Geçen hafta, bir açık arttırma sitesinden oldukça uygun fiyata aldım bu fotoğraftaki kutuyu. Kutuyu boşaltmadan önce içi Sovyet saatleri ve mekanizmaları ile doluydu.

Kargo elime ulaştıktan sonra heyecanla eve girip kutuyu açtım. İçinden çıkardığım ilk saatler pek iyi değildi, boşuna masraf edip aldığımı düşündüm. Ama kutu boşalmaya başladıkça çıkanlar beni şaşırtmaya başladı, çalışır durumda ve temiz sayılabilecek baya saat ve mekanizma ile karşılaştım. Kutudan çıkanlar, beklentilerimin üstündeydi, sanki küçük bi hazine kutusu bulmuşum gibi sevindim.
İçinden çıkanlara gelecek olursak, bol miktarda ve değişik markalarda; Sovyet kadın saatleri, bir miktar Sovyet erkek ve çocuk saatleri, oldukça fazla Sovyet kadın saatleri mekanizmaları, birkaç tane de Doğu Alman saati ve mekanizmaları ile birlikte birkaç tane de İsviçre saati mekanizmaları. Saatlerin çoğu çalışır durumda ve kadranları da temiz. Bazılarına bakım gerekiyor, bazıları da yedek parça olarak kullanılacak durumda. Mekanizmalar için de aynı durum geçerli. İçlerinde altın kaplamalı olanlar da var.
Sonuç olarak; bazılarına göre çöplük sayılabilecek bu kutudakileri, 1 saat bile alınamayacak paraya aldım. İçinden çıkanları burada paylaşacağım, belki de bir başlık açıp orda da paylaşırım. Paylaşacağım saatler umarım sizlerin de hoşuna gider.