Elimdeki ruslardan sonuncu olanı hakkında kısa bir inceleme tanıtım yapmak istiyorum izninizle.
Saatimiz yine bir rus diver olan 710 ministry case serisinden 710640 kodlu olan bir saat. Daha önce forumda 710 kasa ile ilgili tanıtım yapılmıştı. Bu benim ilk ministry case formlu saatim. İlk kez bu kasa bir saat aldım ve severek kullandığımı belirtmek istiyorum. Özellikle de bileğe oturuşu ile rahat ve konforlu bir kullanma deneyimi sunuyor.
Mekanizma yine 2416b otomatik, kasa genişliği 41mm, lugdan luga 45mm ve luglar arası da 22mm olan bir saat. Bileziği ile ilgili bir şeyler yine de söylemek isterim. Her ne kadar çelik bilezik olarak söyleniyor olsa da, özellikle bu saatle gelen bilezik çok parlak ve saatin kendisiyle pek de uyumlu olmadığına inandığım bir haldeydi ve hemen değiştirtmek için bir saatçiye gittim. Bu parlaklık konusunu o saatçide de açtım, istersem bu parlaklığı giderebileceklerini söylediler ama zaten bu bilezikle kullanmayı hiç düşünmediğim için bu teklifi geri çevirdim. Siparişi verirken bir de silikon kayış istemiştim, daha çok da bu kayışla kullanıyorum.
Saatin sapması, diğer iki rus saatim olan 420 serisinden 420280 ve 100 serisinden 100059 saatlerimden daha iyi durumda. Bunun bu seriyle ilgili kalite kontrolden mi yoksa tamamen benim şansımla mı ilgili olduğunu bilmiyorum.
Ancak kasanın yapısından dolayı alışmamın biraz zaman aldığını belirtmeden geçemeyeceğim. Buna rağmen saati gerçekten sevdim ve en içime sinerek kullandığım saatlerim arasında. Belirli açılardan kaba gibi bir görüntü vermesine rağmen, bir şekilde bu saat kendini sevdiriyor. Farklı açılardan baktıkça, sanki her seferinde yeniden keşfetmek gibi sanki. Yani bende böyle bir his oluşturdu.
Şimdi de resimlerle baş başa kalalım diyorum izninizle.

Şimdilik bu kadar diyelim. Umarım beğenirsiniz.