TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Calibre 3313

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Calibre 3313

Mesaj mmc » 31 May 2016, 16:13

arkdaşlar selam,

Omega 3313 mekanizma ile ilgili bilgisi yada kullanım deneyimi olan birileri, mekanizma hakkında bilgi paylaşabilir mi?
kabaca bir araştırma yaptım ve çok fazla eleştirildiğini gördüm. chronometer sertifikasyonu olan bir mekanizma bildiğim kadarıyla, onun için çok fazla eleştirilmesini kafamda çok oturtamadım açıkçası.
Kullanıcı avatarı
mmc

Re: Calibre 3313

Mesaj Tgm » 31 May 2016, 17:13

Eski nesil PO larda kullanılan chronograph mekanizma

Gelen eleştiriler hangi yönde bilmiyorum. Fakat 3313 beraberinde bir dizi yenilikle gelen. (eşapman, yay, çark..) başarılı bir mekanizma. Yeni nesil 9300'lerle karşılaştırılması yanlış olur ama bir önceki nesil cal 1164 (eta 7750 base) den daha komplike ve daha ince. Bu en başta bilekte saati konforlu yapar. Yeni nesil 9300 ler maalesef ki aşırı kalın :!: 3313 de bir miktar parça sıkıntısı olabilir ama..
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj mmc » 01 Haz 2016, 09:10

parça sıkıntısından kastın arıza sıklığı ise evet eleştirilerin çoğu bu yönde, birazda hassasiyet eleştirisi. zaten sık tamir görüyorsa gerçekten, hassasiyetle ilgili sorunlar kaçınılmazdır sanırım.
parça sıkıntısından kastın yedek parça tedariği anlamındaysa o kısmı hiç bilemiyorum. 9300 calibre mekanizmalar 2012'de kullanılmaya başlandı diye biliyorum (aklımda kalan desem daha doğru). 4 yıl yedek parça tedariğinin sıkıntıya düşmesi için çok kısa, bu durumda bu kalibre saatlerden uzak durulması mı gerekir?
Kullanıcı avatarı
mmc

Mesaj Tgm » 01 Haz 2016, 09:17

Yedek parça tedariğini kastetmiştim. Çok eski bir mekanizma değil. Eğer alacağınız saati bulduysanız, güvendiğiniz bir saatçide baktırmanızı öneririm.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj mmc » 01 Haz 2016, 12:31

teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mmc

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners