Yarin iwc ye niye surekli laf ettigimi yazacagim detayli.
Tavsiye icin, genelde begenmiyorum demissiniz ama kendi dusuncelerimle onerilerimi yaziyim.

Ilk onerim jaeger le coultre reverso. 1931 ultrathin. Bu saatin horoloji dunyasinda cok onemli bir yeri var. 1931 olmasina gerek yok, herhangi bir modeli olur aslinda ama ben ilk uretildigi orjinal tasarimi begeniyorum, klasik bir adam oldugumdan herhalde. Polo oyuncularinin kullanmasi, darbeye dayanikli olmasinicin saat yuzunu saklamasi amacli yapilmis. Ozellikler duo tabir edilen cift yuzlu olanlari kesinlikle sanat eseri.

Ikinci onerim Cartier Drive
Cartier ulkemizdeki imaji aksine cok koklu bir saat markasi ve cogu kalibresi fiyat kategorisinin cok ustunde kaliteli. Bu saat yari spor kadrani ve kasa sekliyle hem spor hem dress imaji veriyor, baya ince, ve gayet guzel bir marka imaji barindiriyor

Ucuncu onerim yine bir jaeger. Bence bu saat fiyat araliginda en iyi dress watch, ki alinabilecek fiyatin iki mislinde bile bir rakibi yok. Kalibre Lange yada patek le kesinlikle yarisir, ince iscilikte biraz geri duser.
Ayrica jaeger lerin ozellikle beyaz kadran rengi bence cok ozel. Beyazin parlamasi hem asil, hem okunma kolayligi sunuyor. Ayrica basit, kaliteli ve luks kavramlarimi yanyana getiriyor ki, cok zor istir

Dorduncu onerim zenith el primero.
Kadran biraz karisik kabul ederim, ama ikonik bir chronograf, diger oneriler fazla ciddiyse, hem spor, hemde zenith

Sonnonerim ise yine bir rolex. Explorer 2. Bence kesinlikle olmasi gereken yere gelememis bir saat. Metal bilezik ve gmt (yari) fonksiyonu ile kulvarda yer aliyor.
Bu saatlerin hepsi, iwc nin her modelini her sart ve ahvalde gecer. ( scufisia ??? Gibi prestij modellerini saymazsak)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...