egemen74 yazd覺:Herkese merhaba,
Forumda daha 繹nce yazmam覺t覺m fakat keyifli ve bilgilendirici bir yer. Bal覺k a癟mak istemedim ve sorumu yazmak i癟in en uygun yer buras覺 gibi geldi.
Maurice Lacroix marka bir saat beendim.
Maurice Lacroix Men's Pontos Automatic Silver-Tone Dial Power Reserve Display Linki eklemiyorum fakat T羹rkiyedeki yetkili sat覺c覺s覺 olan firma (saat & saat) beendiim saatin maazalar覺nda indirimde olduunu ve son fiyat olarak 5.425 TL diyor. 襤nternette biraz ara覺rd覺m ve amazonda ayn覺 saati 900USD (yakla覺k 2.700 TL) civar覺nda bulabiliyorum.
Amazondan daha 繹nce al覺 veri yapt覺m fakat saat konusunda fiyat fark覺n覺n bu kadar fazla olmas覺ndan dolay覺 biraz kukuland覺m. Sat覺c覺n覺n ad覺 "WorldofWatches" ve g繹rd羹羹m kadar覺yla ayn覺 markan覺n bir癟ok saatini sat覺yor. Amazonda sat覺lan saatlerin sahte ya da tamir g繹rm羹 羹r羹n olma ihtimali var m覺? Bu t羹r bir saat i癟in amazondan al覺 veri yapmak g羹venli midir?
Teekk羹rler

Merhabalar;
Amazon.com'da saticinin referanslarina bakin, iyi yorumlar arasinda tarih farki olmasina dikkat edin. Bunu soylememin nedeni bir ihtimal saticinin kendi arkadaslari/tanidiklari iyi yorumlar yazmis olabilir. Oyle yapan saticilarda genelde iyi yorumlar ayni gun icerisinde oluyor.
Ote yandan, Turkiye Gumruk Mevzuati geregi 150 USD ustundeki alimlar gumruk incelemesine tabi tutuluyor. Yani saatiniz gumruge takildigi zaman - ki takilacaktir - bu saatin fatura bedeli uzerinden %18 KDV ve %2-7 gumruk vergisi dogacaktir. Bu da size tahminimce alacaginiz fiyata ek %20-25 masraf getirecektir. Benim tahminimce amazondan siparis ederseniz 1125 USD odemeye ve kargoyu beklediginizden 2 hafta gec almaya hazirlikli olun.
Son bir tavsiye, saat & saat disinda ML satan magazalardan daha dusuk fiyat alabilirsiniz, denemekte fayda var.
Tesekkurler.