TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Omega Seamaster PO Chrono Titanium Liquidmetal Kutu A癟覺l覺覺

襤svi癟re ve Avrupa Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, 襤svi癟re Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii 襤svi癟re ve Avrupa retimi Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kutu A癟覺l覺覺

Mesaj gkarinca » 21 ub 2016, 20:54

eyimen yazd覺:Tissot kutusuna benziyor. T-Touch diyeyim :D

+1
Kullan覺c覺 avatar覺
gkarinca

Kay覺t: 06 Au 2011, 16:43

Mesaj Shinigami » 21 ub 2016, 21:22

lg g watch r olabilir, onun kutusu dikdortgendi. ama kutu daha buyuk gibi bende t-touch +1
Kullan覺c覺 avatar覺
Shinigami

Kay覺t: 02 Haz 2012, 12:10

Mesaj zavarra » 21 ub 2016, 22:54

Hocam kutu noldu ya :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
zavarra

Kay覺t: 13 ub 2011, 22:21

Mesaj TSayiR » 22 ub 2016, 06:10

eyimen yazd覺:Tissot kutusuna benziyor. T-Touch diyeyim :D

++1 :)
@WatchesTNC
Kullan覺c覺 avatar覺
TSayiR

Ya: 40
Kay覺t: 18 ub 2016, 14:17

Mesaj matadormax » 22 ub 2016, 12:09

Omega Seamaster Planet Ocean Chrono 45.5 Titanium Liquidmetal

Bu benim ilk Omega tecr羹bem olduundan d羹羹ncelerimi detayl覺 ekilde aktarmak istedim. Buna bir inceleme g繹z羹yle bak覺labilir mi bilemiyorum. Sadece bilgim nisbetinde nacizane g繹r羹lerimi aktar覺yorum, yanl覺lar覺m olursa ve ustalar d羹zeltirse sevinirim.

Bezel: Seramik i癟erisindeki boluklara liquidmetal olarak isimlendirilen zirkonyum tabal覺 amorf metalin d繹k羹lmesi ve 羹zerine yap覺lan baz覺 繹zel 覺s覺l ilemlerle 癟elie oranla 3 kat daha sert bir yap覺 ortaya 癟覺kart覺lm覺. Seramiin bilinen parlak g繹r羹nt羹s羹n羹n yan覺nda liquidmetal ile birleimi sonucunda bezelde 癟ok farkl覺 ve kaliteli duran bir parlakl覺k mevcut. A癟覺k癟as覺 saati g繹rd羹羹m an vurulmama neden olan bal覺ca etmen de budur. O kadar 癟ok 癟arpmama ramen en ufak 癟izik g繹stermemesi ise ger癟ekten takdire ayan. Bezel hem g繹r羹nt羹s羹yle hem de i癟iliiyle tam manas覺yla m羹kemmel diyebilirim. Bezelin rengi de derin bir mavi olduundan dress watch olarak bile kullan覺labilecek durumda, 癟ok baar覺l覺 olmu ger癟ekten.

Mekanizma: Cal.9300 in-house chronographl覺 bir mekanizma ve 60 saat g羹癟 rezervine sahip. Mekanizman覺n bar覺nd覺rd覺覺 teknolojiler ve buna bal覺 y羹ksek hassasiyeti rakiplerinden s覺yr覺larak ayr覺 bir yerde konumland覺r覺lmas覺n覺 sal覺yor. Kulland覺覺m 1 ayl覺k s羹re boyunca kayda deer bir sapma g繹zlemlemedim. Mekanizman覺n bir癟ok 繹zellii mevcut ve forumda daha 繹nce detayl覺ca verildiinden sadece en 繹nemlilerine k覺saca deineyim.

Si14 olarak isimlendirilen silikon denge yay覺 ile saatin hem manyetik alandan etkilenmesinin 繹n羹ne ge癟ilmi hem de darbe dayan覺m覺 繹nemli 繹l癟羹de art覺r覺lm覺.

Co-axial olarak bilinen eapman sistemi ise, kullan覺lan ya覺n zamanla 繹zelliini yitirmesine bal覺 olarak yaanabilecek hassasiyet sorunlar覺n覺 engellemi.

Mekanizman覺n 癟al覺mas覺 kulaa 10cm kadar yaklamas覺ndan itibaren duyulabiliyor. ark覺n hareketi esnas覺nda ise hafifliinden ve buna bal覺 d羹羹k ataletinden dolay覺 kasada bir sallant覺 hissedilmiyor fakat sessiz 癟al覺m覺yor. ark覺n d繹n羹羹n羹 rahatl覺kla duyabiliyorsunuz. Bence bu bir eksiklik deil aksine 癟al覺t覺覺n覺 hissetmek ve duymak houma gidiyor. Mesela A. Lange&Sohnelerin 癟ark覺 o kadar p羹r羹zs羹z ki ayn覺 tad覺 vermiyor, saatin ruhu yok sanki :) aka bir yana bu konuda zevkler ve renkler tart覺覺lmaz elbette. Kedi-cier ilikisi kurulmas覺n覺 istemem dorusu :D

Kadran: 襤癟ilik yine m羹kemmel okunabilirlii 癟ok iyi. Kullan覺lan superluminova g繹rd羹羹m en canl覺 renklere sahip en baar覺l覺 繹rneklerden birisi kesinlikle. te yandan 6 posizyonundaki tarih g繹stergesinin arkaplan覺n覺n siyah olmas覺 bu saate yak覺mam覺. Siyah yerine ayn覺 derin mavinin kullan覺lmas覺 癟ok daha iyi olurdu diye d羹羹n羹yorum.

Kasa: Titanyumun en salam ve sert ala覺mlar覺ndan birisi olan Grade 5ten imal edilmi olan kasa 45.5mm 癟apa ve 癟elik versiyonun %60覺 kadar a覺rl覺a sahip. Bu b羹y羹kl羹kteki bir saati bilekte ta覺rken kesinlikle olmas覺 gereken bir 繹zellik, ayet bu haliyle bile hafif bir saat deil bence tam ayar覺nda olmu. Kasan覺n yan k覺s覺mlar覺 satine g繹r羹n羹ml羹 yani tralanm覺 ve bu k覺s覺m parlak b繹l羹mlerin aras覺nda belirerek elit bir g繹r羹nt羹 oluturuyor. Saatin yans覺ma yapmayan safir cam覺 arka kapakta da kullan覺lm覺. Mekanizman覺n g繹z羹kmesi bu saatte olmazsa olmazlardan birisi 癟羹nk羹 sahibi b繹yle bir mekanizmay覺 g繹rmek ister diye d羹羹n羹yorum. Kasan覺n i癟ilii tek kelimeyle m羹kemmel. Y羹kseklii ise biraz fazla, daha ince bir kasa ile daha kullan覺l覺 ve 覺k duraca覺n覺 d羹羹n羹yorum. Bunun yan覺nda saatin ayar vidas覺 ve helyum 癟覺k覺 valfinin tam s覺k覺lm覺 konumdayken 羹zerindeki logolar d繹n羹k duruyor. 襤nce bir detay olacak ama bence amblemlerin kasaya paralel durmas覺 gerekirdi.

Kasan覺n malzemesi konusunda ise, malumunuz titanyumun mat dokusu ve kendine has metal renk tonu saate al覺覺lagelmedik farkl覺 bir hava kat覺yor. Bunun yan覺nda titanyumun hafiflii ve hipoalerjenik yap覺s覺(metale alerjisi olan insanlar覺 etkilememesi) 繹nemli 繹zellikleri aras覺nda. 襤lave olarak titanyumun en souk b繹lgelerde bile insan v羹cudunun s覺cakl覺覺na uyum salayarak m羹kemmel bir etkileimde bulunmas覺, korozyon direncinin ve darbe mukavemetinin paslanmaz 癟elie oranla kat be kat fazla olmas覺 bu malzemeyi benzersiz k覺lan dier 繹zelliklerden. Tabi bu kadar art覺s覺n覺n yan覺nda bir eksisi var ki dier hepsini al覺p g繹t羹r羹yor. O da 癟izilmeye kar覺 diren癟siz olmas覺. Piyasadaki bir癟ok titanyum saatin Grade 2 titanyum kulland覺覺n覺 biliyoruz. 羹nk羹 Grade 2 en yumuak ve kolay ilenen titanyum olduundan 癟elik gibi ilem g繹rebiliyor. Ancak bu ala覺m覺n inan覺lmaz kolay 癟izilmesi, saat sahiplerini bir m羹ddet kulland覺ktan sonra mutsuz ediyor.Omegan覺n yeni saatlerinde kulland覺覺 Grade 5 titanyum ise sertlii ve buna bal覺 olarak 癟izilmeye kar覺 direnciyle 繹n plana 癟覺k覺yor. Bu sayede paslanmaz 癟elie g繹re iki kat daha fazla 癟izilme direnci g繹sterebiliyor. Tabi bu ala覺m覺 ileyebilmek i癟in ciddi bir mekanik ilem yat覺r覺m覺 yapmak art. 襤lerleyen zamanlarda baz覺 konservatif 羹reticiler hari癟 t羹m saat 羹reticilerinin gerekli yat覺r覺mlar覺 yaparak bu ala覺ma ge癟eceini d羹羹n羹yorum.

Asa覺da paslanmaz 癟elik ve titanyumun mekanik 繹zelliklerini g繹rebilirsiniz.

316L stainless steel:
Tensile Strength - 485 MPa
Yield Strength - 170 MPa
Hardness - 217 Brinell scale

904L stainless steel:
Tensile Strength - 490 MPa
Yield Strength - 220 MPa
Hardness - 192 Brinell scale

Titanium (Ti-6Al-4V, Grade 5)
Tensile Strength - 1170 MPa
Yield Strength - 1100 MPa
Hardness - 379 Brinell scale

Not: Buradaki deerler ala覺mlar覺n standattaki teorik deerleridir. Yap覺lan baz覺 繹zel 覺s覺l ilemlerle ala覺mlar覺n mekanik 繹zellikleri ciddi oranda art覺r覺labilmektedir. Mesela Rolexin nihai 羹r羹n haline getirdii 904Lnin sertliinin Brinell 繹l癟eine g繹re 300 civar覺nda olduu belirtiliyor.

Kordon: Silikon kordon iki taraf覺nda boylu boyunca uzanan beyaz dikileri sayesinde deriyi an覺mlas覺yor. Mat titanyum deployment klipse sahip kordonun ayar sistemi rahat ve kullan覺m覺 olduk癟a pratik. Corumun 癟ift kilitli devasa klipslerinin bileimde b覺rakt覺覺 derin izlerden sonra Omegan覺n konforu bana ila癟 gibi geldi diyebilirim. Malzemenin salaml覺覺 da 羹st d羹zeyde. Bu kordonun eskiyip deforme olmas覺 pek m羹mk羹n g繹z羹km羹yor; tabi sonucu zaman g繹sterecek.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Aile fotoraf覺:
Resim

Ailenin y羹z karalar覺n覺 ters koydum. 羹nk羹 bu saatler bence 羹st羹n pazarlama eseri ve verilen 羹cretleri kesinlikle hak etmiyorlar.

Sonu癟:
Bug羹ne kadar bir癟ok farkl覺 markan覺n saatlerini kulland覺m ama beni bu ilk Omega saatim kadar memnun eden olmam覺t覺. Bu saat Omegan覺n diverlar覺 aras覺nda amiral gemisi olarak g繹steriliyor. Neden b繹yle olduunu saati kullan覺nca net bi癟imde anlad覺m diyebilirim. Verilen her kuruun hakk覺n覺 sonuna kadar veriyor. Bu zamana kadar Omegay覺 nas覺l denememiim kendime k覺z覺yorum. Bundan sonraki gelecek plan覺mlar覺m aras覺nda ise klasik farkl覺 bir Omega modeli, bir IWC Portugieser veya Jaeger-LeCoultre M.Comp Diving Chrono ve ilerleyen yalar覺m i癟in bir Brequet Classique veya Marine var.
Kullan覺c覺 avatar覺
matadormax

Ya: 42
Kay覺t: 14 Ara 2015, 01:28

Re: Omega Seamaster PO Chrono Titanium Liquidmetal Kutu A癟覺l

Mesaj MertYe » 22 ub 2016, 13:47

Inceleme 癟ok iyi olmu. G羹zel g羹nlerde kullan覺n :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj zavarra » 22 ub 2016, 13:56

G羹zel inceleme, g羹zel saat, g羹zel aile fotografi :lol:

Tebrikler :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
zavarra

Kay覺t: 13 ub 2011, 22:21

Mesaj Anesthesia » 22 ub 2016, 13:57

襤nceleme g羹zel, saat g羹zel,

G羹zel g羹nlerinizde kullan覺n
zg羹r kalana kadar imza mimza yok
Kullan覺c覺 avatar覺
Anesthesia

Ya: 49
Kay覺t: 16 Kas 2012, 17:24

ncekiSonraki

D繹n TSF 襤svi癟re Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot] ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners