Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
Bugün afl'ye kara saat bakma etkinlikleri kapsamında uzunca gezdik
Hiç çalışmadığımız yerden vuran JLC tam 3 adet seçenek ile kafaları karıştırdı
İlk başta çok etkilesede Aston Chronograph'ı gereksiz kompleks ve iri, Deep Sea Chronograph Cermet'i ise çeliği varken gereksiz bularak yere attım (atamadı)
Lakin kafaları iyice karıştıran model Master Compressor Chronograph Ceramic oldu
Limitli oluşu, gizlenebilir GMT özelliği, ipeksi dokuya sahip seramik kasası ve derinliğiyle büyüleyen kadranı ile insanın içerisindeki tüm erkeksi duyguları uyandıran MCCC açık ara günün kazananı
Az daha bakın diye yakın fotoğrafınıda koyuyorum. Başka fotoğrafını çekmeyen kendimi ise kınıyorum, heyecan yaptım heralde.
Hazır İstanbul boşken uçarcasına İstinye'den Nişantaşı'na geçip soluğu Zafer Saat'te aldık.
Ne zamandır denemek istediğim AP ROO Diver'ı hemen denedim.
Hala tepeleri rubber kaplı ve hala çok pahalı..
Derken 280.000 Euro'luk dünya tatlısı liste fiyatıyla Richard Lange Tourbillon'u denedik.
Bana çok yakışmasına rağmen yaz vakti masraf olmasın diyerek almayayım dedim
Hemen sonrasında JLC butiğe geçerek Deep Sea Chronograph'lara bakalım dedik.
Çok etkileyici ve cazip olsalarda bence bu modellerde yanlış bir şey var Başka bir marka olsa sanki bu kadar beğenilmezmiş gibi geliyor, biraz JLC romantizmi olabilir. Ya da ben pek anlamıyorum, bilemedim
Son olarak Hsnemrycl ve Hellhound'u sevindirmek istiyorum zira SIFIR bir IWC Ingenieur 3234 buldum!!!
Bana ve yukarıda adları geçen "üstad"lara göre gelmiş geçmiş en iyi Ingenieur'lardan biri olan 3234'ten ayrılmam biraz zor oldu
Yukarıda okuduğunuz olağan buluşma bugün gerçekleşti ve neler oldu neler
Sağlam giriş; A. Lange & Sohne Richard Lange Tourbillon Pour Le Merite Regülatör saat sevmediğim için ilgilenmedim, yoksa güzel indirim yapmışlardı
AP diver beyaz kadran; oldukça yakışıklı ama fiyatının saati değil galiba
IWC ve Breguet'in double chronographları
Bir başka sağlam darbe; IWC Ingenieur 3234, Cct yi dağıttı Ben boş boş bakarken şahin gözleriyle gördü. Harika gerçekten ister mavi olsun ister ışığa göre siyah, çok takdir edilesi. Neme lazım deyip vitrinde arkalara koydurup saklamaya çalıştık, başka şahinlerden ırak olsun
topluca
Cct yi kıramadım Hala soğuğum. Bu iş olmayacak
Ve artık JLC Show Deep sea chronographlar vintage versiyon World time chronograph
Veee, bu da beni çok fena vurdu master compressor GMT Chronograph Ceramic limited edition Bunu da alırsam bu yıl boşanma sebebi artık diye düşünüp yutkunarak çıktım.
Samimi söylüyorum Mccc benim zevkime göre Lange tourbillondan daha güzel. Tabi yapan amcalar sanat eseri niteliğinde yapmış Lange'yi ama siyah kasaya ayri bir zaafim olduğunu zaten aşikar