TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj Tgm » 16 Eyl 2016, 22:40

kilimanjaro yazdı:
Tgm yazdı:
kilimanjaro yazdı:Resim

Beyaz kadranı daha çok beğendim ancak 5.850 Euro denildi en son.Biraz daha fiyat araştırmak lazım.

Aşkın abi datejust ın vitamini fluted bezel ve jubilee de.. :thumbup: bu olmamış kanaatimce

Ya Tolga birgün hep beraber ava çıkalım hatta Taşkın gelsin de ... o da omegalara bakmak istiyor.

Olur tabi :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Ground » 16 Eyl 2016, 22:43

kilimanjaro yazdı:
Ground yazdı:Aşkın abi sanırım normali 10.000$ civarında..

Rose gold olano 20000küsür$

Pilatinyum olanı 30000küsür$

Bunlar internetteki rakamlar, hiç bir butiğe sormadım.

JLC konusunda deneyimli üstadlar bilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Başardan whats up kanalıyla aldığım bilgiler :D

Saatın saniyesi quartz gibi akıyormuş ve bunun için 54 fazla parça kullanılmış.Dolayısıyla bir mühendislik harikası

ama saniyenin öyle akması delikanlıyı bozar gibi :lol:

Limitli modeler di sanırım. Bir sıkıntı da sanırım saati bulunabilirliği.. :champ:

Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj Ground » 16 Eyl 2016, 22:47

kilimanjaro yazdı:
Ground yazdı:Aşkın abi sanırım normali 10.000$ civarında..

Rose gold olano 20000küsür$

Pilatinyum olanı 30000küsür$

Bunlar internetteki rakamlar, hiç bir butiğe sormadım.

JLC konusunda deneyimli üstadlar bilir.

Başardan whats up kanalıyla aldığım bilgiler :D

Saatın saniyesi quartz gibi akıyormuş ve bunun için 54 fazla parça kullanılmış.Dolayısıyla bir mühendislik harikası

ama saniyenin öyle akması delikanlıyı bozar gibi :lol:

Aşkın abi bir de şu akar saniye izlerken zaman da çabuk geçiyor gibi geldi bana. Bu saat adamı yaşlandırır.. [emoji23][emoji23]

Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj Hellhound » 17 Eyl 2016, 09:45

kilimanjaro yazdı:Resim

en beğendiğim pam bu ... bileğime yakışıp yakışmadığından emin olamıyorum.Yakıştığından emin olsam yapıştıracağım.

En beğendiğiniz model bu ise, denediğiniz saati kaçırmayın. Yeni (2015 ve sonrası) 510 ve 560'lar, sandwich kadran olarak üretilmiyor. Bettarini kasa Luminor'ların tamamı painted dial artık. Ancak Rolex'i mükemmelliyetçi yaklaşımı için seviyorsanız Bg17'nin dediği gibi, Panerai'dan uzak durmakta fayda var.

DJ2'lerin bu kasalarında kollar ve indisler ciddi dengesiz. Bazıları bu hadiseye hiç takılmazken bazıları için bir süre sonra saati satışa çıkarma sebebi olabiliyor. Yine de mavi kadran, fluted bezel modeli kafa karıştırır :champ: Yeni kasa jubille bilezik DJ2'lerde indisleri incelterek kadran dengesini yeniden yakaladılar.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj kilimanjaro » 17 Eyl 2016, 09:58

Ground harika tespit :D

Hellhound , amaç mahşerin 4 atlısını oluşturmak no date ve oris TSF nin yanına 2 efsane katıp artık durulmak.Horolojide zayıf olununca kafa böyle karışıyor hatta zaman zaman çorbalaşıyor.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Hellhound » 17 Eyl 2016, 10:10

Amaç 4 atlı ise, dresswatch gerekeceğinden yukarda bahsedilen markaya geçelim :champ: Jaeger-LeCoultre dress tayfadan 3 favorim var.

İlki Master Calender Meteroite Dial. Her saatte kullanılan kadranın dokusu birbirinden farklı. "Dresswatch işte, ne kadar farklı olabilir ki?" sorusuna tokat gibi cevap bu saat.

Resim

Diğeri Master Grande Ultra Thin Small Seconds. 40mm'lik boyutunun benim bileğime 38.5mm'lik modelinden daha iyi oturduğunu düşünüyorum. Saat + festival bilekliği ile güneşte saatlerce kalan bileğimin komik görüntüsü yanıltmazsa müthiş bir dengesi var bu saatin.

Resim

Sonuncusu da bileğimde deneyemediğim Master Ultra Thin Moon. Kalınlık hariç Master Calender Meteroite Dial ile aynı olduğundan boyut hakkında şüphem yok. Optik ve mekanizma olarak tercih edilebilecek en iyi dresswatch'lardan biri :champ:

Resim
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj oldsabre » 17 Eyl 2016, 10:48

Denedim, çok beğendim, hatrı sayılır bir indirim aldım, ancak konunun uzmanlarının Spring Drive konusundaki muhalefet şerhinden dolayı vaz geçtim ;) 8-) :roll:
Resim
"oldsabre" ZS
.
Kullanıcı avatarı
oldsabre

Mesaj kilimanjaro » 17 Eyl 2016, 11:19

Çok teşekkür ederim Hellhound :thumbup: 3 modelde çok güzel.Ben dün armada greenwich deydim ve JLC satmalarına rağmen ellerinde hiç model yoktu istek üzerine getiriyoruz dediler.İlk 2 modeli Ankarada mı denedin ?
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: csgoz, fsinan, mancho, rasras, recklesstr ve 204 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners