Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
orakay » 23 Eyl 2010, 18:45
Ben de kendi winder ımı kendim yaptım.
Otomatik saatlerin bir özelliği de pil kullanmamaları ve bir bakıma daha çevreci olmaları. Şimdiye kadar hiçbiryerde güneş enerjisiyle çalışan bir winder bulamadım ve bir winder ın güneş enerjisiyle çalışması fikri bana çok mantıklı geldi. Ben de bir tane yaptım. Üzerinde bir açma kapama anahtarı ve bir de dönüş yönünü değiştiren anahtar mevcut. Güneş enerjisi pilleri ayrı bir panelde ve pencereye asılı duruyor. Gerekirse cihaza direk elektrik de bağlamak üzere elektrik girişinde standart giriş kullandım ama şimdiye kadar gerek kalmadı. Yaklaşık 5 aydır hiç sorun çıkarmadan çalışıyor ve görevini yerine getiriyor; tabi gündüzleri ...

-

orakay
-
nickynick » 23 Eyl 2010, 19:25
Müthiş olmuş Orkun, gerçekten tebrik ederim. Orbita vs gibi markaların fiyatları 3-4 bin dolara kadar çıkarken, senin kendi winder ını kendin yapman süper!!!

Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
-

nickynick
-
cenk » 23 Eyl 2010, 19:44
çok yaratıcı harika olmuş.Tebrikler:D
-

cenk
-
herofb » 23 Eyl 2010, 20:35
eline sağlık çok çok güzel olmuş , bu arada bence ticari olup olmayacağı ile ilgili araştırma yapmalısın
-

herofb
-
Bond » 06 Eki 2010, 08:53
Orakay paylaşım için teşekkürler. Güneş paneli bağlantısı için tebrik ederim

Artık çok düşük fiyatlı winderlar olsada insanın kendi emeği ile böyle bir ürün yaratmasının zevki çok ayrı. Kozmetik açıdanda ilk deneme için tatminkar duruyor.
-

Bond
- Administrator
-
-
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Icarnaceast, Onegin, sasuta ve 187 misafir