Yeniden merhaba dostlar,
Babam gibi sevdiğim Kayınpederimin vefatı nedeniyle 1 aydır sizlerle pek ilgilenemedim.
Kerem bey atölyeye geldiğinde çok ümitsizdi, saatin feryatlarını duyabiliyordum, resimlerde görüldüğü gibi saat adeta işkence görmüş ve acınacak haldeydi.
Babasının saate olan hevesini kaçıracak derecede kurcalanmış uydurma bir camla birlikte ümitsiz vaka haline gelmişti.
Saatin ilk önce kadranını restorasyon yapılması için murat kardeşime gösterdim, restorasyon işlemlerine başladı . Bende bu süreçte saatin revizyonunu ve gerekli işlemleri yaptım ,camını bulduk .
Bu arada Türkiye'de de kadran restorasyonunu çok iyi yapan murat ve aziz kardeşleri de takdir etmeliyim gayet güzel işler çıkarıyorlar.
Konu benim gönderdiğim bir kadran olunca tabii benim takıntı derecesindeki titizliğimi de bildikleriiçin tedirgin olsalar da;

elinden gelenin de fazlasını yaparak harika işler çıkarıyorlar.
Saati yıkama makinasıyla ve özel yıkama ilaçlarıyla yıkayıp isviçre yağlarıyla yağladık,doğru bir bakım ve yağlamayla zaten en iyi hassasiyeti alabileceğimiz için ayar makinasıyla ve kolayca hassas ayarlarını yaparak fabrika standardından daha aşağı değerlere çektik.
İndexleri ve akrep yelkovanıda kendim iyileştirme yaparak hazır hale getirdik ve mutlu son
Kerem bey saatinizi güle güle kullanın inşallah torunlarınıza bırakırken aynı mutluluğu yaşarsınız,babanıza da selamlar artık kendisi de gönül dostumuz oldu İstanbul'a geldiğinde birlikte kahve içmeye beklerim .
Ve buraya yazan beni överek hindi gibi kabartan siz dostlarım

, hepinize çok teşekkür ederim.
Ne mutlu bana ki ; böyle duyguları yaşatabiliyorum inanın çok güzel şeyler bunlar,saatini aldığında sevinçten gözyaşlarını tutamayanlarınız da oldu elimi öpmeye kalkanlarınız da

Sizlere bu duyguları yaşatabiliyorsam daha ne isteyebilirim ki .
Hepinize çok teşekkür ederim iyiki varsınız ..
Bu arada resimleri Alıştıra alıştıra sıralamak lazım saatin ilk hali ile son hali alt alta olunca okuyanların şok geçirmesi

inanmaması gayet normal

ama benim telaşeden ancak cevaplayabildim .
Saatin onarım restorasyon aşamaları linkte facebookta da paylaştım incelersiniz.
https://www.facebook.com/saatatolyesi/photos/?tab=album&album_id=513979232128426