TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Deniz Suyu Alan Saate Ne Yapmalı?

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Deniz Suyu Alan Saate Ne Yapmalı?

Mesaj herofb » 07 Eki 2010, 08:58

çok naziksiniz sayın bond,gerçekten bir MI6 kültürü seziyorum :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj razz » 07 Eki 2010, 10:49

mlm yazdı:Ah Colortime Üstad ah, gönlüme düştün, buradan sana kucak dolusu sevgi ve saygı yolluyorum.. :)

Ne kadar bariz bir fark değil mi?
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mlm » 07 Eki 2010, 17:49

@razz, buradan kendisine tekrar selam yollayalım, özledik, bayadır da gözükmüyor..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj safir » 07 Eki 2010, 18:44

dediğine göre işi başından aşkınmış o yüzden biraz bakıp çıkıyordu 2 gün önce,insan gerçekten hakkını veren usta olunca boş kalmıyor haliyle...
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj Başkan2005 » 07 Eki 2010, 20:27

Arkadaşlar,

Aynı soruyu yabancı bir foruma sordum. Gelen tavsiyeler:

1. Su alan saat içi pirinç dolu bir kavanoza konulup saat servisine gidene kadar bekletilir. Pirinç su çekme özelliğine sahip olduğundan.

2. Saat içi tatlı suyu dolu bir kavanoza konur.

3. Saatin arka kapağı açılıp mekanizmanın kuruması sağlanır.

4. Saatin arka kapağı açılıp mekanizmaya WD-40 sıkılır.

Artık bu önerilere katılıp katılmamak sizlere kalmış.

Başkan
Kullanıcı avatarı
Başkan2005

Mesaj razz » 07 Eki 2010, 21:35

WD40 konusuna katılımıyorum zira çözücü özelliği bu kadar yüksek bir solventin kaplama, serigrafi ve benzer yüzeysel işlemler görmüş parçalarda tahribat yapacağına eminim.
Örn. WD40'ı bir arkadaşım hatcback arabasının bagaj amortisör bağlantılarında kullandı.. Akan/damlayan WD40 kalıntıları boya kodu vs. bilgilerin yer aldığı etiketi okunmaz hale getirdi..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj eagle1983tr » 07 Eki 2010, 21:36

aptal kelimesini küçültme veya kişisel hakaret anlamında kullanmadım, yanlış anlaşılma veya alınganlık olduysa kusuruma bakmayın arkadaşlar bu birincisi..
antalya bölgesinden foruma katılan başka saatçi arkadaşlar varmı bilmiyorum varsa söylesinler lütfen, özellikle yaz aylarında elimize gelen saatlerin %90'ı deniz suyu ile geliyor, müşteriye saat su almaz dendiğinde denize, banyoya bulaşık suyuna aklınıza ne gelirse giriyor, elimde çok sayıda dalgıç saati hurdası var, tuzdan, deterjandan vb den dolayı (hatta bazen kalıntıyı çıkartmak için sıkılan vd40 tan ve sokulan toplu iğnelerden dolayı) sensörleri bozulmuş saatler.
herkesin kendi kişisel görüşürdür tabikide benimkide amacı dışında üretilmiş bi saatin sırf üzerinde 100m özelliği var diye oltanın ucuna takılıp denize sallanmasından yana değil, verdiği paraya acımayan arkadaşlara tabikide tavsiye ediyorum çünki onların sayesinde ekmek yiyoruz o ayrı bi mevzu. ama üstüne basa basa söylüyorum üzerinde 1000m dahi yazsa helium valvede olsa (ki essence yeni bir model çıkarttı siparişini verdim burdada paylaşırım 280$ etiketle 1000m özellikli helium valveli) su geçirmezliği sağlıyan contaların bi ömrü var ki kullanıma göre değişir bu süre, ben şahsen saati su almadan önce contaları yenile diye saatini düzenli bi şekilde bakıma getiren bilinçli kulanıcılarla pek karşılaşmıyorum, milyonda 1 belki.. üsluptan rahatsız olanlar olduysa kusuruma bakmayın tekrar herkes aynı karakterde değil maalesef.

forumu fazla kurcalamadım burda vardır mutlaka ama yinede ben haddim olmayarak hatırlatim çoğu insan yanlış biliyor saatin üzerinde 100m ibaresi var diye saati oltaya takıp sallayanlar var benim olduğum yerde.
100 m özelliği siz 100 metreye dalabilirsiniz demek değildir.

Resim

Resim

Resim

tabi yinede herkesin tercihidir saygı duyarım.
Kullanıcı avatarı
eagle1983tr

Mesaj Başkan2005 » 07 Eki 2010, 21:53

razz yazdı:WD40 konusuna katılımıyorum zira çözücü özelliği bu kadar yüksek bir solventin kaplama, serigrafi ve benzer yüzeysel işlemler görmüş parçalarda tahribat yapacağına eminim.
Örn. WD40'ı bir arkadaşım hatcback arabasının bagaj amortisör bağlantılarında kullandı.. Akan/damlayan WD40 kalıntıları boya kodu vs. bilgilerin yer aldığı etiketi okunmaz hale getirdi..

@Razz,

Bana bu önerilerden en mantıklısı saati tatlı su dolu bir kavanozda bir süre muhafaza etmek gibi geliyor.

Başkan
Kullanıcı avatarı
Başkan2005

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners