TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tur Zamanı, Derinlik ve Yükseklik Ölçen Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tur Zamanı, Derinlik ve Yükseklik Ölçen Saat Tavsiyesi

Mesaj serhan07 » 13 Eki 2010, 10:14

iyi günler

saatler hakkında fazla bilgim olmadığından dolayı sizlerden yardım almak istedim. ben bir yüzme antrenörüyüm, bu yüzden kronometre ile çalışmam gerekiyor ama saat dışında kronometre taşıyamıyorum çünkü sağda solda unutup kaybediyorum :) internette biraz araştırıp lap zamanı tutabilen saatler buldum ancak bazılarının fazladan işlevleride var. mesela kimisi dalış için derinlik ölçüyor kimisi tırmanışta yükseklik ölçüyor gibi... bir türlü karar veremedim. acaba sizden tavsiye alabilir miyim? ben lap zamanı tutabilen ve ayrıca doğa sporlarıylada uğraştığım için derinlik ve yükseklik ölçebilen bir saat önerisi rica ediyorum. örneğin Casio Sea Pathfinder SGW-300HD-1A diye bir model var ama yeterli yorum ve bilgi bulunmuyor. yardım ederseniz çok sevinirim...
Kullanıcı avatarı
serhan07

Re: Tur Zamanı, Derinlik ve Yükseklik Ölçen Saat Tavsiyesi

Mesaj Bond » 13 Eki 2010, 10:40

Serhan07 TSF'ye hoşgeldin. Bu konuda Casio ve Suunto markalarından modeller bulabilirsin seninde belirttiğin gibi. Şu an spesifik olarak bakamadım tüm modellere fakat linkteki konuyu incelemenin faydası olabilir. Video'daki PRG 130 / PAW 1500 modeli istediğin tüm özellikleri barındırıyor sanırım ama senin sorduğun modelden oldukça pahalıdır. Serinin en üst versiyonlarından biri diyebilirim. Twin sensör HD 300 uygun fiyatı ile sanırım yükseklik/derinlik ölçümü ve split/lap time sunuyor. Lap ve split time özellikleri hemen hemen bu serilerin hepsinde vardır ama twin sensor ve triple sensor modelleri çok daha farklı ek özellikler ile donatılıyor. Kullanıcıları vardı forumda daha net bilgi veren üyeler olabilir elbette. Casio global sitesinde tüm özellikler belirtilmiştir kesinlikle, inceleyerek tam özelliklerine bakılabilir. Suunto kullanan ve bilgi paylaşan ise yok sanırım henüz forumda.

Casio PRG 110T 7VDR ve PRG-130 Hakkında Bilgi :arrow: viewtopic.php?f=62&t=3153
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj provista » 13 Eki 2010, 11:53

eğer scuba ile ilgileniyor yada ilgilenecekseniz casio size göre değil. serbest dalış, zıpkın ile ilgileniyorsanız casio size tatmin edecektir çünkü hayati önem taşıyan deco duraklarını casio verememektedir. bu sebeple scuba ilginiz varsa kesinlikle suunto öneririm. stinger modeli iyidir ancak piyasada varmı bilgim yok... suunto d6 da sizin için bir altarnatif olacaktır.ancak söylemek isterim ki stinger piyasada varsa d6 nın pusulasına aldanıp almayın çünkü dijital pusula kullanmak, kalibre etmek biraz sıkıntı yaratacaktır.

casiolarda ise hem derinlik ölçme hemde yükseklik ölçme özelliği olan saatler var.
Kullanıcı avatarı
provista

Mesaj serhan07 » 13 Eki 2010, 13:15

hmmm teşekkür ediyorum ilginiz için araştırmaya devam ediyorum.
Kullanıcı avatarı
serhan07

Mesaj drk » 13 Eki 2010, 17:54

Provistanın da dediği gibi hangi amaçla kullanacağınız önemli saati seçerken. Eğer sadece kronograf ve su geçirmezlik, beraberinde altimetre, termometre, barometre vs gibi ihtiyaçlarınız varsa casio sizin işinizi görecektir. Eğer scuba dalış yapıyorsanız zaten casio oyuncak gibi kalır, herşeyden önce güvenliğiniz için daha profesyonel ekipmanlara ihtiyacınız olur.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj serhan07 » 17 Eki 2010, 20:53

teşekkürler Drk bende araştırdığım kadarıyla öyle görünüyor...
Kullanıcı avatarı
serhan07

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 125 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners