TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Ananta Double Retrograde Foto İnceleme

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko Ananta Double Retrograde Foto İnceleme

Mesaj safir » 12 Eki 2010, 12:18

iyi günlerde kullanın mrhero,yanlış görmüyorsam özellikle arka kapak tasarımı çok sıra dışı ve çok hoş saate bir canlılık katmış,bu saati sizin deyiminizle ağır işçi olarak kullanmanızda , detaylı bir kullanıcı görüşü bulamadığımız için fikir sahibi olamadığımız üst grup japon mekaniğinin performansı hakkında çok faydalı bilgiler verecek
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj mrhero » 12 Eki 2010, 19:11

Dün Aydın saate mail attım saatin kolda iken kurulumunun yavaş olması nedeniyle. Bugün telefon geldi aydın saatten, teknisyen olduğunu düşündüğüm biri saat kolda iken power reserve artıya gidiyorsa sorun olmadığını eksiye giderse problem olduğunu söyledi. Ben bendeki diğer saatlerin böyle olmadığını Orient imin bir gün kolda kalmasının bile full kuruluma yettiğini söyledim, o da her saatin karakteristiğinin farklı olduğunu söyledi. Sonuç olarak saatimin normal olduğunu söyledi. Sanırım bu benim fırıl fırıl dönen valjoux ve oriente alışmamdan kaynaklanıyor çünkü Seiko'nun rotoru cidden az dönüyor.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj safir » 12 Eki 2010, 23:01

evet mrhero,sizin saatinizde 7s26 serisindeki gibi magic levere sahip diye biliyorum,bu sistem az sayıda parçayla ve az sayıda rotor turuyla saati tam kuruyor ama bunun getirdiği dezavantajda rotorun diğer makinelerden daha zor dönmesi
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj drk » 12 Eki 2010, 23:24

Mrhero öncelikle detaylı fotoğraflar için teşekkürler. Her ne kadar ağır olsada bu saatin arka kapak ve boynuz tasarımı sayesinde rahat olmamasına imkan yok gibi geldi, yanlışsam düzelt lütfen :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj winterdrops » 13 Eki 2010, 10:24

Bence bu saat, doğulu firmaların tasarım ruhundan eksik olduklarını iddia edenlere çok güzel bir örnek olmuş.
Gerçi daha önce internetten görmüştüm anantaları ama, bu resimler gerçekliği yansıtmış. Sitedekilerden birşey anlaşılmıyordu. Tabi anantaların hepsinin güzel olduğunu düşünmüyorum, özellikle o şırınga kafasına benzeyen kronograf butonlu modelleri.
Ama bu hakikaten çok güzel görünüyo. Hem isviçreliler kadar güzel, hemde onlardan daha kaliteli ve dayanıklı. Daha ne olsun.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj mrhero » 13 Eki 2010, 20:58

doruk saatin ağırlığı rahatlığını bozuyor, sanırım bir de deri kordon alıp onunla deneyeceğim. Bir kaç gündür Seiko mu takıyordum bugün yine ağır ve full çelik olan Victorinox umu taktım saat kolumda yok gibi geldi, o zmn seiko'nun çokta rahat olmadığını anladım. Sanırım deri kordonla ağırlığıda azalacağı için rahat olacaktır.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj drk » 13 Eki 2010, 21:07

Bunu duyduğuma üzüldüm, umarım sorun deri kordonla halledilebilir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 13 Eki 2010, 21:29

Mrhero'nun ne demek istedigini anliyorum. Saatin agirligi Rolex Submariner + Rolex Exploerer I ile es degerde. Yada Steinhart 47 mm Pilot + Omega Speedmaster Moonwatch case

Deri kayis ile agirligin kabul edilebilir rakamlara düsecegini tahmin ediyorum.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 229 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners