TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

S覺v覺 Lehim Bobin ve Entegre Tamiri

Saat Tamiri Ustalar覺, Ekipmanlar覺, Servis Ve Bak覺m Merkezlerinden Bilgiler
Forum kurallar覺
Say覺n yelerimiz, Saat Servis Merkezi b繹l羹m羹m羹zde saat tamiri ve servisi konular覺ndaki sorular覺n覺z覺 saat ustalar覺na sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler taraf覺ndan verilecek tavsiye ve yard覺mlar g繹n羹ll羹l羹k prensibi neticesinde yap覺lmaktad覺r. Forumumuza 羹ye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yard覺m zorunluluu bulunmamaktad覺r, sorular覺n覺z覺 sorarken bu durumu dikkate alman覺z覺 rica ederiz.

TSF

S覺v覺 Lehim Bobin ve Entegre Tamiri

Mesaj Colort覺me » 31 Au 2010, 15:13

Efendim bu konu sadece bobin ve entegre kanal tamirini bilmeyen veya konuya yakla覺m覺 yanl覺 olan tamirci arkadalar覺m覺z i癟in a癟覺lm覺t覺r,amac覺m ukalal覺k yapmak deil sadece fikir belirtip bir 覺覺k yakmakt覺r.

Diyelimki elinize bir Quartz saat geldi ve bu saatin bobini ar覺zal覺,ama bu saatin bobinini veya entegresini bulam覺yorsunuz,ve 癟aresizsiniz.
O zaman 癟are S襤ZS襤N襤Z efendim.Hemen elinize havyay覺 al覺p lehim yapars覺n覺z bobine veya entegrenin kanallar覺na.(YANLI UYGULAMA)

1- Bobinin 羹zerinde micron baz覺nda yakla覺k 2000-3000 spir tel sar覺l覺d覺r,bu kadar 癟ok bir sar覺m,manyetik alan oluturmak ve besleme olan
pil kayna覺ndan m羹mk羹n olan en az enerjiyi kullanmak amac覺yla sar覺lm覺t覺r.

2-B繹yle bir uygulama ile bobinin 羹zerindeki micron kal覺nl覺覺ndaki ve 羹zerinde lak bulunan tellerin b羹y羹k bir b繹l羹m羹n羹 yakars覺n覺z,belki kaynak yap覺p
devreyi tamamlars覺n覺z ama b羹y羹k bir sar覺m kaybedeceinizden hem pilin 癟abuk bitmesine hemde saat i癟in uygun olan manyetik ortam覺n azalmas覺na neden olursunuz.
3-Doru yakla覺m bu 癟aresiz durumda s覺v覺 lehimdir.

Resim

Ben bu lehimi almanyadan Connrand denen bir elektronik 癟ar覺s覺ndan alm覺t覺m,m羹mk羹n olduunca saflat覺r覺lm覺 bir g羹m羹 eriyiktir.
Ancak TR de de bulabilirsiniz genelde BMW -WW gibi araba tamir servislerinde camlar覺n 覺s覺t覺c覺lar覺n覺n tamirinde kullan覺l覺r.Nette de arat覺rma yaparsan覺z bulma ans覺n覺z y羹ksek.Fiyat覺 da 20 euro kadar,iyi kullan覺rsan覺z size 10 sene yeter.

UYGULAMA:
Diyelimki bu b繹lgede bir kopuk tespit ettiniz.
Resim
S覺v覺 lehimimizii buraya minumum miktarda uyguluyoruz ve 2-3 dakika kurumas覺n覺 bekliyoruz.
Resim
Kuruduktan sonra ohmmetre ile devremizin tamam olduunu tesbit ediyoruz.Eer ohmaj al覺yorsak,bu lehimin 羹zerini bir oje veya
cam boyas覺 ile izole ediyoruz.
Resim
B繹yle bir uygulama ile 癟ok az minumum seviyede spir sar覺m kaybedeceimizden,kayb覺m覺zda 000.1 oranlar覺nda olaca覺ndan,ne saate nede saatin sahibine zarar vermemi oluruz.
Aa覺daki uygulamalar覺 繹rnek olarak koyuyorum b繹yle uygulamalarlara 癟ok s覺k raslad覺覺mdan resimledim.
Resim

Bu lehimi rahatl覺klada entegre devrelerde kullanabilirsiniz,entegre devreye yapaca覺n覺z havya 覺s覺t覺c覺lar覺nla lehimleme,癟ok b羹y羹k olas覺l覺kla
entegre devreyi bozacakt覺r,bu uygulamalar覺 par癟as覺n覺 temin edebileceiniz Quartz saatlere uygulamaman覺z覺 tavsiye ederim,son 癟are olarak
bavurulmas覺 gereken bir uygulamad覺r.
Diyelimki saatin i癟ine su girmi ve entegre devrede birka癟 kanal oksitlenerek kopmu veya temizlerken okside olmu kanal kopmu.
S覺v覺 lehim yine 癟aredir efendim.
Betimleyebilmek i癟in devreyi 繹zellikle ben kopard覺m.
Resim
S覺v覺 lehimimizi kopuk olan b繹lgeye uyguluyoruz.
Resim
Tak覺n olan s覺v覺 lehimimizi bir ine yard覺m覺 ile d羹zeltiyoruz bu uygulamada statik elektirie dikkat.!!!
Resim
Sonra yine bir oje veya cam boyas覺 ile izole ediyoruz.
Resim

Efendim m羹mk羹n olduunca saate ve saatin sahibine ekonomik zarar vermeden,m羹terinizi s覺k覺nt覺ya sokmadan,bilerek ve teknik 癟areler 羹retiniz,resim 5 teki gibi zararl覺 uygulamalarla saate ve saatin sahibine zarar vermeyiniz.
Madem olanaklar覺m覺z k覺s覺tl覺,yapam覺yoruz veya bu t羹r uygulamalarla yapmaya 癟al覺覺yoruz,yapm覺yal覺m o zaman efendim yapabilecek ustalar覺m覺z yaps覺nlar,kendimi kastedmiyorum efendim,yapabilecek y羹zlerce ustam覺z覺n var olduunu biliyorum,ama yapam覺yacak ustalar覺m覺z覺n.!!!! da olduunu biliyorum.
Sal覺kl覺 saat tamiri dileklerimle.
Sevgi ve sayg覺lar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Colort覺me

Ya: 71
Kay覺t: 02 Au 2010, 04:17

Re: SIVI LEH襤M BOB襤N VE ENTEGRE Tamiri.

Mesaj sedir » 31 Au 2010, 15:40

:thumbup:
Benim iim tamir deil ama teekk羹rden baka s繹ylenebilecek bir ey yok.
Bir g羹n bu ilem bana gerekir de ben durumun fark覺na var覺rsa o saat tamircisine ukalal覺k ederim her halde :oops:
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Re: SIVI LEH襤M BOB襤N VE ENTEGRE Tamiri.

Mesaj Clk » 31 Au 2010, 16:58

Tesekk羹rler Colortime. Iyi ki varsin :)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Re: S覺v覺 Lehim Bobin ve Entegre Tamiri

Mesaj bengisaat » 30 Eki 2010, 01:15

-Elektronik癟ilerde bulabilirsiniz

Bobinlerde pek tavsiye etmem ancak board yollar覺n覺n tamirinde olduk癟a etkilidir
Saatlerin par癟alar覺 illaki bulunur par癟as覺n覺 bulamad覺覺n覺z saatlerin kurcalanmas覺 癟ok k繹t羹 sonu癟lar dourabilir.

Par癟as覺n覺 bulam覺yorsan覺z l羹tfen istanbulda dou bank - ah as han gibi i merkezlerindeki saat servislerinden yard覺m isteyin.

Size yard覺mc覺 olacaklar覺ndan emin olunuz.

(NOT: Bu i merkezlerinde iyeri olan bir saat癟i deilim) :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Ya: 64
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39

D繹n TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners