MertYe yazdı:EnderE yazdı:Ama gecende ground Sinan hocamın bahsettiği belli bir miktarın üzerindeki saatlerin ek prosedür masraflarında var mıs
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1500 euro o bahsedilen sınır eğer yakın zamanda değişmediyse
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mert hocam degismedi, sadece gumruk alt siniri 75 eurodan 30 euroya indirildi.
1500 euro uzeri meblağindan dolayi ticari ithalat sayiliyor. Bu olayi tüm forumdaşlara AYRINTIYA inmeden HERKESin anlayabilecegi kabataslak bir sekilde izah etmeye calisayim.
-Öncelikle Müşavirlik firmasindan iş takibi için müşavir tutmaniz gerekir, işlemlerin daha hizli ve kolay yurumesi adina.
- Sonra bu müşavire Noterden bir vekaletname çikarmaniz gerekir, Sizin adiniza gümrük işlemlerini yapabilmesi için.
- Alacaginiz ürün her ne ise ithalat vergi orani farkli farklidir. Örnegin salliyorum, Saatin vergi orani % 4.5, piyanonun % 3.2, bir motorsikletin %8.7 olabilir (tamamen örneklemedir,oranlari salladim).
-Eğer alacaginiz ürün ÖTV kapsamindaysa, bir de ötv vergisi eklenir.
- Ürüne gumruk vergisi eklenir, AB ülkelerinden %18, AB disi %20.
-ordino masrafi, ardiye ve depolama masrafi vs vs.. gibi ek masraflar cikabilir.
Ne oldu şimdi son hesapta:
Gümrük Vergisi+Müşavirlik ucreti+Noter Vekaletname ucreti+ ithalat vergisi+(varsa ÖTV)+ Varsa Ek Masraflar
Bu yazdiklarim Ayrintiya girilmeden Kabataslak yazilmistir, herhangi bir yanlislik varsa Affolsun ve dogrusuyla düzeltilsin. Amacim göz korkutmak degil, tamamen iyi niyetle yurtdisindan alisveris yapacak olan arkadaslara yardimci olmaktir. Ayrintili ve Mevzuat iceren kesin bilgilere sahip olmak isteyen arkadaşlarin Gümrük Müşavirlerini aramalarini öneriyorum. Saygilar.
SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi