TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

150 TL Bütçe İçin Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 150 TL Bütçe İçin Saat Tavsiyesi

Mesaj mlm » 03 Kas 2010, 16:34

Çok seviyorum Seiko'nun bu military modellerini, insanın her renginden birer tane alası geliyor.. : )
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj herofb » 03 Kas 2010, 16:38

bencede son derece şık bir saat
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Eterna » 03 Kas 2010, 16:45

Bir konuda daha bilgi vermek isterim mami24 dostum.

Her zaman bütçemiz en önemlidir. Ve herkesin bütçesi, geliri, gideri farklıdır. Ben bazen bir elimde hesap makinası, bir elimde kredi kartı ekstrelerim saatlerce hesap kitap yaoarım :)

Siz de sanırım şu anda bütçenize göre 150 TL lik bir rakam ayırdınız alacağınız saate. Bunu sadece bilgilendirme amaçlı söylüyorum. Ayırdığınız rakam sizin, benim veya bir başka dostumuzun bütçesine göre iyi bir rakam olabilir ama saat dünyası için çok pahalı değildir. Pahalı bir saat alacağım demişsiniz. Kafanızda doğru bilgiler kalsın istediğim için yazıyorum bunları. Çünkü uygun fiyatlı bir ürünü pahalı sanarsanız, pahalı bir ürünüde uygun sanarsanız daha sonra ki seçimlerinizde hata yapabilirsiniz. Vereceğiniz rakam bütçenizi kenra bırakırsak çok makul bir rakamdır piyasaya göre.

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj mlm » 03 Kas 2010, 17:08

Seiko 5 Military'ler daha sonra klasik bir görünüm için uygun renkli deri kordonlarla da kombine edilebilir istenirse, bu avantajı da mevcut, belirteyim.. Yani military kordonla spor, deri kordonla klasik saat görünümü kazandırmak mümkün..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Archezia » 03 Kas 2010, 17:12

Bu forumda aslında 150 TL makul bir rakam gibi gözüküyor tabiki. Çünkü çoğumuzun normalin üstünde bir saat sevgisi var. Ama çevreme bakındığımda çoğu arkadaşım ya saat bile takmıyor yada taksa bile max 100TL oluyor fiyatı. Pahalı almaya karar verenler de Swatch yada moda markalarının(Lacoste, Guess, Tommy vs.) saatlerini alıyor.

Bence Mami(Mehmet/Muhammed Ali?) arkadaşımızı güzel bir Seiko 5 ile aramıza alalım yada dediğiniz gibi Orient ve moda markalarından uzak tutalım (: Mami gösterdiğim Seiko 5'lere mutlka bir göz at derim. Onlardan birini veya benzer tekliflerden birini aldığın takdirde ortalama üstü, şık ve kaliteli bir saa takıyor olacaksın. Kolum sallandıkça saat kendiliğinden kuruluyor dediğinde bile nerede yaşıyor olursan ol şaşıran çok insan olacaktır. Biz ise burada quartz saat alındığında şaşıracağız neredeyse (:

UYARI : Buradaki çoğu üye mekanik saatleri seven insanlar o yüzden mekanik saatler önerdim ben sana. (En sondak hariç, o quartz) Ama mekanik saat hiç sana göre olmayabilir onuda düşünmek lazım. Mekanik saatler saatine göre belli oranlarda geri kalır yada ileri gider. Eğer bu senin istemeyeceğin birşeyse quartz alman daha mantıklı olacaktır. Forumu biraz araştırıp kendin daha iyi fikir sahibi olabilirsin bu konuda.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj mami24 » 04 Kas 2010, 00:48

arkadaşlar bu saat konusuna uzak olduğum için
quartz nedir meknik nedir bilmiyorum bu arada kesinlikle pilli saat istiyorum çevredekilerin hepsi kurmalıdan şikayetçi ve tavsiye etmylr
yorumlar için çok teşekkür ederim yaşım 18 ünide okuyorum o gösterdiğiniz seiko 5 ler biraz ağır kaçar bana
seiko 5 i zamanında babam kullanıyodu hiç takipte etmedim hani seiko kendini geliştirip yeni teknolojiler ürettimi yoksa hala aynı eski teknolojiyimi kullanıyo bilmiyorum aslında şık hem klasik hemde spor tarzı bir seiko alabilirim ama casıo'nunda edifice modellerinden iyi güvenebilicek olanlar varsa tavsiyede bulunabilirsiniz bide bu ekanik saatler geri kalır demissiniz bu nasıl oluyor onu biraz açarsanız sevinirim
hoşbulduk forumunuz süper ilgi çok iyi...
iyi forumlar(adm: muhammed ali)
Kullanıcı avatarı
mami24

Mesaj Archezia » 04 Kas 2010, 02:38

Şimdi quartz dediğimiz pilli saatler. Mekanik saatler ise pilsiz olanlar oluyor dolayısıyla. Mekanik saatlerin de otomatik olanı ve kurmalısı var. Kurmalıyı sen de biliyormuşsun. Otomatik saatler de ise saati kurmana gerek yok çünkü kolunda hareket ettikçe kendi kuruluyor saat. Çalışma mekanizmalarının detaylı anlatıldığı bir konu : http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=3038&p=32291&hilit=mekanik+saatler+nas%C4%B1l+%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1r#p32291

Aslında çelik kordon olan hariç yaşına ağır kaçmaz o saatler koluna takarsan anlarsın. Ama sen zaten pilli istemişsin. Casio'lar hakkında fazla fikrim yok. Ama öneri de bulunacaklar olacaktır. Şuradan da bakabilirsin yüzbin tane casio var burada : http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?sp=brand%3dcasio&CategoryId=25008402&sc=8 Bu sana kalmış birşey aslında kişiden kişiye değişir. Bir tane seiko pilli koymuştum yeşil kronometreli falan. "Seiko Formula One Chrono" yazsan google'a birşeyler çıkar. Onun da siyah ve mavisi var. Dediğim gibi gidip bir denemen lazım kolunda ben pilli istemememe rağmen çok beğenmiştim. Ankara'da söylediğim yere gidebilirsin. İstanbul'da da tavsiye eden olacaktır ben hiç bilmiyorum. Ama bu forumdan öğrendiğim Sirkeci'de saatle ilgili bayaa birşeyler var. (:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj mlm » 04 Kas 2010, 08:56

Muhammed Ali, madem Seiko 5 veya otomatik saat istemiyorsun, pilli alacak olur isen eğer, bileğin de çok fazla kalın değil ise yukarıda önerdiğim saat iyidir, bahsettiğin toptancılardan 100-120 TL civarlarına alabilirsin diye tahmin ediyorum, ısrarla önermemin sebebi kendim kullanıyor olmam, bir araştır onu..
Pilli saatlerde ürün yelpazesi en geniş olan marka Casio diyebiliriz, o markanın saatlerini Archezia'nın verdiği linkten bulabilirsin, oradaki fiyatlar biraz yüksek sen onları dikkate alma bakarken, ben saatimi HB'den almıştım 160 tl'ye, fakat aynı saat saatçilerde pazarlıkla 120 tl civarlarına alınabiliyordu. Sen bir bak birkaç model beğen, senin göz zevkin de önemli sonuçta, ondan sonra burada yine yardımcı oluruz. : )
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 124 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners