TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Saatlerimiz Yemekte / Bistro Horology

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Saatlerimiz Yemekte / Bistro Horology

Mesaj eraslani » 02 May 2017, 17:14

Kakefe yazdı:Dünyanın en kaliteli zeytinyağlarının elde edildiği yerlerdendir Edremit körfezi. Bizimde dededen kalan zeytinliklerimiz halen mevcut o bölgede.Konuya gelirsek zeytinyağında sahtecilik çok kolaydır. Kalite farkı olan yağları -mesela dip zeytinin yağını-karıştırabilirsiniz ki bu en masumudur esasında . ama zeytinyağı dışındakileri de karıştırabilirsiniz özellikle fındıkyağını. farkı hissedecek tad duyularınız yok ise ancak hıfzısıhha larda tespiti yapılabilir karışım yapıldığı.
Biz kendi ailemize ayırdığımız ve Adatepe altarı diye bilinen bölgedeki tarladan aldığımız yağ dışındakilerini dökme satıyoruz (ki babam yaşı dolayısı ile agaçlarla ilgilenemediği için rekolte gitgide düşüyor )o sebeple ne şekilde kullanılıyor bilmiyorum. Ama kendimiz için hazırlağımız yağın sıkımı işlemini ve depolanmasını babam an be an takip eder. çünkü o aşamada yağın kaliteli olması için yapılması gerekenler olduğunu söyler. Bölgede rant peşinde koşmayan birçok kişinin halen hile hurda karıştırmadan işlerine devam ettiklerini Babam dan hala duyarım.

Sent from my iPad using Tapatalk

Neredeyse 20 yıldır zeytin,zeytinyağı ihtiyacımı küçükkuyu bölgesinden temin ederim..Yeşilyurt köyünü bilenler mutlaka vardır..Bakkal Sabit Yanar la rastgele yaptığımız ıvır zıvır alışveriş sonrası alışkanlık oldu,telefonla yada gidip geldikçe eksiklerimizi kendisinden temin ediyoruz..
Dün öğlen saatlerinde eşim ve kızımızla birlikte köydeydik..Köyün son derece bakımlı hali zaten eskiden beri vardı..Ama tam meydandaki rahat köy kahvesini dünya para harcayarak janjanlı kafeye çevirmişler..Çalışanlar gelip sipariş alıyor ,kırmızı kırmızı üniformalar giyiyorlar falan..Sadece bakkallar kalmış normal görüntüsünü koruyan..Bir kahve bile içmeden ayrıldım oradan..ki orada birkaç saat oturup çay kahve içmek en büyük zevkimdi.. :shock:
Konu nerden nereye geldi yaw..kusura bakmayın :?
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Kakefe » 02 May 2017, 18:52

Gelsin bir sorun yok benim icin. Ilkokulu Kucukkuyu da okudum. 1980-85 yillari arasinda. yesilyurt (ki biz büyükçetmi olarak biliriz ) adatepe ve ustundeki kazdaglarini avcumun ici gibi bilirdim keza dedem ogretti bana nerede alabalik yakalanir nerede filizotu bulunur nerede karatavuk tuzagi kurulur ve daha nicesi.. neyse her yaz kucukkuyu ya giderim ama icim sadece o guzel sahil kasabasinin bir beton yigini hale gelmesini kaldirabildiginden daha yukarilara cikamiyorum maalesef. hep eskiden bildigim gibi kalsin en azindan hatiralarimda diye..

instagram @watchcolony
Kullanıcı avatarı
Kakefe

Mesaj bumingaffar » 02 May 2017, 19:02

Resim
Herkese afiyetler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
bumingaffar

Mesaj Bg17 » 03 May 2017, 02:55

Resim
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj asymptote » 03 May 2017, 08:59

Başar bununla dalıyor musun sen..? :) :thumbup:

Baran yazdı:Canan Karatayın dediği zeytinyağı Soğuk Sıkım Zeytinyağı.Marketlerde en pahalısına bakın onlar zaten.

Soğuk sıkım olması yeterli değil aynı zamanda "taş baskı" olması gerekiyor.. :thumbup:
Resim
Ben de o marketlerdeki pahalı zeytinyağlarından (genellikle Tariş) alıp kullanıyordum bugüne kadar. Ta ki birader Kucukkuyu/Ayvacık bölgesinden bir zeytinyağı gönderene kadar. Onu yedikten sonra zeytinyağının tanımı değişti benim için. Mükemmel ötesi bir şey! Yukarıdaki reklamda yazdığı gibi şurup niyetine içebilirsiniz.. Eskiden çok sık tüketmezdim, bu zeytinyağı geldiğinden beri her sabah kahvaltıda iki yemek kaşığı zeytinyağına ekmek banıp yiyorum. Sindirimden sisteminden tutun da cilt sağlığına kadar etkileri hemen hissediliyor.. Şiddetle tavsiye ederim (meraklısı olursa kaynağını da paylaşırım, internet üzerinden telefonla arayarak sipariş verebiliyorsunuz)..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bg17 » 03 May 2017, 14:45

Bu saatle ancak hayallere daliyorum asymptote ;)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj asymptote » 03 May 2017, 16:00

Tüplü mü dalıyorsun tüpsüz mü..? :D Ben de davşan deliğine düşmek istiyorum birgün ama bakalım, "hayır"lısı.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bumingaffar » 03 May 2017, 19:34

Resim

Bugun ev yapimi pitsa afiyetler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
bumingaffar

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 120 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners