TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Submariner

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Submariner

Mesaj mavisakal86 » 15 Eki 2010, 15:15

Herkese selamlar... 2 ay once chopard almak icin sizlere danismistim ama islerimin durgun olmasindan son anda almaktan vazgecip bekleme karari almistim... Simdi gene kurtlandim...
Rolex submariner in yesil cerceveli modelini gordum simdi o aklima girdi... 2010 modeline 7233dolar istiyolar thailanntda ama benim bucceyi cok astigi icin 2. el almak istiyorum.. 2. ellerine 5000dolar istiyolar tabi ciddi bir pazarlik payi var...
Sormak istediyim Turkiyede bu saatlerin maza satis fiyati nekadar ve 2. el fiyatlari nasil? Sonuc olarak 2. el ine nekadar vermek dogru olur...? Değerli fikirleriniz icin simdiden tesekkurler...
Kullanıcı avatarı
mavisakal86

Re: rolex the submariner

Mesaj Cinman » 15 Eki 2010, 15:19

sıfırı uğur saatde pazarlık ile saf çelik versiyonu 12500 tl 6 taksit
Kullanıcı avatarı
Cinman

Re: Rolex Submariner

Mesaj mavisakal86 » 16 Eki 2010, 07:35

Cok tesekkurler...
Peki 2. elde ne kadar odemem dogru olur... Kaca pazarlik etmeliyim...? Unutmadan bahsettim model full celik, yesil cerceveli siyah kadranli, ve 2. eline baktimin sol tarafinda dumeye benzeyen bisey var hangi yilin oldunu bilmiyorum...
Kullanıcı avatarı
mavisakal86

Mesaj Clk » 16 Eki 2010, 07:54

Böyle bir Rolex'mi var? Yesil cerceveli, siyah kadranli ve sol tarafinda dügmeye benzer birsey olan?

Büyük ihtimal ile bahsi gecen saat sea dweller ve hicbir sea dwellerde yesil bezel yoktur. Ya sonradan eklenmistir yada sahtedir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mavisakal86 » 16 Eki 2010, 10:11

clk yazdı:Böyle bir Rolex'mi var? Yesil cerceveli, siyah kadranli ve sol tarafinda dügmeye benzer birsey olan?

Büyük ihtimal ile bahsi gecen saat sea dweller ve hicbir sea dwellerde yesil bezel yoktur. Ya sonradan eklenmistir yada sahtedir.

Evet dogru soyluyosunuz, duelttiniz icin cok tesekkurler... sea dweller.. Zaten tarih bolumunde buyutecide yoktu... Kusura bakmayin o ara cok kalabalikti modele dikkat edememisim.... Bunlarin yesil cercevelisi uretilmemismiydi hic...? Kasalari disardan cok benziyor ama ben kolumda Submarinner i denedim, olculeri ayni mi? Son olarak fiyat farklari nasil...?
Kullanıcı avatarı
mavisakal86

Mesaj mavisakal86 » 16 Eki 2010, 14:34

Bugun gittim dikkatlicene bakmaya ama o bahsettim saati satan adami bulamadim... Muhtemelen ben yanlis gormusumdur....
Yeni kacak olanlarina 6000dolar istiyolar, 2. el ine 5000 dolardan kurus inmiyolar.... Ben anlamadim bu isi, altin gibi deyer kaybetmiyo...
Essek bilmediyi otu yerse karni arirmis iyisimi ben gidip chopard alim olsun bitsin.... Yardimlariniz icin tesekkurler...
Kullanıcı avatarı
mavisakal86

Mesaj drk » 16 Eki 2010, 14:57

Madem rolex istiyorsunuz, biraz uğraşmanız gerekecek. Seadweller in üretimi durdu. Yanılmıyorsam en son V serisi olarak çıktı daha da üretilmiyor. Yerine gelen model ise seadweller deepsea olarak geçiyor. Aslında yerine geldi pekte diyemeyiz çünkü bambaşka saatler. Sakın aklınıza yenisi geldi eskisini mi alacağım gibi bir düşünce gelmesin, deepsea yi incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Boyut olarak submariner la seadweller kalınlıkları dışında hemen hemen aynı. Kalınlığın en büyük sebebi de biri 300m su geçirmez, diğeri 1220m. Yandaki düğme gibi görünen şey ise helyum vanası.

Satıştayken seadweller, submariner dan biraz daha pahalıydı, 2. elde de şu anda öyle olmalı, üstüne birde üretimin durmasından kaynaklanan az bulunurluk eklenince, fiyat müşterinin aleyhine artıyor. Yalnız saati almaya karar verirseniz denemenizde fayda var çünkü kalınlığı belki rahatsız edebilir. Bir de daha ucuza eski submariner neden düşünmüyorsunuz? Eski diyorum çünkü submariner in yenisi daha doğrusu güncellenmişi çıktı. Fiyat olarak daha uygundur.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj polemik » 17 Eki 2010, 22:36

Yerinizde olsam Submariner yerine Sea Dweller düşünürdüm.

Submariner ile neredeyse aynı ölçülere sahip olmasına karşın, Sea Dweller 4 kat daha fazla WR sunuyor. Dış görünümdeki en ciddi farklar ise şöyle: Sea Dweller'da büyüteç yok, kadranı birazcık daha ufak ve kalınlığı birazcık daha fazla, kasanın solunda helyum vanası var ve kilit sisteminde daha farklı bir diver extension var.

Sea Dweller Submariner'a göre piyasada görece az olan bir model. İkinci elde değerini iyi koruyan bir saat. Koldaki duruşu çok şık. Artık üretilmiyor olması sebebiyle de gün geçtikçe temiz örneklerini bulmak zorlaşacak ve bu durumda iyi durumda olanların fiyatları artacaktır, en azından değer kaybı gibi bir sıkıntı ile karşılaşmazsınız.
Kullanıcı avatarı
polemik

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 130 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners