinmiş saatler bence çalıntı saatlerdir. Yoksa kimse sıfır saatin üzerindeki numarayı silme teşebbüsüne girmez.

Başkan
Kullanıcı avatarı
Başkan2005

Mesaj winterdrops » 21 Eyl 2010, 08:55

Yok zaten afişe edemiyorlar seri numarası silinmiş saatleri. Bazı omega forumlarından okudum kadarıyla, satın aldıktan sonra eline geçince anlıyorsun böyle bir durum olduğunu. Büyük ihtimallede iş işten geçmiş oluyor zaten. Ama böyle saatlerin çoğu hırsızlıktan (hırsızlık malı olanlarda seri numaraları siliniyor haliyle) ziyade tamir görmüş saatler olarak nitelendirilmiş. Tabi ben bu forumun yalancısıyım :D
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Clk » 21 Eyl 2010, 09:40

Bu yüzden internetten hicbir sekilde High-End saat almam. 3 kurus pahali olsun kafam rahat olsun.

Sonucta pazardan dometes almiyoruz ki!!!! High End saat aliyoruz. Bence 3 kurusun hesabina girilmemeli; bu tip riskler alinmamali.

Unutulan diger bir nokta ise Türkiye bir gün avrupa seviyesine gelecek ve kontroller yogunlasacak. Bir gün gümrükte kolunda ki saati nereden aldigin sorulur ise ve saatin vergisinin ödendigi ispatlanmaz/ispatlanamaz ise 10 sene sonra kolunda ki saat icin %18 KDV + ekstra gümrük masraflarini ödemek durumunda kalabilirsiniz :D

Böyle birsey oldugunda Piranha söylemisti dersiniz :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Redliner » 21 Eyl 2010, 13:22

Lüx tüketimde kafa beyin rahat olacak arkadaş. 12000 TL lik saati 10000 e almak herkes ister ama o aradaki fark beyni 2000 TL yerine 10000 TL lik yorarki buda zaten saat 20000 e mal olmuş gibi bir şey olur. Nasıl hesap ama :lol:
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Clk » 21 Eyl 2010, 13:24

:lol: Süper yorum :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: barismismis, onurkoseoglu ve 187 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners