Cengiz, benimkisi her seyiyle Turk mutfagina hayranlik ve baglilik.
Anthony Bourdain benim severek takip ettigim bir sef yemek gezgini. Ona 2016 yilinda nereye gidelim diye sormuslardi, cevabi Beyrut olmustu. Beyrut'ta 1 hafta gecirdim, onerdigi yerlerde ve baska yerlerde cok guzel yemekler de yedim. Gaziantep'e doner donmez geceleyin eve ugramadan sevdigim pacaciya gittim, ilk kasigimi aldim, agzimda tuttum, bir haftadir yemek yememisim dedim.
Gene ona bir yerde yasayip yemek yiyecek olsaydi neresi olurdu diye sormuslardi. San Sebastian demisti. Orada ve Bask bolgesinde yemekler harikaydi. Sonra ordan misafirim geldi. Onu Gaziantep'te cok kisinin bilmedigi kebapcima goturdum. Ikinci bir bucugunu hic duraksamadan goturdu. Ben hic orda ayni yemekten ikinci porsiyon yeme ihtiyaci hissetmemistim.
En son Italya'da iskembesine hatta sirdanina kadar buldum. 9 gun sonunda mutfagimiza ozlemle dondum. Ilk kahvaltimi 3 liralik nohut durum yaninda acik ayranla yaptim. Aksamina Sanliurfa'da cigerle parmaklarimi yedim

collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat