o2o yazdı:Kerem Abi 5711 e beyaz kadranı hiç yakıştıramıyorum...
Bi begenen ben varim sanirim....
o2o yazdı:Kerem Abi 5711 e beyaz kadranı hiç yakıştıramıyorum...
Bg17 yazdı:o2o yazdı:Kerem Abi 5711 e beyaz kadranı hiç yakıştıramıyorum...
Bi begenen ben varim sanirim....
Bg17 yazdı:
Benim kriterler giderek kati hale geliyor.
A) cap max 42mm olacak, 38-40 ideal
B) kalinlik 10 mm i kesinlikle gecmeyecek
C) lug tasarimi saatin bileginsarmasina izin verecek, saat havada duruyor imaji vermeyecek, gomlek altina saklanabilecek
D) degerli metal beni bozuyor, celik, yada titanyum olacak, beyaz altin yada platinum fiyata ve agirliga getirdigi yuk nedeniyle eleniyor
E) celik bilezik olacak. Silikon, nato beni bozuyor. Deri tercih etmemekle beraber dress watch nedeniyle tam elemiyorum. Cok yakinda elenebilir
F) kadran sade olacak. cogu komplikasyona gicigim. Itiraz etmedigim komplikasyonlar, small seconds, belki chronograf (eger bi compax ise, ve diger kriterlere uyuyorsa) (annual calender, split second vs beni cekmiyor)
G) tarih penceresi varsa arka plani kadran rengiyle ayni olacak.
F) cyplos tamamen kapsam disi, eleme nedeni
H) kadran deseni tercih nedeni
I) polished parlak bilezik eleme nedeni, paril paril parlamayacak.
J) islevine uygun olacak, dalgic ise dalinabilecek, su almayacak, paslanmayacak.
K) marka degeri yuksek olacak. Marka icin tarih cok onemli. Tasarimin hikayesi ve efsanevi kisilere bagi olmasi tercih sebebi(breguet, genta, kurt klaus)
L) ozellikle kadran ve kasadaki ince detay isciligi fiyat kategorisine uygun ve detayli olacak.ust segmente ayni isciligi makenizmaya da uygulamasi beklerim.
M) ticari kaygilarla mahvedilmis tasarimlar olmayacak (ornek butun ap offshore serisi, hublot)
N) ne masa ve kordon kirmizi, turuncu, fosforik sari, komando deseni olmayacak (yas 15i gectiyse)
O) kasa kesinlikle kaplama olmayacak.
.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 227 misafir
|