TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj mertk » 07 Mar 2016, 12:09

Evet biraz sistemli oldu mvurucu :champ: :champ:

Olsun herkes gormüş fikir edinmiş oluyor, bence bu başlığa güzel bir destek versek en güzel başlıklardan biri olur, görmediğimiz model kalmaz

Sağol o2o, ameliyata gireceğim, elektrik elektronik müh. ben , doktor değil ama olsaymışım keşke hep diye düşünüyorum hala :lol:
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj mertk » 07 Mar 2016, 12:17

Tesekkürler clk, bende saatlerde ağırlığı sevmem aslında, dediğine katılıyorum bende.

Dediğim gibi genelde klasik saatlerde hep küçük çaplı, hafif saatler isterim.

Yani onu tam ağırlıklada nitelendirmek doğru olmaz, bilmiyorum ama bana po daha klas bir saat gibi geldi. Rolexe çok fazla beklentiyle girdiğimden olabilir.

Ama bu tercihim sırf diverlar için geçerli, diğer saatlerde geçerli değil. Ben teknede kullanmak için daha bir tool watch görünmlü bir şey aradığımdan bu şekilde yönelmiş olabilirim.

Birde cüsseli ve kollarım falan baya kalın olduğundan küçük çaplı ve kasa yapısıda buna uygun saatler komik gözükebiliyor, yoksa bende çap olarak küçük saatleri seviyorum ama nerxe denesem herkes bu size küçük geldi gibi tepkiler alıyorum, benide baydı ondan.

Bu arada hydrodan daha küçük çaplı ve konforlu bir saat almak için çıktığım yolda daha ağır daha büyük 44 mm bir retrograde ile döndüm. 41 mm alıcaktım ama etrafımdaki herkes bana çok küçük, sende çoçuk saati gibi teprikler alınca benimde kafam 44 mm kaydı.
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj MertYe » 07 Mar 2016, 12:19

Ben ağırlık meselesini tercihe bağlı olarak değerlendiriyorum. Mesela Baran'ın sahip olduğu Chopard'ın bende limitli titanium modeli vardı vakti zamanında. Baran'a titanium olana baksana hem limitli dediğimde titanium saatler hafif olduğu için ona daha az kalite hissiyatı verdiğini söylemişti.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj khef » 07 Mar 2016, 14:07

MertYe yazdı:Ben ağırlık meselesini tercihe bağlı olarak değerlendiriyorum. Mesela Baran'ın sahip olduğu Chopard'ın bende limitli titanium modeli vardı vakti zamanında. Baran'a titanium olana baksana hem limitli dediğimde titanium saatler hafif olduğu için ona daha az kalite hissiyatı verdiğini söylemişti.

Ağırlık hususu beni de etkiliyor. Bundan sonra titanyum saat kullanabileceğimi sanmıyorum. Mesela Astronların titanyum modelleri oyuncakmış hissi veriyor. Tabi bu demek değil ki agır saat kalitelidir. Ama tercihlerde etki eden bir unsur oldugunu düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj zafeer » 07 Mar 2016, 14:21

MertYe yazdı:Ben ağırlık meselesini tercihe bağlı olarak değerlendiriyorum. Mesela Baran'ın sahip olduğu Chopard'ın bende limitli titanium modeli vardı vakti zamanında. Baran'a titanium olana baksana hem limitli dediğimde titanium saatler hafif olduğu için ona daha az kalite hissiyatı verdiğini söylemişti.

+1
Bu konudada' bu doğrudur boyle olması gerekir' gibi genellemeler yapmanın çok yanlış oldugunu düşünüyorum
Tamamen kişisel begeni kişisel tercih meselesi
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj mertk » 08 Mar 2016, 20:59

Şimdiki butiğimiz;

Yazı biraz geçikti kusura bakmayın, ameliyattan sonra yeşil reçete ağrı kesicilerle anca kendime gelebildim, iyi dilekleriniz için tekrardan teşekkürler.

Jaeger Lecoultre

Saat sektöründe en büyükler dersek bunların arasına JLC'de kesinlikle olmalı.

Bence PP,AP,VC,Lange ve JLC 5 büyükleri oluşturuyor. Finishing konusunda biraz daha aşağıda olarak lanse edilsede; bende buna bazı saatleri için katılıyorum; mekanizma konusunda bence dünyada 1 numaralar.

Mekanizma görselliğinde yine biraz eksiklikleri var diyebilirim, Patek gibi markalarla karşılaştırırsak. Ama bir JLC'niz varsa bence elinizde en güvenilir çalışan ve çalısacak bir saati tutuyorsunuz demektir. Aynı zamanda diğer büyük markalarada mekanizma temin ettiğini belirtmeliyim.

Aklımdaki her modeli bulamadığım için bende olanlarla yetinmeye çalıştım.

Butikteki ilgilenen arkadaşında gayet ilgili ve hoş sohbet olduğunu söylemeliyim.

Reserve De Marche Ultra Thin

Güzel bir saat, çelik kasası aklımda olan bir modeldi, bulamadığım için altın kasayı denedim.

Ama beni çok etkilemedi, saniye kısmındaki artı şekilinide saate pek yakıştıramadım.

Çelik için liste fiyatı:7500 euro civarı

Altın: 14.000 euro civarı olması lazım.

Grande Reverso Night & Day

Aklımda olan bir model değildi, görünce denedim.

Normal Grande Reverso'lara göre biraz daha küçük kasaya ve farklı bir deri kayışı sahip.

Otomatik bir model, saat gerçekten şık ama benim seçeceğim reverso olmaz.

Arkası gravür için tasarlanmış. Bunun yanında bu saati incelememle birlikte bir şey farkeettim ki, Jaeger LeCoultre yazısı direkt kadrana yazıldığında çok daha hoş oluyor.Bazı modellerde bir kabartmanın içine yazılıyor, bu bence görsellik kısmını biraz düşürüyor.Onun yanında saatteki JL logosu altın renkten olması saate çok daha güzellik katıyor.

Grande Reverso Duo

Çift kadranlı bir model. Bu saatte dediğim gibi logo kabartma üstünde ve JL logosu çelik renginde.

İki kadranda benim zevkime hitap etmedi.

Grande Reverso 976

Aklımda olan bir modeldi, ama yine pek etkilenmedim.Saatte kahverengi kayış vardı, normalde siyah oluyor diye biliyordum.

Yine logo yukarda bahsettiğim gibi daha gösterişsiz bir şekildeydi ve saatin görselliğini biraz düşürüyordu.

Arka tarafta ise kalibreyi görebileceğiniz safir cam var. Kurmalı bir model.

Liste fiyatı:7.500 euro civarlarında olması lazım.

Grande Reverso Calender

Finishing olarak en üstün düzeye sahip saatti.Gerçekten muazzam gözüküyordu. JLC bence bu saat ile Reverso modellerinin en güzelini yapmış.

Bütün JLC Reversolarda bulunan mavi kollar kendini gayet güzel gösteriyordu. Altın renkli JL logosu ile çok daha ortaya çıkmışlardı.

Aynı zamanda direkt kadrana yazılan Jaeger LeCoultre yazısıda çok daha gösterişli olmuştu.

Ay fazı ve Annual Calender'a sahip bir model olması lazım.

Arka kısımda kalibreyi göstermek için safir cam kullanılmış. Görsel olarak, en gösterişli kalibreye sahip modeldi. Tabi aralarında en pahalı olan modelde buydu.

Bence en güzel Reverso modeli, kesinlikle ilerde koleksiyonuma katmayı düşünüyorum.

Ben bu saati kot pantolon, Tshirtlada takarım valla, bana göre dikdortgen bir kasaya sahip olmasıyla birlikte, bileklik gibi gözükme havasını sağlıyor.

Liste Fiyatı:11.000 euro civarı

Şimdide fotoğraflar gelsin...

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj kilimanjaro » 08 Mar 2016, 21:52

Mert tekrar oraya git ve jlc diver lara bak lütfen
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj mertk » 08 Mar 2016, 21:58

Abi bidaha gidişimde bakarım, koyarım buraya senin için fotoğrafları.

Ama bana göre JLC, Reversodur diyorum.
Kullanıcı avatarı
mertk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: farukceyhan ve 239 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners