TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steinhart vs Hamilton

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Steinhart vs Hamilton

Mesaj yusufragip » 12 Eki 2010, 01:20

Orientten sonra bir adet pilot saati almak istiyorum 2 adet saat kafama acayip derecede yatti ufak tefek farklar disinda tarz olarak ayni yanlioz hangisni sececegime karar veremedim ikiside ayni fiyata ozellikleri ve linkleri atiyim :

http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=229&Sel_ID=27#229

http://www.hamiltonwatch.com/webapp/en-us/collection/?c=KA&y=14&p=130

Arada kalma nedenlerim Steinhart in lume si harika bunun disinda kasa capi 47 mm bunlara ek olarakda kolda gayet rahat durdugunu komforlu oldugnu biliyoruz . Hamilton ise daha once hic koluma takmadim hic bir bilgim yok lume konusuna onem veriyorum ve lumesi hakkinda hic bir bilgim yok bunun disinda bana arti olarak gelen kisimi ise kadran cok yogun bu nedense ilgimi cekti kullanmayacak olsam nedense komplike olmasi daha mutlu edicek kasa capi 44 mm . Ayrica hamilton lefty bir saate benziyor bu yonden farkli olmasida benim hosuma gidiyor cunku ben saati sag koluma takiyorum .

Sonuc olarak optik olarak ikisininde yuzde 50 sansi var bende fakat bildigniz gibi daha yeni oldugum icin hangisnin lumesi daha parlak , meknanizma olarak hangisi daha iyi bilemiyorum hem hamilton hemde steinhart kullanan yada ayri ayri sahibi olanlarin fikirlerini bekliyorum ikisinide almayi dusunmuyorum onun icin birini secmem lazim :)
Kullanıcı avatarı
yusufragip

Re: Steinhart vs Hamilton

Mesaj Archezia » 12 Eki 2010, 04:30

Khaki Navy Regetta al gösterdiğin iki saati de eziyor bence => http://www.hamiltonwatch.com/webapp/en- ... y=80&p=219
Zaten ikincisine çok benziyor. Yalnız bulabilir misin Türkiye'de bilmiyorum. Bir sitede buldum : http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=4131&IID=127777 Ama güvenilir bir yer midir? O konuda net bir fikrim yok. Benim duyduğum duyumlar pek olumlu değil.Stoklarında olmama ihtimali yüksek. Tabi sana kalmış, istersen bir gözat sonuçta sadece duyumlardan bahsediyorum.

Senin gösterdiğin hamiltonun değil ama bu bahsettiğim saatin lume fotoğrafını buldum. Akrep yelkovan falan aynı sanırım o yüzden bir fikir verebilir belki... Senin istediğin hamiltonun mekanizması nedir bilmiyorum ama bu sınıftaki saatler gördüğüm kadarıyla Valjoux 7750 oluyor genelde. Sanırım bu da öyledir.

Resim

Resim
En son Archezia tarafından 12 Eki 2010, 04:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Archezia » 12 Eki 2010, 04:48

Ayrıca steinhart sitesinde bir sorun var heralde açılmıyor... Hamilton distribütörün sitesinde peşin 2400 TL gözüküyor. Steinhartın hangi saatiyle aynı fiyat merak ettim special edition falan mı acaba? Eğer o kadar bütçen varsa daha farklı tavsiyeler de gelecektir bence. Mesela 2fast4u'nun yeni açtığı bir konu vardı. Fiyat 3000 TL => viewtopic.php?f=12&t=3818

Sen zaten bakmışsındır ama yine de hamiltonun daha has bir pilot saatiymiş gibi gözüken(en azından bana) saatleri gözüme ilişti => http://www.saatvesaat.com/urun.asp?id=2 ... HM70615733
http://www.saatvesaat.com/urun.asp?id=2 ... HM77565533
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj yusufragip » 12 Eki 2010, 08:58

Tessekkurler Arc .... Iki saatte assagi yukari 1500 liraya alinabiliyor. . Bu tarz yuksek fiyatli
Urunlerde bir kac magazaya gidip pazarligi kizistirinca cok buyuk indirim alabiliyorsunuz . En son
2300 liralik seiko premier moon phasi 1300 e birakiyorlardi eminonunde vanlilara soyledigimde
1200 e birakacagini Soyledi . Sorup en iyi fiyati aradigimizda hakkaten guzel fiyatlari elde ediyoruz .
Kullanıcı avatarı
yusufragip

Mesaj herofb » 12 Eki 2010, 09:17

bu fiyat aralığında Oris verelim :) hatta TSF SE için ayırdığım bütçe olmasaydı aşağıdaki Oris BC3 Advanced, Day Date 'i almış olacaktım,Pırlant'ta inceledim duruşu da çok güzel ve fiyatı da sanırım 1000 TL civarlarıydı

Resim
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj 2fast4u » 12 Eki 2010, 10:29

herojd biraz oris ten ayri duralim ki degerini bilelim :)saka bi yana steinhart pilot modellerinde fanatigi hayli fazla bir marka denemeye deger.Fakat konuyu acan arkadasimiza hem markayla tanismasi adina hemde ayirdigi butce bakimindan tek kelimeyle oris bc4 serisi oneriyorum
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj herofb » 12 Eki 2010, 11:53

2fast4u kesinlike katılıyorum bütçeyi biraz daha arttırdık mı bc4 mükemmel bir seçenek olur.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj yusufragip » 12 Eki 2010, 12:23

2fast ve herojd tavsiyesiniz icin cok tesekkur ederim fakat benim ayirdigim butcenin cok cok ustune cikar oris :) Hamiltonu 1600 civarina alabilcegimi tahmin ediyorum daha tam bi fiyat arastirmasi yapmadim saatvesaat paladium subesine baktım model yoktu fakat fiyat 2200 e 6 taksitti :) Nasıl olsa orientim kolumda cokta acele etmiyorum sindire sindire en hosuma gideni alicam :)
Kullanıcı avatarı
yusufragip

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 127 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners