TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Mesaj thistle » 26 Şub 2016, 18:29

Konuyu baştan itibaren okudum. Konuyu okumadan önce doğrusu valjoux 775x mekanizmaların 2824 mekanizmalara göre daha kaliteli olduklarını zannediyordum. Gerçi bana hala da öyle geliyor ama bunu ustalara sormak istedim. Soruyu daha netleştirmek adına Hydroconquest' in Chronograph modellerinin çoğunda 7750, diğer modellerinin çoğunda da 2824-2 mekanizma kullanılıyor sanırım. Bu ikisi arasında görselliği ve tercih meselesini bir kenara bırakırsak kalite farkı var mıdır acaba?
Kullanıcı avatarı
thistle

Mesaj kilimanjaro » 26 Şub 2016, 20:30

7750 oldukça titrşimli bir mekanizma başkada bir fark olduğunu sanmıyorum.Benim geçen yıl aldığım panerai PAM 90 da da 7750 kullanılmış.Ancak saat chronograph değil ... ilginç !!
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Cct » 26 Şub 2016, 21:13

7750 modülsüz bir kronograf mekanizmadır. Yani direkt kronograf olsun diye tasarlanmıştır.

Eksileri çok kalın olması, kilimanjaro'nun dediği gibi rotorunun tek yönlü kurma yapmasından dolayı gürültülü ve titreşimli olmasıdır.

PAM90'da kullanılmasının sebebi small seconds fonksiyonunun mekanizmada modifiye yapmadan kullanılabilmesi. Güç rezervinide ufak bir modifikasyonla çözmüşlerdir :thumbup:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Hellhound » 27 Şub 2016, 09:35

7750 dediğin Panasonic GD92 gibi titriyor... Rotasyonu fazla olmayan veya saati günlük kullanacak kişilere önereceğim bir mekanizma değil.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj kilimanjaro » 27 Şub 2016, 11:45

Cct yazdı:7750 modülsüz bir kronograf mekanizmadır. Yani direkt kronograf olsun diye tasarlanmıştır.

Eksileri çok kalın olması, kilimanjaro'nun dediği gibi rotorunun tek yönlü kurma yapmasından dolayı gürültülü ve titreşimli olmasıdır.

PAM90'da kullanılmasının sebebi small seconds fonksiyonunun mekanizmada modifiye yapmadan kullanılabilmesi. Güç rezervinide ufak bir modifikasyonla çözmüşlerdir :thumbup:

Hatırlarsan Can , ben saati aldıktan sonra 7750 olduğunu öğrenmiştim.( içinizden salakmışsın diyen olursa kabulumdür :lol: )
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Cct » 27 Şub 2016, 14:36

Nereden bileceksin abi OP bilmemne diyip veriyorlar :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners