TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

300 TL Bütçe Seviyesi Otomatik Saat Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 300 TL Bütçe Seviyesi Otomatik Saat Tavsiye

Mesaj Kaans » 06 Eki 2010, 15:33

pavese yazdı:
Kaans yazdı:en sonunda Orient New Multi Year Calendar 2EU00002TW modelinde karar kıldım. Gittigidiyor'da 150.- Tl'ye aldığım saatime gerçekten aşık oldum... Aynı zamanda şimdiye kadar kullandığım çapı en büyük saatim oldu kendileri...

Çok uygun almışsınız. Çapı tepe hariç kaç mm?

Herkese bu sıcak hoşgeldin mesajları için çok teşekkür ederim. Saatimi henüz kullanmaya başlayamadım çünkü kayışını ayarlatmam gerekecek. Saatin çapı tepe hariç 44 mm. ve bütün saatlerim içinde tik tak sesi en hoş saatim... otomatik saat konusunda pek tecrübem olmadığı için izlenimlerimi ancak oluştukça yazabilirim. Hatta bir sorum olacak çünkü kullanım kılavuzunda bu konuda pek bir şey yok. Üst taraftaki ay göstergesinin çalışma mantığını pek çözemedim. Şu anda Ekim göstergesinin altına "10" rakkamını getirdim ama doğru yapıp yapmadığımdan emin olamıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek varsa sevinirim... Tekrar hoşbulduk... Böyle aktif bir forumun içerisinde olmak çok güzel...
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj pavese » 06 Eki 2010, 16:07

aşağıda günlerle ilgili kısımda da günü (wednesday) ilgili yere (6) getirip sonra da saat 3 pozisyonundaki kurma kolundan hemen yanındaki tarihi 6'ya getirip saate de am pm için tur attırman lazım muhtemelen. Sonradan kendiğinden ilerleyecektir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj pavese » 06 Eki 2010, 16:14

peki Oct çerçevesinin altına 10'u getirince alttaki çarkta da 6'nın olduğu yere Wednesday geldi mi?
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj Kaans » 06 Eki 2010, 17:24

pavese yazdı:peki Oct çerçevesinin altına 10'u getirince alttaki çarkta da 6'nın olduğu yere Wednesday geldi mi?

Evet geldi. Saat 2 yönündeki düğme çevirmeli değil basmalı her bir basışta hem alt tarftaki gün hem üst taraftaki ay göstergesi bir adım ilerliyor. Ben alt taraftaki gün göstergesinin ayarını Ekim ayına göre yaptım ama üst tarafın mantığını tam çözemedim. :?
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj pavese » 06 Eki 2010, 17:45

Üst taraftakinde bir kere yılı doğru aya getirip ayarladıktan sonra, aşağıdaki ayın tarih ve günü tablosu kendiliğinden ayarlanıyor. Burası zaten bir ay boyuna sabit kalacak. Sonra hemen saat 3 yönündeki klasik tarih ilerledikçe ay devrederken çarklar yukarıdaki ay ve aşağıdaki tarih gün çarkını değiştirecek. Siz 3 yönündeki tarihin gününü öğrenmek için aşağıdaki o tarihe gelen kısımdaki hattın üstüne gelen günü okuyacaksınız. Bir nevi ajanda gibi...
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj Kaans » 06 Eki 2010, 18:29

Evet haklısın, zaten bu saatte beni cezbeden bu oldu. Hem son derece sade hem işlevsel hem de son derece şık. Birde bu saat neredeyse şimdiye kadar kullandığım bütün saatlerden çok daha hafif... Çapı diğerlerinden daha büyük olmasına rağmen ! Zaten bu pazar küçük bir fotoğraf stüdyosu kuracağım ve hem makro hem de estetik fotoğraflarını çekeceğim saatlerimin... Şöyle siyah saten üzerine güzel fotoğraflar çekelim, gözlerimizin pası silinsin biraz... Bu arada açıklamaların için çok teşekkür ederim Pavese...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj pavese » 07 Eki 2010, 08:41

Rica ederim :)
Artk kullanıcı saat incelemeleri bölümünde resim ve inceleme yazını bekleriz.
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj kamotropi » 25 Oca 2011, 13:19

coskunarici yazdı:merhaba arkadaşlar
uzunca sayılacak bir süre araştırma yaptıktan sonra otomatik saat konusunda ister istemez çin malı veya kısmen çin malı alma ihtimaliniz yüksek (pahalı modeller almaz iseniz) bunun için bende çin markası olan bir saat aldım Tao international .Ürün ile ilgili satıcıdan aldığım bilgi seagull 25 serisi makinalı olduğu ve 33 taşlı olan makinadır.Hassasiyet olarak 20sn olarak verdi.Ürünün fiyatı oldukça makul 90dolarve daha da önemlisi 48 saattir test ediyorum sürekli kolumda kullanarak 1sn şaşma yok diyebilirim.Ucuz ürünler sınıfında kesinlikle tavsiye ederim kalitesi sonderece tatminkar.ürün fotoları link: http://store.taowatch.us/TAO-074WD.aspx
Resim,Resim,Resim,Resim

Bu saati kendi sitesindenmi aldınız? ne kadar zamanda geldi ve hala kullanıyosanız biraz daha bilgi verirmisiniz. diğer saatler bizim bütcemizi zorlar bu tarz özellikle kullandığınız saatler varsa tavsiyeleriniz bizim için önemli olacaktır.
Kullanıcı avatarı
kamotropi

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Okanito ve 90 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners