TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SNAC41

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Seiko SNAC41

Mesaj oguz90 » 06 Oca 2011, 11:54

Resim

Arkadaşlar merhabalar. Ben foruma yeni üye oldum ve yeni aldığım SEIKO SNAC41 saatimle ilgili problem yaşıyorum.
Bu linkte mevcut saat ----> http://www.amazon.com/Seiko-SNAC41-Coutura-Alarm-Chronograph/dp/B001E1YMXU

Ben saati e-bayden 250$'a aldım. Ancak sahte olduğu konusunda şüphelerim var. Birincisi bunun anlamanın bir yolu var mıdır ?
Saati kullanmaya yeni başladım ve çözemediğim bir problem var. Saatin kronometresi sürekli çalışıyor ve bu kronometre 12 saate
kadar ölçüm yapabiliyormuş. Kronometre çalışmaya başladıktan 12 saaat sonra kronometreyle birlikte saatin büyük saniye kadranı da tam 12'de durup kalıyor. Akrep ve yelkovan doğru göstermeye devam ediyor ancak saniyesi duruyor saatimin. Bu bir arıza mıdır ? Arıza değilse nasıl düzeltebilirim. Yardım edebilirseniz çok sevinirim gerçekten. Şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
oguz90

Re: Seiko SNAC41

Mesaj uzbey33 » 06 Oca 2011, 12:50

büyük saniye kolu saatin krono saniyesi, normal saniyesi değil saatin. 12 saat dolunca o kolun durması normal.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj Tolgi06 » 06 Oca 2011, 14:13

Kolun durması normal 12 saatten sonra.saatin orjinalliğinden şüphe duyuyorsanız arkadaki seri numarasından online olarak teyit ettirebilirsiniz.kronometre konusunda ise bence saatin kullanma klavuzunu okuyun orda detaylı bilgi vardır.eğer kullanma klavuzunuz yoksa seikonun internet sitesinden bakabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj oguz90 » 06 Oca 2011, 14:49

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, invictas ve tolgi06 .
Söyledikleriniz mantıklı geldi ve eminim bu konuda bilgi sahibisiniz.
Saatimi hangi siteden teyit ettirebilirim acaba ? Seri numarası tam olarak nerede yer alır ?
Kullanıcı avatarı
oguz90

Mesaj Tolgi06 » 06 Oca 2011, 17:02

seri numarası saatin arka kapağında yazar.sadece sayılardan oluşur.bu sayının ilk rakamı üretildiği yıl,ikinci rakamı ise üretildiği aydır.linki bulmaya çalışayım bi.daha önce forumda konuşulmuştu bu konu orda link vardı sanırım
örneğin numara 658987 ise(bu rakamı tamamen sallıyorum şimdi) saat 2006 üretilmiştir.tabi bu modeller yeni olduğu için direkt 2006 yazdım daha eski modellerde durum farklı sanırım(1970 üretimi seiko 5 lerde filan). bence en kesin çözüm bir bayiye saati götürün baktırın.(bir gün bayiler bizi bombalacak ebaydan alıp bize kontrol ettiriyorlar diye :) ama bayilerdende çok saat alıyoruz ama bazen (aslında genel olarak :) ) beğendiğimiz model türkiyede olmayan model oluyor ve bizde gidip ebayden alıyoruz.öeneğin sizin seçtiğiniz model burda yok).
bu arada saatiniz hayırlı olsun.ayrıca sizin saatte kronometre sürekli mi çalışıyor yoksa istediğiniz zaman kapatabiliyormusunuz?eğer kapanmıyorsa sorun var demektir
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj oguz90 » 06 Oca 2011, 18:42

Ayrıntılı bilgi için teşekkürler tolgi06. O linki forumda bulmaya çalışacağım.
Saatimde kronometre sürekli çalışmıyor. İstemeden ben çalıştırıyormuşum aslında :)
Büyük saniye kolunun kronometreye ait olduğunu bilmediğim için, saatin durduğunu zannedip
tekrar başlatıyordum sanırım. Kronometre çalışırken, kurma kolunu 2 kere çekip bıraktığım zaman
kronometre duruyor. Bir sorun yok saatte ve çok hoş bir saat (kendi saatim diye demiyorum :) )
Bir de orjinal olduğunu ispatlayabilirsem içim çok rahatlayacak. Aslında ben bu saati saatçilere gösterdim.
İki üç saatçiye orjinal olup olmadığını sordum. Bir tanesi emin olamadı. Bir tanesi "-Bu çok sahte !" dedi.
Diğeri de daha kolumdan çıkarmadan "Bu sahte, SEIKO'nun böyle bir saati yok" dedi.
Tahmin ediyorum ki art niyetli yorumlarda bulundular ve haksız da değiller :) Yurt dışından saat
alıp sonra da bize doğrulatmaya getiriyorlar diye düşünmeleri normal, hak veriyorum.
Saatin orjinalliğini anlayabilmek için, online doğrulamadan başka bir yöntem var mıdır acaba ?
Kullanıcı avatarı
oguz90

Mesaj Tolgi06 » 06 Oca 2011, 19:49

Size dediğim gibi saati canlı görmek lazım.Aldığınız saat coutura serisinden ve bu seri Türkiye'de yok.ama Aydın Saat e(onlar tüekiye genel dağıtıcısı) gidin onlar bakar ve cevap verirler size ya da isterseniz saatin kendiniz çektiğiniz fotolarını koyun (arka ve önden görünüş dahil) bizde elimizden geldiğince yardım ederiz . Coutura serisi güzel ve talep gören bir seri.Benim halamın oğluna coutura kinetic perpetual calendar almıştık saat çok hoştu.Dediğim gibi fotolarını koyun bakalım.Bence sizi en az yoracak ve uğraştırmayacak online doğrulamadır.Forumda bulamazsanız google a dating a seiko yazın sonuçlar çıkacaktır.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj sedir » 06 Oca 2011, 20:37

oguz90 yazdı:... Kronometre çalışırken, kurma kolunu 2 kere çekip bıraktığım zaman
kronometre duruyor...

Ben bu uygulamanızın da yanlış olduğunu düşünüyorum.
Ayar kolunun üstündeki buton kronometreyi çalıştırır ve tekrar bastığınızda durdurur.
Ayar kolunun altındaki buton hareketi durmuş kronometreyi sıfırlar, 12 pozisyonuna döndürür.
Üstteki buton basılıp kronometre çalıştırıldıktan sonra alttaki butona basılırsa "split time" denilen ikinci zaman tutma fonksiyonu aktive olur. Yani siz kronometreyi durdurmuş olup zamanı ölçersiniz ama alttan sayım devam eder, alttaki kola tekrar basınca devam eden zamanı görürsünüz.
Ayar kolunu iki kez çekince kronometre durmaz, saat durur.
Benim söylediklerim genel bilgiler, sizin saatinizi doğrudan görmedim, incelemedim ama hala kullanımını bilmediğinizi düşünüyorum.
Size saatin kullanma kılavuzunu okumanızı öneririm.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners