TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Deniz Suyu Alan Saate Ne Yapmalı?

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Deniz Suyu Alan Saate Ne Yapmalı?

Mesaj safir » 07 Eki 2010, 00:23

eagle1983tr

siteye katılmanız çok iyi oldu,bizleri değerli bilgilerinizden mahrum etmez sıkça sorulan sorularıda kendiniz başlık halinde açıp bizleri sormadan önce bilgilendirirseniz çok mutlu oluruz

bazı saatler biliyorsunuz dalış için yapılmış saatler bu yüzden markası ne olursa olsun bu özellikteki saati sudan sakınmak ta pek anlamlı değil,ancak bunlar bakım aralığı geçirildiğinde doğal olarak sağlam gibi görünse de su alabilir,bu yüzden suya girmden bakımı yaptırılmalı o ayrı konu

,ama olduda su aldı ,dediğiniz gibi önce makineyi kurutmak en sağlıklı yol olur,peki sonra?
sizin gibi profesyonel saatçilerden değilde saat tamirciliğini baştan savma ve ilkelce yapan ustalar temizlik için benzin kullanıyor,ve pasları kirleri önemli ölçüde azaltıyor ,peki niçin benzini deniz suyu görmüş makineye önermiyorsunuz,benim aklıma gelen mantıklı ya da mantıksız tek ihtimal var;deniz suyu ve benzinin kimyasal tepkimeye girip makineye daha çok zarar vermesi

açıklarsanız çok memnun olurum
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj eagle1983tr » 07 Eki 2010, 00:35

hergün akşama kadar maalesef bu tür saatlerle çok fazla haşırneşir olduğum için saatin mekanizmasının açılıp içine herhangi birşey dökülmesini tavsiye etmiyorum çünki, böyle birşeyi önerdiğiniz zaman bazı arkadaşlar saatin içine vd40 türü pas sökücüler, kolonya, benzin hatta tiner döküp getiriyorlar, saat benzinden dolayı içi yağ dolu olarak geliyor, genelde yeni çıkan mekanik saatlerde plastik kullanıldığı için erime yapıyor veya en iyi ihtimalle kadran ve takvim kısmındaki boyalar kabarıyor ve saati kasadan söktüğümüzde boyalar pul gibi dağılıyor sonrada haliyle müşteriyle papaz oluyoruz.
Kullanıcı avatarı
eagle1983tr

Mesaj Bond » 07 Eki 2010, 05:36

Eagle aramıza hoşgeldin, Başkan 2005 konuyu sadece örnek olması açısından açmış. Kendi kullandığı saatler için değil. Sahte ürünlerle zaten ilgilenmiyoruz. Bir hatalı montaj, eskime yada farklı bir sebeple su aldığında ne yaparız diye merak etmiş. Mesajındaki saatle denize girmek aptallıktır ifadelerini akıl işi değildir olarak değiştirdim. Elbette sahte ve su geçirmezliği olmayan bir ürünle denize girmek komik olur, zaten plajlarda yazın sahteciler hep belli oluyor, banada hep absürd gelmiştir.

Oris, Rolex, Tag, Omega vb markaların WR modelleri ile denize girmenin ise akıl işi olmadığı senin kişisel düşüncen olabilir tabii ki ama o zaman burada saatlerini denizde kullanan herkese aptal demiş olursun ki TSF'de yanlış anlaşılmaları önlemek için hitap tarzımıza hepimiz çok dikkat ediyoruz. Elbette espri olarak bir çok eğlenceli mesajda bulunmakta ama bunun farkını okudukça ayırt edersin. :) Bu arada tamir konularında verdiğin bilgiler için teşekkürler, birçok kişi için faydalı olacaktır.

Saatlerin su ile ilişkisi derinlik, basınç, dalış konusu tarihi çok eskilere dayanan bir olgu. Bu ürünler suya girebilecek şekilde tasarlanıp üretiliyor. Bu kadar basit bir malzemenin su almayacak şekilde üretilmesi zaten çok kolay, bana göre belli spesifikasyonlarda üretilmiş ve çeşitli klasmanlarda su geçirmez ibaresi olan bir saati suya sokmamak yada denize girerken çıkarmak mantıksız. Tuzlu sudan arındırmak vb konulara katılıyorum ama bu zaten çelik ve tuzun ilişkisi ile alakalı, denizaltı çeliğinden bile yapılan saatler var. WR ve saatler, helium valve vb olgular hakkında birçok konu var forumda, ilgini çekiyorsa okuman faydalı olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mlm » 07 Eki 2010, 05:51

Ah Colortime Üstad ah, gönlüme düştün, buradan sana kucak dolusu sevgi ve saygı yolluyorum.. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Clk » 07 Eki 2010, 08:00

Neden arkadasin bahsettigi saat %99 imitasyon olsun ki? Unutup tepeyi tam sikmadan denize girilirse 3900 metrelik Sea Dweller bile su alir.

Bence gayet mantikli bir soru yöneltilmis. Bir gün hepimizin basina gelebilecek bir olay. Cevabi hakkinda en ufak bir fikrim yok ama ben kisa süreli temasin mekanizmayi cok derinden etkileyecegini düsünmüyorum.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj herofb » 07 Eki 2010, 08:18

aah ahh benim 1000 mt'lik canım ORIS ' im neden hep vb markalar sınıfında oluyor şöyle bir kere yazsanız ORIS diye de sevinsek :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Bond » 07 Eki 2010, 08:34

Başa ekliyorum Herojd :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 07 Eki 2010, 08:41

Acc yazdı:Bir saat satıcısı olan arkadaşım bu konu ilgili '' Denizde su aldıysa deniz suyu ,havuzda aldıysa havuz suyu dolu bir kavanoza koy ve bana getir '' demişti...

Internette biraz arastirinca en mantikli cevabin Acc arkadasimizdan geldigini görüyoruz. Klor, deniz suyunun asitik yapisini nötrlestirdigi icin güzel bir yöntem. Saatinizi bu tip durumlarda korumanin en mantikli yolu. Tesekkürler Acc :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners