razz » 20 Eyl 2010, 17:06
2fast'in dediğine ben de katılıyorum.. Benim burada Gray Market olarak tabir ettiğim ürünlerin tamamı orijinal ve sıfır saatlerdir.. Tüm kutu, sertifika vs aksesuvarlar saat ile beraber alıcıya teslim edilir .. TR'ye yetkili satıcı kanalıyla giriş yapmış olmamaları dışında, başka bir fark söz konusu değildir.
Gray Market ürünler genelde Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerinden getirilir.. Özellikle bu yolla TR'ye giriş yapmış Rolex'lerin sertifikaları üzerinde üretildikten sonra hangi ülkeye gönderildiği bilgisine erişim sağlayan kodlara bakarak da bu bilgiye ulaşılabilir.Bazı Gray Market Rolex'lerin sertifikası üzerinde saatin satın alındığı bayiye ait bilgiler de yer alabilir.
Saatlerin üretici kodlarının silinmiş bir şekilde satılmasıyla ilgili iki neden vardır;
Birinci neden: ( 2fast'in de dediği gibi ) ürün çalıntıdır veya farklı illegal bir bağlantı söz konusudur..
İkinci neden: Saatin üreticiden sonra ulaştığı parekendeci mağazanın, saati üreticisi tarafından tavsiye edilen parekende satış fiyatının altında bir fiyatla satmak istemesidir.Yine üretici tarafından saatin değerini korumak için konulan alt limitin de altında kalan bu düşük fiyat, markanın yüksek kar marjı ile parekendeci firmayı memnun edecek ancak Rolex'i ürününün etmesi gereken değerin çok daha altında satılıyor olması nedeniyle rahatsız edecektir.İşte bu durumda Rolex tarafından kara listeye alınmak istemeyen parekendeci, saat üzerindeki seri no.sunu silerek kendine ait olan bilgiyi de siler.Rolex ise, liste fiyatının hatırı sayılır nispette altında, online olarak satılan bu ürünü görür ancak bu ürünü piyasaya sunan kişi için bakacağı ilk yer olan seri no.su artık yoktur..
Edit:typo..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "