TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj eraslani » 03 Eyl 2016, 12:13

İlk etapta mavi göze hoş görünse de bence siyah daha güzel olmuş..

SM-G930F cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj sinanarmy » 03 Eyl 2016, 12:15

Bende ayni fikirdeyim sizinde fikrinizi almak istedim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
sinanarmy

Mesaj kiwi21 » 03 Eyl 2016, 12:27

Ben de oyumu siyahtan yana kullanıyorum.
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj darksider » 03 Eyl 2016, 15:08

Siyah :champ:
Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullanıcı avatarı
darksider

Mesaj sinanarmy » 04 Eyl 2016, 13:28

Tesekkurler ozaman [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
sinanarmy

Mesaj tekinorkun » 04 Eyl 2016, 13:33

Siyah bir aqua tercih edicek olsam 500m modellerinden biri olurdu.

HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
tekinorkun

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj abice » 04 Eyl 2016, 19:42

Son 3-4 gündür avmlerde hanım dolaşırken sıkıntıdan saatçilerde aldım soluğu sonuç daha beter can sıkıntısı oldu tabi. Ne gereği vardı efendi gibi gir dolaş mangoda zarada falan. Öncelikle bugün, geçtiğimiz Basel'de tanıtılan Yeni Tudor Black Bay'i deneme şansım oldu. Saati merakla bekliyordum açıkçası. Cct'ye sorduğumda çok beğendiğini başarılı bulduğunu söylemişti. Saat gelmeden aklımda acaba Aquaracer'ı elden çıkartıp üstüne ekleyip Black Bay mi alsam diye düşünüyordum. Saate bayıldım diyebilirim özellikle bilekte rahatlık konusunda Aquaracer'den soğuttu beni resmen. Siyah deri kayışlı modeli de vardı ama ben bu saate çelik bilezikten başka bir şey yakıştıramıyorum. Riveted çelik bilezikle şahane olmuş ve meraklısına da in-house mekanizma cabası. Tek sıkıntı bilmiyorum belki birkaç kişiye garip gelebilir ama bezel olayı. Ben bezel malzemesi olarak seramik dışındakilere çok sıcak bakamıyorum sevemiyorum. Ama buna rağmen çok kararsız bıraktı beni. Madem konuyu açtım buradan da sorayim belki fikir veren olur. Siz Aquaracer'ı elden çıkartıp üstüne ekleyerek bu modeli tercih eder miydiniz sizce değer mi değmez mi?

Resim
Resim
Resim

Benim için asıl sıkıntı konusu olan bir de panerai var. Önümüzdeki zamanlarda (kısmet artık bakalım ne zaman [emoji1]) bir panerai edinmek istiyorum. Oris TSF'den sonra sanırım koleksiyona ilk eklenecek saat bir panerai olabilir. Daha önceleri luminor radiomir radiomir 1940 bütün kasaları hep denemiştim. Bendeki kalın bileğe güvenerek 422 denemek istedim. Luminor 47mm hiç deneme şansım olmamıştı. İlk taktığımda bakakaldım, o kadar da bileğe güvenmek gerekmiyormuş dedim.

Resim

Gerçi kolumdaki 41mmlik aquaracer'ı çıkardıktan sonra hemen bunu deneyince aşırı büyük geldi. Daha sonra son zamanlarda iyice kafamda yer eden ve alırsam büyük bir ihtimalle seçimimin bu yönde olacağı 560ı denedim. Panerai'nin bütün karakterini yansıtıyor mübarek :super:
Bu modelde de insanı çeken klasik herkesin dediği gibi sade kadranı in-house kurmalı mekanizması ve diğer base modellere göre daha ince bezeli.
Resim
Resim
Resim
Daha önce aklımda hep 590 modeli vardı. Sağolsun thevenin de fotolarıyla o aşkı hep taze tuttu [emoji1] ama sanırım sadelik ve paneraiyle özdeleşen kadrandaki 3-6-9-12nin tamamının olması inadı beni 560a yaklaştırıyor iyice. Yine de 590ı da kafamdan tam atmış değilim [emoji1303][emoji1303]

Resim

560ı çıkardıktan sonra 422yi tekrar deneyim dedim bu sefer daha normal geldi. Ama 47mmdeki sıkıntı boynuzların benim bilekte biraz da olsa dışarda kalması. Bu nedenle kayış bileğimi boynuzdan itibaren tam kavramıyor ve o boşluk sebebiyle saat çok rahat durmadı. Efendi gibi luminorla devam bence[emoji1303]

Resim
Resim
En son abice tarafından 04 Eyl 2016, 22:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
abice

Mesaj tekinorkun » 04 Eyl 2016, 20:58

Hocam sizin aqua hem bilezik hemde kayisla harika duruyor. Black Bay'in karakteri ise kayisla daha oturakli duruyor eger bir Black Bay sahibi olsam bilezik kullanmazdim diye dusunuyorum. Resim
Bunlar disinda eğer Oris Tsf aliyorsaniz ve aquayi elden cikarma fikriniz varda bana kalirsa Pam 560 almalisiniz size de cok yakışacağını dusunuyorum. Tabi bunlar zor kararlar hepsi birbirinden guzel ve ozel saatler :)

HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
tekinorkun

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 234 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners