TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SKX007 Diver Bilgi Talebi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SKX007 Diver Bilgi Talebi

Mesaj navaho » 21 Eki 2010, 15:38

Seiko dıvers saat hakında bilgi alabilirmiyim, skx007 ve bu K sigapur uretimleri ile J japon üretimleri arasındaki farkı öğrenebilirmiyim? işçilik ve malzeme kalitesi hakkında.Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
navaho

Re: seiko dıvers

Mesaj razz » 21 Eki 2010, 15:47

SKX007 kullandım.. Oldukça kaliteli bir işçiliğe sahip.. 7S26 baz Seiko kalibre kullanıyor.. Fosfor kalitesi güzel.. Kasa boyutu, saat 4 noktasında yerleştirilmiş geniş ayar tepesi, klasik dalgıç dizaynı + yönleri..
Çizilmeye karşı fazla dayanıklı olmayan mineral camı, bilezik bağlantı noktasında atkı tabir edilen son parçanın pres olması ( masif olmaması ) hatırladığım - yönleri..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: Seiko SKX007 Diver Bilgi Talebi

Mesaj 2fast4u » 21 Eki 2010, 22:58

gold bezel lume kadran var gayet guzel bır saat ılerıde klasık olur dıye tesadufen almıstım hıc takmadan kutusunda uyuyor:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj pavese » 21 Eki 2010, 23:30

Bende de 6309 makineli sanırım 6309-729x modellerinden biri vardı, 150 m wr olan, arkadaşım alana kadar uzun yıllar sorunsuz kullandım. Çok tutulan bir model, ileride efsane modellerinden olabilir, ufak rötuşlarla yıllardır tekrar piyasaya sürülüyor.
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj navaho » 21 Eki 2010, 23:58

peki skx007j ile skx007k arasında ne fark var.işçilik tesfiye malzeme kaliteimi yoksa arada herhangi bir fark yokmu
Kullanıcı avatarı
navaho

Mesaj pavese » 22 Eki 2010, 12:09

seiko köklü bir firma olduğu için bu konuda hassastır diye düşünüyorum, yani Singapur, Malezya, Tayvan gibi diğer ülkelerdeki üretim merkezlerinde de kalitenin aynı olmasına dikkat ediyorlardır, öbür türlü çok prestij kaybederler çünkü. Yurtdışındaki çoğu forumda da bu şekilde ifade ediliyor. Bazı yerlerde Japan Made olanların mekanizmanın finishing aşamasında hassasiyete biraz daha özen gösterdiklerini söylüyorlar.

Sonuçta bulabilirsem ben de "j" kodlu almak isterim ama "k" kodlu olanlar da aynı kalite ve yapım aşamalarından geçiyor. Bendeki skz249'da "k" kodlu, hiçbir kalitesizlik veya fark görmedim, standard seiko kalitesinde üretilmiş...
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj navaho » 27 Eki 2010, 12:57

akdaşlar bu k modellerini üzerlerinde japon ibareli hiçbirşey yok ayrıca yurtdışı alımlarında garanti belgesi kutusu filan çoğu satıcı vermiyo aydın saatteki ustayla konuştum içindeki mekanizma başka veye arzalı saatler yada sahte olabilecegini söyledi hoşuma giden bir model ama nasıl güvenerek alacaz satıcı firmada getirmiyor işin aslını astarını gercekten bilen varmı
Kullanıcı avatarı
navaho

Mesaj pavese » 27 Eki 2010, 13:04

K modellerinin genellikle mekanizması Singapur, montajı Çin'de yapılıyor. Ondan dolayı Japon ibaresi yok. Ama yine Seiko patenti altında kalite farkı olmadan üretiliyor. Size bir blog vereyim, orada bu konuda epey bilgi var. Sahtelerinin nasıl anlaşılacağı ile ilgili inceleme felan da var.

www.quartzimodo.com
Kullanıcı avatarı
pavese

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: bengalli ve 173 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners